Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Recept na jednoduchý jablečník

Od: lidus* odpovědí: 10 změna:

Podělím se o jednoduchý recept-samá jablka, dnes jsem upekla a je to dost dobré, na vrch jsem dala ušlehanou šlehačku a lžičku marmelády (já měla meruňkovou).

JABLKOVÝ KOLÁČ DO DORTOVÉ FORMY (PROSTŘENO

Suroviny

máslo150 g

jablka1-2 kg

vlašské ořechy200 g

cukr200 g

hladká mouka200 g

skořice

smetana ke šlehání1 balení

Postup

1

Nastrouháme si oloupaná jablka. Mouku smícháme s cukrem a na plotně si rozehřejeme máslo. Do dortové formy nandáme vrstvu jablek, umačkáme na půl centimetru, vršek posypeme nahrubo roztlučenými vlašskými ořechy. Okořeníme skořicí a posypeme přiměřeně moukou s cukrem – asi šest polévkových lžic. Na každou vrstvu rozkapeme asi 3-4 polévkové lžíce rozehřátého másla. Tímto způsobem pokračujeme ve vrstvení, maximálně bychom měli získat asi šest vrstev. Dort dáme do trouby vyhřáté na 150 stupňů a pečeme půl hodiny. Necháme chvíli vychladnout a podáváme se šlehačkou

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Dobrý den, liduš. Úžasné, hned to vyzkouším.Tenhle recept neznám. Mám ještě dost jablek,které potřebuji už pomalu zlikvidovat a tak mně váš recept přišel jak na zavolanou*palec*. Díky

lidus*
hodnocení

No právě, já mám také ještě hodně jablek, rozdávám je kde můžu a moc jsem nevěřila, že to půjde, jablka, pak jen zaprášit a pokapat máslem a tak dále a konec zase jablka, ale je to výborné a vychlazené v lednici ještě lepší. Z nevymazané formy to krásně šlo a drží to tvar.

Škoda,že nejde dát bodík,alespoň jsem zaškrtla "zajímavé"*jasne*

pohanka*
hodnocení

0x

Nebyl tento recept v pátek v pořadu ,,Prostřeno,,? To myslím naposledy vařil jediný muž.

doplněno 03.04.16 19:28:

Pro Suzymon: Děkuji za nasměrování, nevšimla jsem si. Jak člověk rychle a blbě čte.

Pohanko, byl. Ale Liduš to nahoře uvádí, že to je z "prostřeno". Asi si ho také zkusím udělat, ale bez té šlehačky, stačí že je tam cukr, mouka a máslo.

doplněno 04.04.16 10:53:

Pohanko, to se stává. Také se mi to někdy stane :) a uvědomím si to až později.

paspulka*
hodnocení

0x

Díky za recept,udělám,jen ty ořechy nemůžu,tak snad bez nich to bude taky dobré...

lidus*
hodnocení

Paspulko, dělala jsem s ořechy a bez tam jsem dala rozinky namočené v rumu (můj muž jí ořechy jen dokud jdou loupat), obojí je dobré, já upřednostním ten s ořechy.

Ano, je to z pátečního Prostřeno, vařil pan Bajaja, já to musela zkusit, nevěřila jsem, že to tímto způsobem vůbec půjde a že to dostanu z formy, už vůbec jsem nečekala, že to bude dobré.

jh®

Dobrý den, možná mám úplně "pitomou" otázku, ale končila jste jablky nebo moukou s cukrem?

Našla jsem si i recepis z Prostřena a podle fotografie se mi zdá, že soutěžící končil jablečnou vrstvou... ale zase ta moučnocukrovomáslová by mohla udělat křupavou krustu... :)

lidus*
hodnocení

Také sem mi to nezdálo ale končila jsem jablky, posypala je skořicovo vanilkovým cukrem a chvíli před dopečením na hrubo umletými ořechy.

jh®
04.04.16 12:22

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]