Nejste přihlášen/a.
Moje maminka dělávala na palačinky úžasnou, hustou, čokoládovou omáčku. Slíbila jsem ji na pátek večer vnoučkovi. Ale uvědomila jsem si, že nevím, jak ji mamka vařila. Vaříte ji někdo?
Když nebudu vědět, udělám karamelovou. Zkaramelizuji cukr a zaliju smetanou. Když bude potřeba, zahustím škrobem. Šlo by to tak?
dělám jen takový čokoládový přeliv z jedné lžíce kakaa a dvou lžic mletého cukru. Vmíchat lžičku dvě vody a je to hotovo. Kdyby Matěj mohl máslo vylepšil bych to tím. Je to dobrý, on se může po tom utlouct, ale hustá omáčka to není.
Naštěstí internet je plný čokoládových omáček, ale nikdy jsem je nezkoušel, protože mě to nenapadlo. Musím to prubnout taky.
Pokud nikdo nevloží nic vyzkoušeného můžeme začít tímto:
2 lžičky kakao
10 dkg čokoláda na vaření
5 cl rum
2,5 dl mléko
3 lžíce cukr
2 ks žloutek
1 lžička polohrubá mouka
Nastrouhanou čokoládu, kakao, cukr, žloutky a mouku dobře promícháme s 0,5 dcl mléka.
Zbývající mléko svaříme. Do vařícího mléka přiléváme připravenou směs a za stálého míchání přivedeme k varu.
Odstavíme a nakonec můžeme do čokoládové omáčky vmíchat rum.
Clayman, recept, až na tu mouku, ten se mi líbí. Omáčky není potřeba hrnec, ale jen na každou palačinku asi lžíci. Možná, že by to bylo dost husté i bez mouky. Místo mlíka smetanu?
Děkuji To jsem celá zvědavá, jak to dopadne. Dám vědět
jestli škrob nebo mouka to je celkem jedno... smetana to určitě zahustí, ale hustá omáčka to bude jen za studena, za tepla to bude i skrze smetanu řidší.
Jestli je toho potřeba jen málo, tak mám docela rád, že do rozpuštěné čokolády vmíchám vanilkový jogurt (kostíci apd) v poměru až 1:1, je to krásně husté a hodně čokoládové. Pokud to bude na vás málo čokoládové volte poměr dle chuti. Jeden by čekal, že to jogurtem hodně zřídne a ono je to skoro obráceně.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.