Jak docílit křupavosti placiček

Od: Datum: 06.03.16 11:35 odpovědí: 43 změna: 18.03.16 13:35
avatar

Jedla jsem na Bali vynikajici, malinke, zeleninove placicky, krasne křupavé byly ! Ptala jsem se jak je delaji. Pry jen ta zelenina, mouka, vajicko. Mouka pry normalni. Tak jsem se nemohla dockat, az placicky udelam. Vyborne jsou, ale ouha, nekřupou! Fascinuje me chut, smes nadorbno pokrajene, ruzne zeleniny, vcetne kousiku lusek, spenatu, kukurice, mrkve, cukiny... cehokoliv.

Na obrazku je placicka balijska. I kdyz křupavost neni videt, křupala, krásně křupala jako chipsy!

Poradí mi někdo jak na to?



Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Datum: 06.03.16 11:38
avatar

Tyhle placicky jsou moje. Je mozne, ze je mam moc silne? Ale smes je hodne husta, nizsi se mi nedarily.

Datum: 06.03.16 13:48
avatar

No jo, rady dobre, ale kdyz oni vari nesmirne jednoduse a zadna primes v nich nebyla. Kdyz zeleninu vyzdimu, nebo i kdyz dam jen suchou mrkev, mouka s vajickem zmokra! Jestli bych toho testicka nemela dat jen malilinko, aby to drzelo pohromade? Je to tak jednoduche a pritom tak dobre. naucila jsem se toho balijskeho vic, vsechno mam vyborne jen ty placicky musim doladit. Nechci nic pridavat jen kvuli krupavosti, chtela bych ji docilit zpusobem pripravy . Presto vsem dekuju !

Datum: 06.03.16 18:45
avatar

Možná řidší těstíčko, smíchat se zeleninou, pak tšsto nechat víc okapat a upravit na pánvi do placičky. Péct víc zprudka, aby se to nedusilo.

Ohodnoceno: 0x
 
Od: wamp®
Datum: 06.03.16 12:35
avatar
Mňááám,sbíhají se mně sliny :-P
-----
Zkuste udělat těstíčko z hladké mouky,vajíčka,můžete přidat i bylinky a to nejdůležitější - přidejte nasekané cornflakes.
---
To by v tom byl čert,aby nebyly křupavé :-D
doplněno 06.03.16 18:27:

Není ta zeleninka náhodou blanšírovaná? ;)

Blanšírování

Blanšíruje se zelenina. Zelenina (např. chřest nebo pórek) se krátce spaří ve vroucí vodě a ihned se vloží do vody úplně ledové. Zelenina je pak měkká a zároveň křupavá, jak má být, zachová si maximum vitaminů a neztratí ani nic ze své barvy. Recept na skvělou kuřecí terinku (viz níže), ve kterém využijete blanšírování, vám nabízíme zde.

Terinka

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 06.03.16 19:13
avatar

Ale kde by se vzalo blansirovani, tam se vari tak jednoduse a kdyby to blansirovali, rekli by mi to.

Myslim, ze varit umim dost slusne, proto jsem neprojevila zajem se podivat jak to delaj. Naucili me jine veci, ukazali by i tohle.

Jak rikam, ja to vymyslim a mozna se mi i podari s nimi kontakt. Vim ze je to usmevny problem, ale bylo to tak dobre jak to krupalo, jako topinka!

Terinka je krasna, diky !

Od: wamp®
Datum: 06.03.16 19:27
avatar
Wydro,mě samotnou zajímá,jak to mohli asi provést.
Nelíbí se mně ovšem Váš přístup k odpovídajícím.
Snažím se s prominutím jako v** a Vy jste ještě ironická.
Tak si dumejte,když jste tak skvělá kuchařka
Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 06.03.16 20:24
avatar

Ironická? Ježiši ja jsem rada za kazdou odpoved! Proc bych mela byt ironická? Ke každému se chovam slusne a odpovidam, za vsechno podekuju, kde vidite ironii?

Nic jineho, nez rict, ze rozhodne o zadnou ironii nejde, rict na obhajobu nemohu. Psane slovo je mnohdy zavadejici.

Mrzi me, ze to bylo zle pochopeno.

A jeste sem psala jak je pekna terinka!

Od: wamp®
Datum: 07.03.16 10:12
avatar

Wydro,v pořádku.Asi jsem si to špatně vyložila.A ještě,ta Terinka tam být neměla.Odkaz je zkopírovaný,tudíž jsem ji měla vymazat.Děkuji za pochopení.Hezký den *placni*

_____

A prosím Vás,až se Vám ten recept povede,písněte,ano? ;)


doplněno 07.03.16 12:35:

Wydro,těším se a děkuji ;)

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 07.03.16 11:56
avatar

@wanp napisu sem uricte, snahu vsech odpovedet a pomoc cením! Krome toho, k tomu nedorozumeni jeste jen tolik, ze to sice tak trochu ironie byla, ale mila, smerem k Balijcum! Jsou to usmevavi, skveli, mili lide, ale jsou chudi a ledacos nemaji. I kdyz kupodivu, vajicek maji dost. Ale maji uzasny smysl pro humor a tak proto jsem si tu ironii dovolila.

Nekdy jsou i omyly fajn, ta terinka uz putovala i kamosce!

Brzo dam vedet!

Datum: 07.03.16 10:57
avatar
Vajicko tam byt nesmi... bude to to same jako tempura, hladka mouka pripadne lzicka solamylu, testicko nechat v mrazaku trochu nabobtnat a hazeme obalenou zeleninu rybi kousky apod do rozpaleneho oleje
Ohodnoceno: 2x
 
Datum: 07.03.16 11:59
avatar

Dekuji taktez. Uz mam nastudovano. Tempura je moc dobra, ano, bez vajicka, ale musi se jist okamzite, brzo zmekne. Do tohodle testicka davaji i mouku ryzovou a ve vetsine pripadu vajicko. Takze klasicka tempura to neni. A ze tam to vajicko, do tech co jsem jedla dali, to vim na 100%.

Hned jak na to prijdu, napisu vsem.

Datum: 07.03.16 12:04
avatar

Wydro, už jsme na to přišli, dokonce je tady recept. Sjeďte trochu níž. Je tam vajíčko a dokonce i voda. Musí tam být ty dvě mouky, určitě ne strouhanka.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 16.03.16 08:21
avatar

@wamp a spol placicky jsem udelala z medvediho cesneku a hub s moukou hladkou a ryzovou, vajickem spojene. Smazila jsem ve vetsim mnozstvi tuku a krupaly Jen diky tem houbam to neslo moc uplacatit. Byly vyborne!

Od: wamp®
Datum: 18.03.16 13:35
avatar

Wydro,móóóc děkuji za info.Jste skvěláá *palec* Teď se mi sbíhají sliny ještě více .Také je zkusím.

Děkuji za tip :)

Ohodnoceno: 0x
 

 

Datum: 06.03.16 12:42

Pokud zeleninu nezbavíte šťávy nebudou placičky křupavé

Ohodnoceno: 1x
 
Od: paw®
Datum: 06.03.16 13:09
Ono muze byt dost problem v te mouce. V nekterych zemich je dost problem sehnat nasi prenickou mouku.
Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 06.03.16 13:31

Dobrý den,co přidat trochu strouhanky,dávám tak lžíci až dvě do bramboráků a křoupou :). JISKRA

Ohodnoceno: 2x
 
Datum: 06.03.16 13:49
avatar

@jiskra to zkusim ! Misto mouky nebo k mouce?

Datum: 06.03.16 14:31

K mouce,máte-li v receptu třeba 5 lžic mouky,dejte 3 mouky a 2 strouhanky. Ze samé strouhanky by to bylo zase moc tvrdé. Nejlépe domácí strouhanku,ta z obchodu je pomletá i z chleba a je taková kyselejší a po smažení ztvrdne. JISKRA

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 06.03.16 15:14
avatar

Nemam recept, to mi jen rikali jak to mam udelat. Placicky jsou malinky, lestli 1 PL mouky, je to az dost. Ale ja uz si to nejak prizpusobim, urcite dam vedet, dekuju moc!

Datum: 06.03.16 16:08
avatar

Viděla jste, jak je smažili? Nebude to v tom? Já si myslím, že strouhanku nemají a vajíčka je jim líto. Bude v tom něco jiného.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 06.03.16 17:24
avatar

Jooo, kdybych videla jak to delaj, tak bych si piskala. Jenze jsem to podcenila i kdyz jsem mohla kdykoliv. Jen mi rekli, ze mouka, vajicko a trosku oleje na smazeni. Jinak strouhanku maji, i kdyz z toustoveho chleba nebo ryzove mouky a vajicka? I ti nejchudsi jedi suchou ryzi s vajickem. Vsak ja to vypatram !

Datum: 06.03.16 17:40
avatar

Já bych si tipnul na rychlé-ostré smažení v dostatku oleje. U nás v Čechách to může být někdy problém. Většina obyčejných-domácích sporáků má i na velkém hořáku malý výkon.


doplněno 06.03.16 17:42:

Ostré, tím myslím vysokou teplotu. A možná to vůbec nesolit. Až potom, navrch. Sůl uvolňuje vodu.


doplněno 06.03.16 20:28:

Ještě mně napadl takový jeden experiment, který bych zkusil. Přidat do směsi lžičku solamylu.

Ohodnoceno: 2x
 
Datum: 06.03.16 21:06
avatar

Přidala jsem, ale už tam byla ta mouka a nic se nezmenilo. Dnes jsem je smazila poprve. Urcite z techto rad neco vyzkousim. Diky za snahu!

Datum: 06.03.16 21:14
avatar

- a nekřupají, ani když jsou tenké a zprudka smažené? A co - potřít je bílkem?

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 06.03.16 22:06
avatar

Mne se tak tenke nepodarily, priste musim nejak splacnout, je to videt na tom obrazku jak jsou slabe. Ale jeste v tom bude neco jinyho, domnivam se.

Datum: 06.03.16 21:19
avatar

To je ono, ne? http://dailycookingquest.com/…kwan-sayur-vegetables-fritter


doplněno 07.03.16 11:28:

Suroviny: 25 dkg nastrouhaného zelí, 15 dkg nastrouhané mrkve, 2 jarní cibulky nakrájené najemno, 17,5 dkg mouky (all purpose je zhruba naše polohrubá), 25 g rýžové mouky, 1 lžička soli, 1 lžička cukru, 1 lžička pepře, 250 ml vody, 5 stroužků rozmačkaného česneku, 1 vejce. Podává se s: paprika ("ptačí oko"), rajčatová omáčka, čili omáčka

Postup: rozmixovat mouku, rýžovou mouku, sůl, cukr a pepř. Přidat vodu a rozmixovat do hladka. Přidat česnek a vajíčko a rozmixovat. Přidat zelí, mrkvev, cibulky a pořádně promíchat. Buď dělat placky ve friťáku nebo v hluboké pánvičce s hodně olejem. Placky tam dávat, až je olej tak horký, že bublá, když se do něj kápne voda. Placky osmažit do zlato-hněda z obou stran.

Ohodnoceno: 4x
 
Datum: 06.03.16 22:10
avatar

Te je urcite ono ! Sice jsem to tak nejak delala, ale asi blbe Urcite to zkusim podle toho receptu a urcite dam vedet. Take dekuji, moc dekuji!


doplněno 06.03.16 22:16:

Jeste vymenim hladkou za polohrubou a pridam tu ryzovou. V te obaluju jarni zavitky a krasne krupou. A ve vetsim mnozstvi oleje je budu smazit. Uz se tesim!

Datum: 07.03.16 11:31
avatar

Wydro, mouku určitě neměnte, je tam vyloženě napsáno hladká mouka, ona také lépe pojí. Já si myslím, že to bylo v tom smažení. Píší tam smažit ve vysokém hrnci a ve fritovacím oleji, který snese vysokou teplotu. tedy se placičky smaží opravdu hodně zprudka a musí v oleji plavat. A oni napřed udělají to těstíčko a teprve potom tam přidávají tu nastrouhanou zeleninu. Podle to musí být dost husté. také to vyzkouším.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 07.03.16 10:41
avatar

kolikoli, prosím vás, přeložte to. Klidně ve zkratce, několika slovy. Moc bych chtěla vědět, jak se křupavé placičky dělají. ;) Děkuji

Ohodnoceno: 0x
 
Od: ptneprihlasena
Datum: 07.03.16 10:57

Bakwan je indonéská verze tempura . Stejně jako dělat tempura , budete muset rozhodnout o svých složek, to se obvykle skládá ze sortimentu zeleniny. A budete muset připravit těsto. Nejběžnější bakwan je zelenina verze, ve kterém kousky zelí a nastrouhanou mrkev jsou dvě nejoblíbenější volbou. Někdy, celé krevety se přidá a výsledný roztříštit se obvykle nazývá bakwan udang (krevety roztříštit), i když technicky by měl být správně nazýván bakwan sayur dan udang (zeleninu a krevety roztříštit).

Pokud můžete zvládnout teplo, bakwan sayur je obvykle jedeno z čerstvých surovin thajských chilli. První vzít sousto bakwan a potom sousto chilli, a tak dále. Ale protože je to určitě není pro každého, a to zejména me (a obvykle malé děti), to je také obyčejné ponořit bakwan v rajčatovou omáčkou a chilli omáčkou.

Složení

250 gram strouhaným zelí (Indonésan: kol)

150 gram drcené mrkev (Indonésan: Wortel)

2 scallions (Indonésan: Daun bawang), na tenké plátky

175 gram všechny hladké mouky (Indonésan: tepung terigu)

25 gram rýžová mouka (Indonésan: tepung Beras)

1 lžička soli

1 lžička cukru

1 lžička mletého pepře

250 ml vody

5 stroužků česneku, oloupané a strouhaný

1 vejce

olej na fritování

Běžně podávané s

thajské chilli

rajčatová omáčka

Chili omáčka

Instrukce

V míse smíchejte všechny hladké mouky, rýžová mouka, sůl, cukr a mletý pepř. Přidejte vodu a dobře promíchejte, ujistěte se, že neexistují žádné hrudky.

Přidejte nastrouhaný česnek a vejce do těsta. Dobře promíchejte.

Přidejte drcené zelí, strouhaný mrkev, a plátky jarní cibulku do těsta a dobře promíchejte.

Nalijte dostatek olej v hrnci na smažení. Jakmile se trochu těsta spadl do ropných bublin okamžitě, olej je připraven.

Pomocí malého laddle and drop laddleful zeleniny směsi do horkého oleje. Hluboká smažit, dokud se roztříštit je křupavá a obrátí dozlatova na obou stranách, vyjměte a vypusťte na rošt / papírovou utěrkou. Opakujeme těsto je vyčerpána.

Podáváme ihned s některými thajské chilli, nebo kombinací rajčatovou omáčkou a chilli omáčkou.

http://dailycookingquest.com/…kwan-sayur-vegetables-fritter

Ohodnoceno: 0x
 
Od: pt®
Datum: 08.03.16 08:46
avatar

:) to jsem byla já, nepřihlášená, ten překlad je z Google cgrome, tam to stránky překládá celé... - pt

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 07.03.16 11:15
avatar

Babko, tak Ti to přeložím já.

250gr strouhaného zelí, 150gr strouhané mrkve, 2 jarní cibulky nakrájet na proužky, 175 gr hladké mouky, 25 gr rýžové mouky, 1 malá lžička soli, cukru a mletého pepře, 250 ml vody, 5 stroužků rozmačkaného česneku, 1 vejce. A olej který vydrží vysoké teploty. Takže u nás fritovací olej. Je mi divná ta voda, ještě se jdu podívat jak patlají to těsto a dopíšu.


doplněno 07.03.16 11:18:

Tak koukám že to sem někdo vložil. Ale to zelí a mrkev není samozřejmě drcené ale strouhané.


doplněno 07.03.16 11:25:

Aha, ono to je nahoře přeložené překladačem. To já neumím. Ale je tam prostě napsáno, že se má olej hodně rozpálit, a zkusit napřed tak, že kápneš trošku směsi a když olej hodně pění, je připravený. Pak dáváš malou naběračkou porce a zprudka smažíš.

A ta voda tam je proto, aby se v ní mohly rozmíchat ty dvě mouky a vejce na těstíčko. Já bych jí dala pro začátek trochu méně a raději přidala, aby to nebylo moc řídké. Záhada bude podle v tom smažení. Píší tam smažit ve vysokém hrnci, aby placičky plavaly.


doplněno 08.03.16 18:10:

Pt a to napíšeš nahoru tu adresu a tam to je? Nebo to mohu najít i když jednoduše půjdu na stránky YouTube? napiš, zajímá mne to, Díky.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 08.03.16 07:37
avatar

Ahááá, tak to jsou vlastně něco jako karbanátky v těstíčku? Mouky + vejce - těstíčko?

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 08.03.16 17:04
avatar

Neneeee @babkazov podivej se na ty fotky. Ta zelenina se vmicha do toho testicka, Ale musi byt videt, nesmi ho byt kvantum, jen aby to drzelo pohromade tu zeleninu

Datum: 08.03.16 17:11
avatar

Už se tu to slovo někde objevilo - je to těstíčko Tempura. Na něm je nejdůležitější, že se vmíchává úplně ledová voda, třeba i s ledovou tříští. Kamarád to zkoušel, já na to nemám nervy. Na netu je návodů několik, tady je jeden z nich :

http://www.milujivareni.cz/kucharska-skola/160-tempura/

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 09.03.16 07:04
avatar

Patronko, děkuji.*pusa* Musím vyzkoušet.

Ohodnoceno: 0x
 
Od: pt®
Datum: 08.03.16 20:26
avatar

Suzy, mám mimo Google ještě Google chrome a v tom mám překlad nastavený a tak všechny stránky, které jsou jen v originálech, tak si dám do vyhledavače Googel chrome a čtu česky, i když je to přeloženo jen překladačem, ale mám alespoň povědomí, co se píše. - pt

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 07.03.16 10:53
avatar

Také tam jsou krevety. Teda v tomhle receptu. I já bych dala rýžovou mouku a zprudka smažit spíše ve vyšší vrstvě oleje. Také to vyzkouším, ale zrovna dietní to nebude...;)

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 07.03.16 12:07
avatar

@suzymon neni to dietni a take to ale neni k najedeni. Oni je podavali jako před před předkrm, jak je vodet na tom tacku. Kolem nejakou omacku,ozdoba a na malinky talirek. Tenhle byl jen nahodou vetsi. Moc se mi jejich servirovani libilo. Ovsem to na ulici neni !

Datum: 07.03.16 12:05
avatar

Po tom, co jsem dostala tenhle link na bakwan, jsem zalovila v Googlu a protoze se angl slusne domluvim, nasla jsem spoustu krasnych receptu na placicky bakwan. Kdyby mel nekdo zajem, vlozim link.

Co se tyka krajeni, ta co je vlozena na prvnim obrazku, nestrouhaji, ale kraji na nudlicky. A i mne je to sympatictejsi. A lusky zelene kraji napric na malinka kolecka. Je to moc dobre a nikdy by me to nenapadlo.

1000cere diky jeste jednou, dalsi mezera ve vzdelani zaplnena !

Datum: 08.03.16 08:35
avatar

Wydra, to je jasné, že k najedení to nebude určeno, ale já bych určitě neodolala a klidně se tím najedla. *smich* A ty recepty sem hoď, také ráda vařím a miluji exotická jídla. Já anglicky zase až tak dobře nevládnu a nevím kde se kliká na ten překladač. Kdyby to bylo někde ve francouzštině, tak to bych problém neměla. Na YouTube také sleduji všelijaká videa o vaření ve francouzštině, ale i když tam třeba vaří vietnamská jídla, nebo jiná, není to to samé, jako když je připravují domorodci. Už je to "pofrancouzštěné", zrovna tak, jako Češi "počešťují" třeba ryze francouzské recepty. Je fakt, že nejepší recepty jsou na YouTube z Anglie, ale tam to vaří většinou opravdu ti domorodci kteří tam žijí, jenomže já jim zase až tak dobře nerozumím a specielně ty ingredience jsou důležité, jinak z toho vyjde něco úplně jiného.

Ohodnoceno: 1x
 
Datum: 16.03.16 16:25
avatar

Já přidávám trošku strouhanky. To dělám i do bramboráku.

Ohodnoceno: 0x
 

 

 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.