Nejste přihlášen/a.
Prosím, jak nejlépe uchovat domácí škvarky, aby vydržely co nejdéle. A jak dlouho vlastně škvarky vydrží?
Škvarky dávám do mrazáku. Dříve, dokud byl čuník a bylo jich hodně, nasypali jsme je do sklenic, zavíčkovali a sterilovali. Jen samotné, bez sádla. Byly pak jako čerstvé. Jinak na vzduchu snadno žluknou, přejímají různé pachy a pachutě.
Pokud jich mám víc, pomelu je. Pak také do sklenic a zavařit. Po rozdělání je mažeme na chleba, osolíme a je to lahůdka.
Nebo dělám škvarkovou pomazánku: do pomletých škvarků přidám najemno nakrájenou cibuli, steril. okurku, lžící plnotučné hořčice, nahrubo nastrouhaná vařená vejce, sůl, pepř. Možno nastrouhat nahrubo i kousek měkkého salámu, ale nemusí být. Na čerstvý chleba - není nic lepšího. Jaga.
Jinak radím - škvarky nemačkat. Při slévání sádla tam raději trochu nechat, aby byly vláčné. Vymačkané škvarky jsou, jako byste jedli piliny!
Nejlepší jsou čerstvé (solit až před podáváním aby nezvlhly), na pomazánky a na škvarkové pagáče, umelu a přidám trochu sádla v lednici vydrží půl roku. Škvarky z mrazáku mi přišly stejně dobré jako např. okurky z mrazáku. Prostě u nás když jsou čerstvé škvarky, jí se denně, udělají se škvarkové knedlíky z bramborového těsta ty lze dobře i zamrazit.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.