Holanské řízky

Od: Datum: 19.03.16 09:59 odpovědí: 11 změna: 23.03.16 23:55
avatar

Dobrý den, připravuji k obědu holanské řízky z mletého masa , osolila, opepřila a nechala polité mlékem v lednici . Za chvíli přidám strouhaný sýr, ale nevím, zda mám přidat vajíčko? Někde píší ano a někde ne. Jak je děláte vy? Předem děkuji za rady


Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Datum: 19.03.16 10:05
avatar

Holandské řízky mám rád s vajíčkem.

JB

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 19.03.16 10:08
avatar

Rozhodně bych do Holandských řízků vajíčko dala. Jednak kvůli chuti a pak také bude hmota lépe držet pohromadě. Nezapomeňte na koření.

Ohodnoceno: 0x
 
Od: ben®
Datum: 19.03.16 10:11
avatar

Dobrý den, vajíčko je možné, ale není tam nutné. Máte volbu a je to na Vás.

Pokud vajíčko v domácnosti naleznete, tak ho použijte. Když vajíčko nebude v domácnosti nalezeno, tak se nic podstatného nestane. Zdravím!

Ohodnoceno: 3x
 
Datum: 19.03.16 10:56
avatar

Vajíčko může být, ale také nemusí. ;) Když uděláte karbenátky a dáte na plech s vymaštěným peřícím papírem, po nějaké době v troubě otočíte, nemusíte se smažit a větrat a přepálený tuk a vůbec.

Ohodnoceno: 2x
 
Datum: 19.03.16 10:11
avatar

popíšu jak je dělám já. V první řadě se musí maso prohnat mlýnkem dvakrát. I koupené mleté, jěště jednou "prohnat" mašinkou na maso. Holandský řízek je jemnější. Do masa dávám sůl, pepř, a oproti receptu i cibuli a 1-2 stroužky česneku - na 1kg masa. A k vašemu dotazu, Vejce nedávám. přidám trochu strouhanky(většinou 1-2rohlíky), jen tolik kolik je potřeba aby se vyčistila mašinka po mase. Přidám mléko, umíchám směs, a nechám do druhého dne proležet. Pak už jen tvaruju a obaluju jen ve vajíčku a strouhance. Mouku vynechávám.


doplněno 19.03.16 11:45:

lidus díky. Na sýr jsem zapomněl. Ten přidávám taky. Strouhanou Goudu.

Ohodnoceno: 3x
 
Datum: 19.03.16 10:27
avatar

Holandské řízky jak je máme rádi my. Mletý bok 1kg, 1 smetana ke šlehání, 1 žloutek, česnek (ne moc) sůl, pepř, malá lžička hořtice Amora, 30dkg srtrouhaného aidamu (i víc), hodinu nechám v lednici a pak obaluji v trojobalu a smažím ve fritéze.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 19.03.16 11:03
avatar

Pokud nešetříte tak tam to vajíčko dejte , ale trochu vám to zřídne . Jinak dobrou chutˇ

Ohodnoceno: 0x
 
Od: mp
Datum: 20.03.16 01:37

V podstatě se všemy recepty souhlasím. Jen odporuju tomu, že pokrm po přidání vajec zřídne, on naopak zhoustne (vždyť jen vzpomeňte na budování Karlova Mostu). Roman Vaněk doporučuje do máslového (holandského) řízku vejce. Česnek ne, ale zase tam dává muškátový oříšek, a maso bůček, vepřová plec a telecí ořez v poměru 1,5:2:3,5. Sám dávám česnek do všeho (a co teprve ten medvědí, to je žraso). A sýr eidam 45% nebo Blaťácké zlato - tak to jsem ještě nezkoušel. Blaťácký zlato poněkuď zdražilo.

Ohodnoceno: 0x
 
Od: dako®
Datum: 19.03.16 12:26
avatar

Moc Vám všem děkuji za odpovědi. Vajíčko jsem nedávala, tedy jen na trojobal. Povedly se , chutnaly všem :-P

Od: chatarka
Datum: 23.03.16 23:55

On to spojil taky ten sýr. Někdo tam dává mletý muškátový oříšek. Stálo by za to to vyzkoušet.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 19.03.16 14:31

vajíčko v každém výrobku z mletého masa má působit jako pojivo, s masem se lépe pracuje, ale nutné není. Je to spíše zvyk z dřívějška, kdy vejce běhala po dvoře.

Ohodnoceno: 0x
 

 

 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.