Naložení masa k uzení bez rychlosoli

Od: Datum: 02.03.16 15:57 odpovědí: 3 změna: 06.03.16 10:25

Dobrý den, mám prosbu, tak nějak me brácha hecnul, že by mi vyudil, ať si naložím maso na Velikonoce, mám problémy

po rychlosoli strašně otékám, nastudovala jsem si skoro vše, mám nádobu, objednáno 12 kg bůčku bez kosti, v kolovně máme cca 5 st.,jen nevím, nasucho, namokro, prostě jak? poraďte moc prosím...


Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Od: beatrys
Datum: 03.03.16 07:04
ja nakladam mao takto; na 10 kg masa-25 dkg soli,1 lz mouck.cukr,1 lz papriky a 4 str. cesneku-davam i vic.Maso v tomto obalim a muze se jen lehce rukou pokropit vodou a necham ulezet.
Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 03.03.16 08:35
avatar

Potřebujete nejméně čtvrtkilo pořádného česneku, který skutečně chutná jako česnek a obyčejnou kuchyňskou sůl.

Česnek rozmačkejte a smíchejte se solí, až vznikne hutná a slaná česneková pasta. Tuto česnekovou pastu normálně vařechou naneste v souvislé vrstvě na celý povrch masa, maso natěsno naskládejte a natlačte do nějakého velkého hrnce, přikryjte pokličkou a nechte pár dní ležet někde v chladu. Taková příprava úplně stačí.

Dobrou chuť.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 06.03.16 10:25
avatar

Dokud jsme mívali nejlepšího přítele člověka - čuníka, udili jsme jenom se solí. Žádný česnek, paprika, ani jiná dochucovadla. Kusy masa jsme na vále obalili v soli a oklepali přebytečnou. Maso jsme napěchovali do dobře vysušeného soudku. Navrch zatížit prkénkem a velkou dlažební kostkou.

Maso v soudku jsme v chladu nechali týden, pak jej přeložili. Znovu zatížili a druhý týden znovu. Pak zase přeložili, zalili osolenou převařenou vychladlou vodou. A po 3 týdnu se udilo.

Má to pro Vás nevýhodu v tom, že 1/ nevím, zda by se to do Velikonoc stihlo /naložení je dost zdlouhavé/

2/ maso jsme nakládali za mrazů /prosinec - únor/, nyní už není taková zima a tak bych se bála, aby maso nezasmrádlo.

Jinak to ale nemělo chybu. Jaga.

Ohodnoceno: 0x
 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.