Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Recept - králík

Od: sebod* odpovědí: 15 změna:

Hezké odpoledne. Poprosím vás o vaše osvědčené recepty na králičí maso. Děkuji Sebodka

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x
Hezké odpoledne i Vám.
Králíka dělám někdy na smetaně,což je stejné jako třeba kuře na paprice a smetaně.
Nebo na divoko -bobkový list,tymián,jalovec.
Nebo svíčkovou z králíka.
Nebo pečeného na česneku.
Osvědčené a jednoduché jsou všechny.
Nemusím psát postup,že?
Jste jistě již dávno ostřílená a šikovná kuchařka :)
doplněno 07.04.16 16:01: Samozřejmě prošpikovaný slaninou.
Na to jsem zapomněla !

joudic*
hodnocení

1x

Kralik je dost suchy takze pri peceni jakkoli, ale prospikovany nebo zakryty bud holym spekem nebo slaninou...
Rizky ujdou, ale nejradeji mam "na smetane", protoze ten zajic se ke "svíci" a knedliku proste nejak narodil.
U jinych jidel je to vicemene "hm.., kralik.." :)

liduli
hodnocení

1x

Nečetla jsem všechny odpovědi, ale u nás boduje pro zpestření Béřovický králík , jen tam nedávám tolik oleje jak je uvedeno v receptu. K tomu jako přílohu rýži a nějaký salát, mňam. Ani ho tak dlouho nenakládám jak je uvedeno v receptu, stačí přes noc

toprecepty.cz/...

Je to skoro tentýž jako v příspěvku nade mnou Bezkonkurenční králík

jezevec*
hodnocení

0x

U nás vede králík s dijonskou omáčkou - fakt super !

stream.cz/...

sebod*
hodnocení

Všem děkuji za recepty. Většinu pochopitelně znám a dělám. Vzhledem k tomu, že mám přísun domácích králiků a momentálně je jakási "nadúroda", tak hledám méně obvyklé recepty. Jinak mě už rodina pošle s králikem někam ;). Jo, naposledy jsem dala králíka (prošpikovat atd...) a na něj pokrájenou mrkev 2 kg. Pokličku, do trouby a péct. Bylo to výborné.

ladinpraha*

Vzhledem k tomu, že přísun nemám, tak můžu jenom vzpomínat a slintat. Smažený, pečený, na paprice, na smetaně. A polévka z králíka, s knedlíčky a nudlemi, tak ta neměla konkurenci.

doplněno 07.04.16 16:50:

Sebod - *slunce*

sebod*
hodnocení

Láďo. můžu Ti ho domluvit a poslat (neboj, ne poštou. Autem - to není problém, kamarád jezdí do Prahy každý den )

Králík s dušenou mrkví je ještě lepší, když dáš spolu s ním péct kousek bůčku. Pak ho nemusíš ani moc špikovat, snad jen zadní stehna.

Jezevče, moje mladá dělal králíka stejně tak, jak je to na videu. Jen dala červené víno a mrkev, kterou pak rozmixovala. Úžasná dobrota! *palec*

alusska*
hodnocení

0x
Moc dobry je kralik podle receptu Bezkonkurenční králík. Najdete ho na netu :).
Delala jsem ho ve svatecni den a vsichni se oblizivali.

72mona3*
hodnocení

0x
U nás se prosadil "Lázeňský div".
Houby, 1 bobkový list, plátky rajčat nebo protlak (ideálně obojí), sůl, 2,5 dl oleje, 4 lžíce octa, 4 utřené stroužky česneku, 4 lžíce sójové omáčky, 1 lžička bazalky, 1 lžička dobromysli, 1/2 lžíce hořčice
Mona

hodnocení

0x

Taky přispěji trochou do mlýna;) Je to mňamka - moc doporučuji !

Králík po kanadsku

1 naporcovaný králík, 1/8másla, 1 větší cibule, 3 stroužky česneku, 1 lžička cukru, 1 lžíce sojové omáčky, 1/2lžičky chilli, 1/2 lžičky pepře, 1 lžička soli, 1 lžíce worcestru, 1 lžička octa, 1/2 sklenice kečupu, pórek.

Pozpustit máslo, smíchat se všemi přísadami, potřít maso a nechat 24hod naložené. Pak šup do trouby.

Příloha rýže, hranolky, pečené brambory

Ještě jeden recept, ale ten jsem bohužel ještě nezkoušela:-D

Králík na hořčici

Kýta a hřbet králíka, 200g anglické slaniny v tenkých plátcích, 1 červená a 1 zelená paprika, saturejka,oregano,tymián, několik stroužků česneku, l lžíce hořčičného semínka, nekolik zrnek celého pepře, 50g francouzské hočice, 100ml bílého vína.

Maso očistit odblanit,přelít horkou vodou,okapat, pak osolit, obalit v plátcích slaniny, připíchnout párátky.Papriky na nudličky,česnek rozsekat, hořčičné semínko rozdrtit. Do pekáče rozprostřít papriky, poklást maso, na to všechny snítky bylinek, posypat pepřem a hořčičným semínkem + zrnky pepře, pomazat hořčicí a zalít vínem Péci přikryté 40min při 220°C. Pak pokličku sejmout odstranit snítky bylinek, potřít zbylou hořčicí a ještě krátce péci.

Přílohy: rýže,těstoviny,noky nebo brambory.

sebod*
hodnocení

Tak moji milí,zlatí. Králík je naložený *hej*. V čem? Skoro ve všem, co tady kdo zmínil :-D. Všechno možný koření, zelenina, velice kvalitní červené víno, hořčice, domácí slanina...*ee* Voníííí to, hmmm. Zítra podám zprávu, ale jsou tam samé ňamky, takže to MUSÍ být dobrý. Děkuji všem a hezký večer

hodnocení

0x

I já slintám, už jsou pryč doby, kdy jsme chovali králíky. Dneska bych si dala - ó jé. Co jich tchyně tehdy porozdávala, když měla málo místa, cpala to dokonce i lidem, kteří si to nezasloužili, či o králíka ani nestáli. A asi ho dali někomu dál. To by byl, panečku, dneska zástup králíků. Ze supermarketu, to už není ono.

Vynikající recept je PIKANTNÍ KRÁLÍK.

Nálev: 2 lžíce kečupu, 1 lžíce plnotučné hořčice, 1 káv. lžička sladké papriky, trochu pálivé papriky, 2 dcl oleje, asi 5-6 stroužků česneku - prolisovat. Promíchat a doplnit vlažnou vodou do 1 litru.

Králíka naporcovat, osolit, opepřit, skládat do kastrolu. Vrstvu vždy proložit kolečky cibule /dost/ a postupně zalít nálevem. Na to zase další maso, cibuli, nálev...Nechat aspoň 24 hodin uležet v chladnu, v zimě ve špajzu, v létě v lednici. Možno i déle - 2 - 3 dny, maso zkřehne. Pak péci v troubě, při pečení dle potřeby trochu podlévat. K tomu brambory, rýže nebo knedlík, co kdo rád. *palec*Jaga.

hodnocení

0x

Za mně tedy jedině ,,Králík pečený na česneku,,.Prošpikované hřbety a zadní stehna dobrou anglickou a pečený společně s kusem bůčku a hóóódně česneku! Králíkem na smetaně ale rozhodně nepohrdu. Když jsem byla dítě,tak to u nás bylo jako ve ,,Slunce,seno...,, Zase králíka !- byl totiž každou neděli a někdy i 2, jeden pečený a jeden na smetaně,ale vždy jsme se moc těšili,masa přes týden moc nebývalo.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]