Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, už od mala si koušu nehty. Měla jsem období, kdy jsem měla nehty krátké, roztřepené, hrbolaté, někdy mě kvůli tomu zastihla i plíseň. Teď se mi nehty zlepšily a mám je "pouze" okousané, sem tam se mi pod nimi objeví bílé flíčky a nehtovou kůžičku mám tvrdou a někdy i do krve (nedávno jsem si koupila olejíček, tak snad pomůže).
S kousáním se snažím přestat už asi 4 roky, vyzkoušela jsem různé laky-nezabralo. Koupila si pilníky, manikůrní nužky a normální barevné laky s tím, že když se o ně začnu starat, kousaní přestane-nezabralo. Jediné co mi pomáhá jsou žvýkačky, stále je musím mít, zaměstnám moji pusu a ruce nechám napokoji.
Kdo měl někdy stejný problém, tak určitě pochopí, že není tak jednoduché se toho zbavit, zvlášť, když už to trvá asi 10 let. Po takové době si nehty koušu nevědomě, nedělám to z nervozity nebo stresu. I na příčinu jsem se snažila přijít, ale myslím, že moje tělo to už považuje za normální věc. Někdy se kvůli tomu dost trápím, kolem sebe mám holky s krásnými nehty, ale já se je stydím ukazovat, je to určitě i věkem - je mi 15 let. A hlavně v dospělosti budu chtít mít hezké nehty.
Teď k otázce.
Jako jediná funkční možnost, jak se tohoto zlozvyku zbavit mě napadá nechat si udělat gelové nehty, třeba na 4 měsíce. Ale nevím, jestli bych z toho neměla ještě větší problémy, jestli by mi to na nehtech drželo, jestli by při aplikaci nevadila ta kůžička...Proto vás prosím o názory, rady a hlavně zkušenosti, případně jiné funkční možnosti, jak přestat s kousáním nebo doporučení nehtových salonů (Brno). Předem mockrát děkuji!
je to velmi těžké, úplně vás chápu, ,já si je sice nekoušu, ale lámou se a já si je nípám, stejně tak kůžičky. Též jsem si dala gelové, ale za 14 jeden spadl, m,usí se pravidelně doplňovat, bylo to pro měn drahé, navíc se mi s nimi špatně pracovalo. Nechala jsem si udělat pěknou - jen péči bez laku, vydržela jsem to něco přes týden a už zase kůžičky. Chce to vůli, ale juá ji nemám, stydím se za to.
V dětství jsem si kousala nehty. Hodně. Hrála jsem tehdy na kytaru, krátké nehty mi nevadily, neviděla jsem to jako nějaké fuj.
Mamka se na mě kvůli tomu hněvala. Strašila mě, že mi posype prsty pepřem, či pomaže slepičákem. Naštěstí své výhružky nikdy nesplnila.
Začalo to v tanečních. Krásně oblečená a načesaná děvčata, jemně nalakované nehtíky - a k tomu ty moje ohlodky. Strašně jsem ostatním ty nehty záviděla. A řekla jsem si, že s kousáním přestanu. Nebylo to až tak jednoduché, ještě jsem je časem 2 - 3 x "oholila", než jsem si úplně odvykla. Od té doby jsem si i já užila pěkkně upravené ruce. Kůžičku lze odstřihnout.
Takže je to stejně jen o pevné vůli, jako přestat s kouřením, chlastem, nebo se snažit zhubnout. Je to jen ve Vás.
Prý se prodává nějaký lak s nepříjemnou chutí, který zabraňuje kousání nehtů.
A ty gelové bych asi poradila. Myslím, že dřív povolí chrup, než gelové nehty. To byste ale šla z jednoho maléru do druhého. Jaga.
Jaguš, mě je maminka pepřila, na noc jsem měla rukavice a efekt nula.
Babkazov, vy nevíte co to je, podávat ruku s ohlodánými nehty.
Pro tazatelku dodám, pokud si necháte udělat gelovky, nechte si je udělat krátké, žádné "drápy",.žádný vyzývavý lak, nálepky... Příště můžete delší ale první doporučui opravdu zároveň s konci prstíků, zvyknete si a také si lidé nevšimnou, že nehty nejsou vaše.
Markéto, moje maminka říká, že si nehty koušu od doby co mi narostly zuby,55 let, vždy, jako zrovna nyní, je období, nevím proč, kdy mám nehty dlouhé a to je ta doba vhodná pro modeláž. Oni vám je klidně dají i na ty nenehty, přilepí na kůži ale zaděláváte si opravdu na zánět a dlouho to stejně nevydrží. V Brně vyberte si na nettu, já chodím v Brně-Bystc do Maxu.
Možná se mýlím, ale zabýváš se nehty zbytečně detailně. Život není o krásných nehtech. Vůbec! Každý se na tebe dívá jako na celek a neseparuje nehty. Neblázni! V 15ti letech gelové nehty? Tož to vůbec! Navíc, budeš je obhajovat a vysvětlovat a bydeš vypadat jako tydýt! Zapomeň na nehty, neřeš je! Je tolik věcí, které jsou důležitější a také hezčí!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.