Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pytle pod očima

Od: conconi® odpovědí: 13 změna:

nevíte někdo z jaké příčiny vznikají pytle pod očima? Já jsem to jistě z části podědila, táta má pod očima pytle jak na užovky, ale mě je záhadou, že mám pod pravým okem větší než pod levým a to ještě jen někdy. S ledvinami žádné problémy nemám a jelikož vím, že k tomu mám sklony, tak péči o oční okolí neflákám. Neznáte někdo nějakou fintu, jak tyto nemilé příznaky aspoň zmírnit?

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, řekl bych, že je to kombinace genetiky, životního stylu, "únavy materiálu" a zemské přitažlivosti. Jak to zmírnit nevím, ale odstranit to lze (tuším) plastickou operací. Ostatně, není to jediná část těla, která se věkem blíží směrem dolů . Zdravím!

doplněno 24.03.16 17:44:

conconi - jasně, po padesátce už musí být člověk skromnější . Je zde zmíněna asymetričnost obličeje, nerovnoměrně ochablé svalstvo, ale ani pokožka nemusí být všude stejně silná. Možná Vám někdo doporučí úžasný krém, ale bude to jen maskování (dočasné) nebo "tahačka peněz". Je nutno se připravit na to, že nám tělo nemládne a různých defektů bude více - nemůže každý vypadat jako panenka až do urny .

hodnocení

Jasně, co bych po padesátce chtěla, ale stejně je divné, že pod pravým okem je větší. Čím to může být?

balzerka

Máte pravdu, že váčky pod očima znamenají horší kondici ledvin. A to máme po předcích v genech.To zcela neodstraníme. My můžeme jen ledvinám ulehčit práci životosprávou: omezením soli a uzenin, zrajících sýrů, kávy, čokolády, alkoholu, cukru, cigaret...Začít s pitím čisté vody, se speciálními čaji, brusinkami , petrželovými odvary ap. Na ledvinách se odrazí i únava, dlouhodobý stres, úzkost. A že na jedná straně je to horší? Není to i jedna ledvina slabší? A s koleny nemáte problémy.? A se sluchem? To jsou dvě oblasti, kam se ledviny promítaji. Zatím to nemusí být zřetelné, ale za deset patnáct let už ano. Většina lidí má od přírody nějaký svůj slabší článek. Jde o to ho zbytečně nepřetěžovat.

hodnocení

Já jsem naštěstí zdravím prolezlá jak poleno. Zatím. Doufám, že to ještě nějaký čas vydrží. Ale je fakt, že se říká, že ledviny nebolí a po preventivních prohlídkách neběhám.

jabraka*

Potkal jsem známého na nádraží.Asi někam cestoval,i když kromě vaků pod očima neměl žádná zavazadla!

JB

Čím to může být? Čímkoliv. Symetričtí jsme jen přibližně, na někom je to vidět víc, na někom míň. Na tohle, myslím bude stačit prodělaný zánět nebo třeba asymetricky namáhané svaly v obličeji. Někomu zase třeba padá oční víčko nebo má nos nakřivo. Nevím, co je na tom pravdy, ani odkud ta věta pochází, ale slyšel jsem, že absolutně symetrické obličeje mají jen debilové (to není míněno jako nadávka).

hodnocení

0x

Pod očima je nejtenší kůže..proto se dělají někomu vaky..Nic vám nepomůže --nebudeme si nalhávat --pouze operace dolních víček,,zvedne vám to i ty "pytle"...Také o tom uvažuji,,má sestřnka na tom byla a je jiný člověk..Na FN v Porubě to máte nejlevnější...

hodnocení

Taky jsem o tom uvažovala, neodrazuje mě ani tak cena, jako spíš skutečnost, že bych si musela vzít dovolenou než mi zmizí monokly.

nejlépe je tak na podzim i v zimě,,,ale určitě jsou modřiny,,týden určitě..ono jak komu..

hodnocení

0x

Dobře odpovídá balzerka. Pytle pod očima a ledviny - zcela jistě je tam nějaká spojitost. Možná o problému ještě nevíte, ale problém, nebo zatím problémek, tam bude.

Mám to taky.

doplněno 31.03.16 05:07:

Pytle pod očima neřeším, patří to k životu, k věku (62 let). Urologickou ambulanci navštěvuji pravidelně. V ledvině mám cystu a v ní bakterii E. coli. Pravděpodobně doživotně. I v době, kdy mám pokoj, užívám preventivně přípravky s brusinkami, ale hlavně s manosou. Někdy jen manosu. Když se bakterie přemnoží a zazlobí, zvýším si dávky, případně mi nemocnice nechá udělat autovakcínu.

hodnocení

A když to máte také, řešíte to nějak? Vy máte problémy s ledvinami? Jak se projevují? Mě to opravdu zajímá.

paspulka*
hodnocení

0x

Neřeš to nějakým mazáním a kosmetikou,nezlepší se to a když to budeš zakrývat krémy,budeš na denním světle vypadat podivně..navíc krémy se ve vrásce hromadí a pytle to jen zdůrazní.Jedině - ústav plastické chirurgie,to je za hodinu hotové,není to drahé na to,že tě toho zbaví na léta...sestra má tuhle zkušenost a po plastice je z ní úplně jiná holka.Neboj se toho,nechodí tam žádné herecké hvězdy,většina lidí jsou lidi s takovýma potížema.

susie

A jaký to byl přesně zákrok? Vím, že jsou různé varianty - skalpel nebo laser.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]