Nejste přihlášen/a.
Pravá sypkovina je dražší právě proto, že nepropouští peří. Jestli chcete nahradit nekvalitní sypkovinu další nekvalitní sypkovinou, tak nic nevyřešíte. A nemyslím si že je zas až tak moc drahá. 160 cm šíře, metr 149Kč. Když koupíte nějakou levnější náhražku, tak moc neušetříte, protože se níž než na stovku a víc za metr nedostanete. A to se teda opravdu vůbec nevyplatí.
Vyřešila bych to koupí nové sypkoviny, jak radí Suzy a až bude hezky, peří venku přesypala. Předtím by ho možná neškodilo dát vyčistit. Obšívání nepomůže, stará látka může být řídká a peří vylézat po celé ploše, nejen ve švech. Proto obšití nic nezachrání. Píšete, že sypkovina je drahá. Ale uvědomte si, že kvalitní sypkovina Vám zase vydrží spoustu let, možná Vás dokonce přežije. To by levný hadřík nedokázal.
Je to už asi 30 let, co se ze sypkoviny šily sportovní bundy, byla to taková móda. Také jsem si ji ušila a byla k neroztrhání.
Z toho brokátu se spíš dělaly prošívané deky s umělou střiží. K tomu se používalo povlečení s takovou dírou - oválem, aby byla částečně ta vnitřní deka vidět, jaká je hezká. To všechno ale už odnesl čas.
Brokátové deky nám s manželem vydržely přes 30 let. Pak je ještě "dotrhal" v práci manželův služební pes. Ale pokud máte peří, je lepší investovat do vyčištění a dobrého sypku. Sama ušijete, přesypete a budete mít zase nové poležení. Nevidím to jinak. Jaga.
Když ji dáte do čistírny peří, oni vám z ní udělají novou, nebo z peřiny deku a polštář. Vyberete si barvu sypku , udáte rozměry a uvnitř dostanete vaše vyčištěné peří. Jen se nejdřív zeptejte na cenu. Myslím, že tahle operace nás stála 1350,-. Obětovali jsme to, jelikož šlo o peří z našich husí.
Posledně, když jsem dávala do čistírny prát peřovou štepdeku 2x2m, protože to výrobce dovoluje, dívala jsem se tam na nabídku sypkoviny. Byly tam ty, které známe, jakoby naškrobené nějakou apreturou, tuhé a rachotivé při každém pohybu pod ní. Ale nabízeli i sypkovinu, jakou má moje, prací, peřina. Nevím co to je, ale je to tenká, hebká, textilie, s maličkými čtverečky jako vzotek. Jako bílý, dámský kapesník. Vůbec to nebudí důvěru. Ale peřinu, s prachovým peřím, mám pranou 3x a nikde nelítá ani kvapíčko. Až budete v IKEA, koukněte na peřové štepdeky. Sypkovina je úplně jiná, než na jakou jsme zvyklí.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.