Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Škvarky - jak uchovat

Od: petaja® odpovědí: 3 změna:

Prosím, jak nejlépe uchovat domácí škvarky, aby vydržely co nejdéle. A jak dlouho vlastně škvarky vydrží?

 

 

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

hodnocení

1x
avatar babajaga

Škvarky dávám do mrazáku. Dříve, dokud byl čuník a bylo jich hodně, nasypali jsme je do sklenic, zavíčkovali a sterilovali. Jen samotné, bez sádla. Byly pak jako čerstvé. Jinak na vzduchu snadno žluknou, přejímají různé pachy a pachutě.

Pokud jich mám víc, pomelu je. Pak také do sklenic a zavařit. Po rozdělání je mažeme na chleba, osolíme a je to lahůdka.

Nebo dělám škvarkovou pomazánku: do pomletých škvarků přidám najemno nakrájenou cibuli, steril. okurku, lžící plnotučné hořčice, nahrubo nastrouhaná vařená vejce, sůl, pepř. Možno nastrouhat nahrubo i kousek měkkého salámu, ale nemusí být. Na čerstvý chleba - není nic lepšího. Jaga.

Jinak radím - škvarky nemačkat. Při slévání sádla tam raději trochu nechat, aby byly vláčné. Vymačkané škvarky jsou, jako byste jedli piliny! *ee*

 

sebod*
hodnocení

0x

Škvarky se mohou dát do slenic, zalít sádlem a zavařit. Nebo se mohou dát do mrazáku.

 

lidus*
hodnocení

0x

Nejlepší jsou čerstvé (solit až před podáváním aby nezvlhly), na pomazánky a na škvarkové pagáče, umelu a přidám trochu sádla v lednici vydrží půl roku. Škvarky z mrazáku mi přišly stejně dobré jako např. okurky z mrazáku. Prostě u nás když jsou čerstvé škvarky, jí se denně, udělají se škvarkové knedlíky z bramborového těsta ty lze dobře i zamrazit.

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]