Za darování krve dostaneš na transfuzni stanici najíst, napít, proplacené jízdne a dostaneš potvrzeni do prace že máš nárok na volno s nahradou mzdy který pak přiložíš k danovému přiznání a jeden odběr dělá cca 300,-
Darování je od slova dar. A když někomu něco daruješ, tak po něm přece nechceš peníze, jinak by to už dar nebyl. Pro kolemjdoucího: to si pleteš s plazmou
Já jsem dávala krev celý život pouze pro dobrý pocit, že to někomu pomůže. Při jednom odběru si mě dokonce podržel lékař, protože moji skupinu moc potřebovali. Nikdy jsem nedostala nic než najíst a jednou lístky do divadla. Jakási zahraniční firma dává 450 Kč, ale myslím, že to nikoho nevytrhne a navíc ta krev asi půjde do zahraničí.
Jako čestný dárce plazmy jsem z finančních důvodů začal chodit darovat za \\\" many \\\". Přijdu tam poprvé...oproti transfuzce šok...přístup personálu i samotné průběh...brrrr. Řekl jsem si že podruhé to bude lepšejší a...nebylo! Potřetí jsem tam šel jen proto abych si prohlédl místo kam už v životě nepáchnu...sice jsem dostal celkem 1200Kč a jako bonus mi darování plazmy málem znechutili. Tam je brutálně vidět jak to dělají jen pro peníze tyhle firmy. Resumé: vrátil jsem se k bezpříspěvkovému darování a jsem maximálně štastný když tam jdu...je tam pohoda...pohodička, milé a ochotné personál, nikam se nespěchá a já si tam vždycky na 45 minut zarelaxuju. A ten pocit z odběru plazmy která může pomoct např. matce při těžkém porodu...ten pocit je k NEZAPLACENÍ!
Jako pilného dárce krve mě ale někdy koncem devadesátých let, nebo trochu později, dost nakrklo, když v televizi nějaký člověk, ze svazu pacientů, podporoval jednu ze stran v tehdejším sporu v obchodování s krví. Tvrdil, že krev je zboží , jako každé jiné. Tak to jsem si řekla, kašlu na to, někde si to kupte.
časem mě nasranost zase přešla a tak zase občas tu a tam nějakou krev ucedím
Jinak objednací doby jsou dosti dlouhé u nás v krajském městě , a když jsme chtěli jít s kolegy z práce , tak nakonec kolegyni odmítli, protože o dárce z jiného okresu nemají zájem. Dárců mají dost a nové vezmou jen z našeho okresu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.