Nejste přihlášen/a.
Hezké odpoledne. Poprosím vás o vaše osvědčené recepty na králičí maso. Děkuji Sebodka
Nečetla jsem všechny odpovědi, ale u nás boduje pro zpestření Béřovický králík , jen tam nedávám tolik oleje jak je uvedeno v receptu. K tomu jako přílohu rýži a nějaký salát, mňam. Ani ho tak dlouho nenakládám jak je uvedeno v receptu, stačí přes noc
Je to skoro tentýž jako v příspěvku nade mnou Bezkonkurenční králík
Všem děkuji za recepty. Většinu pochopitelně znám a dělám. Vzhledem k tomu, že mám přísun domácích králiků a momentálně je jakási "nadúroda", tak hledám méně obvyklé recepty. Jinak mě už rodina pošle s králikem někam . Jo, naposledy jsem dala králíka (prošpikovat atd...) a na něj pokrájenou mrkev 2 kg. Pokličku, do trouby a péct. Bylo to výborné.
Vzhledem k tomu, že přísun nemám, tak můžu jenom vzpomínat a slintat. Smažený, pečený, na paprice, na smetaně. A polévka z králíka, s knedlíčky a nudlemi, tak ta neměla konkurenci.
Sebod -
Láďo. můžu Ti ho domluvit a poslat (neboj, ne poštou. Autem - to není problém, kamarád jezdí do Prahy každý den )
Králík s dušenou mrkví je ještě lepší, když dáš spolu s ním péct kousek bůčku. Pak ho nemusíš ani moc špikovat, snad jen zadní stehna.
Taky přispěji trochou do mlýna Je to mňamka - moc doporučuji !
Králík po kanadsku
1 naporcovaný králík, 1/8másla, 1 větší cibule, 3 stroužky česneku, 1 lžička cukru, 1 lžíce sojové omáčky, 1/2lžičky chilli, 1/2 lžičky pepře, 1 lžička soli, 1 lžíce worcestru, 1 lžička octa, 1/2 sklenice kečupu, pórek.
Pozpustit máslo, smíchat se všemi přísadami, potřít maso a nechat 24hod naložené. Pak šup do trouby.
Příloha rýže, hranolky, pečené brambory
Ještě jeden recept, ale ten jsem bohužel ještě nezkoušela
Králík na hořčici
Kýta a hřbet králíka, 200g anglické slaniny v tenkých plátcích, 1 červená a 1 zelená paprika, saturejka,oregano,tymián, několik stroužků česneku, l lžíce hořčičného semínka, nekolik zrnek celého pepře, 50g francouzské hočice, 100ml bílého vína.
Maso očistit odblanit,přelít horkou vodou,okapat, pak osolit, obalit v plátcích slaniny, připíchnout párátky.Papriky na nudličky,česnek rozsekat, hořčičné semínko rozdrtit. Do pekáče rozprostřít papriky, poklást maso, na to všechny snítky bylinek, posypat pepřem a hořčičným semínkem + zrnky pepře, pomazat hořčicí a zalít vínem Péci přikryté 40min při 220°C. Pak pokličku sejmout odstranit snítky bylinek, potřít zbylou hořčicí a ještě krátce péci.
Přílohy: rýže,těstoviny,noky nebo brambory.
I já slintám, už jsou pryč doby, kdy jsme chovali králíky. Dneska bych si dala - ó jé. Co jich tchyně tehdy porozdávala, když měla málo místa, cpala to dokonce i lidem, kteří si to nezasloužili, či o králíka ani nestáli. A asi ho dali někomu dál. To by byl, panečku, dneska zástup králíků. Ze supermarketu, to už není ono.
Vynikající recept je PIKANTNÍ KRÁLÍK.
Nálev: 2 lžíce kečupu, 1 lžíce plnotučné hořčice, 1 káv. lžička sladké papriky, trochu pálivé papriky, 2 dcl oleje, asi 5-6 stroužků česneku - prolisovat. Promíchat a doplnit vlažnou vodou do 1 litru.
Králíka naporcovat, osolit, opepřit, skládat do kastrolu. Vrstvu vždy proložit kolečky cibule /dost/ a postupně zalít nálevem. Na to zase další maso, cibuli, nálev...Nechat aspoň 24 hodin uležet v chladnu, v zimě ve špajzu, v létě v lednici. Možno i déle - 2 - 3 dny, maso zkřehne. Pak péci v troubě, při pečení dle potřeby trochu podlévat. K tomu brambory, rýže nebo knedlík, co kdo rád. Jaga.
Za mně tedy jedině ,,Králík pečený na česneku,,.Prošpikované hřbety a zadní stehna dobrou anglickou a pečený společně s kusem bůčku a hóóódně česneku! Králíkem na smetaně ale rozhodně nepohrdu. Když jsem byla dítě,tak to u nás bylo jako ve ,,Slunce,seno...,, Zase králíka !- byl totiž každou neděli a někdy i 2, jeden pečený a jeden na smetaně,ale vždy jsme se moc těšili,masa přes týden moc nebývalo.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.