Nějaký recept z následujících surovin

Od: Datum: 02.05.16 09:39 odpovědí: 4 změna: 03.05.16 10:11

Dobrý den,může mi někdo poradit nějaký fajn recept,když mám doma tyto suroviny?Neříkám,že se musí dávat vše dohromady,ale chtěla bych použít hlavně červstvé bylinky ,oregáno a žampiony?Mám vepřovou kýtu,porek,rajčata,papriku,žampiony a bylinky.Hlavně čerstvoučké a nádherně narostlé oregáno,pak se tu ještě nachází petrželka,rozmarýn,který používám jen občas na ryby.Popravdě řečeno,oregáno jsem používala na italské omáčky a podobně a tak ted trochu nevím,abych něco nepřechutila,dík


Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Od: jezevec
Datum: 02.05.16 09:46

Nakrájel bych to mrtvý prase na kostičky, zprudka opekl, pak přidal pokrájená rajčata a dusil do měkka. Nakonec to čerstvoučký oregáno, špetku česneku, uvařit špagety a mnáááááám...

Ohodnoceno: 1x
 
Datum: 02.05.16 11:16
Maso na prirodno, minimum oleje, na něj koření a la směs na maso, zprudka opect. Vyndat maso na stranu. Směs zeleniny na cibuli opect na tom sosu z masa. Nakonec přihodit oregano, bazalku nebo co to máte. Příloha rýže.
Ohodnoceno: 2x
 
Datum: 02.05.16 11:19
avatar
Já bych rajčata vynechal. Z ostatních surovin by byla skvělá variace na čínu. Maso na tenké nudličky osmažit ve vyšší vrstvě oleje aby se nedusilo ale opravdu na prudko smažilo. Cibulí pórek mrkev( kedlubna, ředkvicka) žampiony taky na nudličky. Maso slovit na druhou teplou pánev aby nezchladlo a šup do žhavého omastku se zbytkem. Smažit jen krátce na skus. Zcedit přes kovový ceďák, vrátit do pánve už bez omastku zeleninu i maso zalít směsí deci vody, lžíce sojovky a dvě lžíce škrobu a jak začne škrob houstnout vhodit bylinky a vypnout. Pálivé koření dle vlastní chuti. Ideální je sladkopáliva omáčka .Důležité je maso ani zeleninu před smažením nesolit aby nepustily vodu. Slanou chuť zajistí sojovka případně se dosolí těsně před koncem. Lidi bez předsudků vůči glutamanu použijí glutaman.
Ohodnoceno: 1x
 
Datum: 03.05.16 10:11

Děkuji všem za nápady.než jjste napsali,potřebovala jsem to zpracovat,tak se omlouvám,že si nápady nechám na příště.Udělala jsem to jako když kočička s pejskem pekli dort:-D.Orestovala česnek na tom opepřené nudličky masa+paprika,rajčata,porek.žampiony.Pak jsem mírně podlila vínem a zasypala červstvým oregánem.Určitě by někdo nad touto kombinací pochyboval,ale nejsem kuchařka a jídlo mi chutná.K tomu rýže s petrželkou.

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.