Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak zapálit plynový sporák?

Od: mases* odpovědí: 7 změna:

Ahoj prosím vás jak mám zapálit plynový sporák?Je to stará MORA a nejde zapálit ani zapalovačem ani zápalkama :(

Ten plyn prostě nehoří jen smrdí :( Už fakt nevím a pochybuji že to pujde tim škrtacim zapalovačem který se používá ke sporákům :(

I když pustím plyn na málo na půl i na max tak to prostě nechytne a pomalu to tu zápalku zfoukne :-D

Jak to teda zapálit?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

fastcrash*
hodnocení

1x
Zeptám se asi blbě ale máte plynovou přípojku nebo máte sporak připojený na plynovou bombu? Stalo se mi to samé, když byl sporák napojen na bombu a v té bylo už málo plynu. Plyn smrděl ale zapálit nesel.

hodnocení

0x
Zcela zjevně budete mít zanešené hořáky.
Je třeba je pročistit.
doplněno 01.04.16 16:27: V bytě bydlel někdo jiný...
Hmmm a není vypnutý přívod?
Máte vše zaplacené?
mases*
hodnocení

Ale do nedávna taky v tom bytě bydlel někdo jiný a hořelo mu to a nejde zapálit žádný,což je divný a byla by to sakra náhoda aby byly všechny čtyři tak zanešený aby nešli zapálit ne?

hodnocení

0x

Pokud z hořáku syčí plyn, musí chytnout. Buď kontrolovaně a bude hořet hořák jak má, nebo nekontrolovaně a pak to jakoby bafne a máte v lepším případě opálený jen chlupy na ruce. :)
Ale že by to nechytlo vůbec je volovina.
Leda že by apríl? :)

hodnocení

0x

Zapalte zápalku, pusťe plyn a pohýbejte plotýnkou. Jestliže je špatně nasazená, plyn nechytne.

hodnocení

0x

Jestliže byl plyn do bytu uzavřen delší dobu, tak bude přívodní potrubí ke sporáku zavzdušněno. Otevřte okna na plno a otevřete všechny hořáky mimo troubu také naplno a nechte chvíli otevřeno. Pak hořáky zavřete a až plyn okny odvětrá, tak zkuste 1 zapálit.

mases*
hodnocení

Tak to bylo jak píše babkazov hořák jsem ještě vyčistil a nehořel tak jsem do něj zápalkou strkal a najednou chytl :-D ted už chytá normálně díky :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]