1x



Recept na jednoduchý jablečník

Od: Datum: 03.04.16 16:33 odpovědí: 10 změna: 04.04.16 12:22
avatar

Podělím se o jednoduchý recept-samá jablka, dnes jsem upekla a je to dost dobré, na vrch jsem dala ušlehanou šlehačku a lžičku marmelády (já měla meruňkovou).

JABLKOVÝ KOLÁČ DO DORTOVÉ FORMY (PROSTŘENO

Suroviny

máslo 150 g

jablka 1-2 kg

vlašské ořechy 200 g

cukr 200 g

hladká mouka 200 g

skořice

smetana ke šlehání 1 balení

Postup

1

Nastrouháme si oloupaná jablka. Mouku smícháme s cukrem a na plotně si rozehřejeme máslo. Do dortové formy nandáme vrstvu jablek, umačkáme na půl centimetru, vršek posypeme nahrubo roztlučenými vlašskými ořechy. Okořeníme skořicí a posypeme přiměřeně moukou s cukrem – asi šest polévkových lžic. Na každou vrstvu rozkapeme asi 3-4 polévkové lžíce rozehřátého másla. Tímto způsobem pokračujeme ve vrstvení, maximálně bychom měli získat asi šest vrstev. Dort dáme do trouby vyhřáté na 150 stupňů a pečeme půl hodiny. Necháme chvíli vychladnout a podáváme se šlehačkou


Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Datum: 03.04.16 18:04
avatar

Dobrý den, liduš. Úžasné, hned to vyzkouším.Tenhle recept neznám. Mám ještě dost jablek,které potřebuji už pomalu zlikvidovat a tak mně váš recept přišel jak na zavolanou*palec*. Díky

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 03.04.16 18:11
avatar

No právě, já mám také ještě hodně jablek, rozdávám je kde můžu a moc jsem nevěřila, že to půjde, jablka, pak jen zaprášit a pokapat máslem a tak dále a konec zase jablka, ale je to výborné a vychlazené v lednici ještě lepší. Z nevymazané formy to krásně šlo a drží to tvar.

Datum: 03.04.16 18:58
avatar

Škoda,že nejde dát bodík,alespoň jsem zaškrtla "zajímavé"*jasne*

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 03.04.16 18:45
avatar

Nebyl tento recept v pátek v pořadu ,,Prostřeno,,? To myslím naposledy vařil jediný muž.


doplněno 03.04.16 19:28:

Pro Suzymon: Děkuji za nasměrování, nevšimla jsem si. Jak člověk rychle a blbě čte.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 03.04.16 19:09
avatar

Pohanko, byl. Ale Liduš to nahoře uvádí, že to je z "prostřeno". Asi si ho také zkusím udělat, ale bez té šlehačky, stačí že je tam cukr, mouka a máslo.


doplněno 04.04.16 10:53:

Pohanko, to se stává. Také se mi to někdy stane :) a uvědomím si to až později.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 03.04.16 20:23

Díky za recept,udělám,jen ty ořechy nemůžu,tak snad bez nich to bude taky dobré...

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 04.04.16 11:13
avatar

Paspulko, dělala jsem s ořechy a bez tam jsem dala rozinky namočené v rumu (můj muž jí ořechy jen dokud jdou loupat), obojí je dobré, já upřednostním ten s ořechy.

Ano, je to z pátečního Prostřeno, vařil pan Bajaja, já to musela zkusit, nevěřila jsem, že to tímto způsobem vůbec půjde a že to dostanu z formy, už vůbec jsem nečekala, že to bude dobré.

Od: jh®
Datum: 04.04.16 12:00
avatar

Dobrý den, možná mám úplně "pitomou" otázku, ale končila jste jablky nebo moukou s cukrem?

Našla jsem si i recepis z Prostřena a podle fotografie se mi zdá, že soutěžící končil jablečnou vrstvou... ale zase ta moučnocukrovomáslová by mohla udělat křupavou krustu...

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 04.04.16 12:15
avatar

Také sem mi to nezdálo ale končila jsem jablky, posypala je skořicovo vanilkovým cukrem a chvíli před dopečením na hrubo umletými ořechy.

Od: jh®
Datum: 04.04.16 12:22
Ohodnoceno: 0x
 

 

 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.