Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
protože se nám prcek snaží přerůstat přes hlavu, rád bych nějakou moudrou knihu s praktickými radami o výchově dětí. Sehnal jsem velmi zajímavou knihu od dr Pekařové - Jak žít a nezbláznit se. Poradíte ještě něco v podobném stylu?
Dobrý den, podívejte se na knihy od pana Matějčka, který byl ve svém oboru kapacita. Zdravím!
doplněno 03.03.16 06:42: doplněno 03.03.16 15:11:libor007 - knížky z odkazu nejsou reklama. Nemusíte se stydět na odkaz kliknout a vybrat si tam, i když uznávám, že je to práce navíc. Neuvádíte žádné podrobnosti o problémech s výchovou děcka, tak si musíte najít to, co potřebujete. A jestli Vám nepomůže pan Matějíček (a jeho zkušenosti), tak to vzdejte, resp. třeba hledáte i nějaké zahraniční zkušenosti a autory (možná chcete dítě vychovávat "po americku").
doplněno 03.03.16 15:53:libor007 - jo, to jsem rád, že chcete vychovávat děcko "po našem". Česká facka je ve světě pojem .
Poradím Vám možná něco lepšího, než suchopárnou knihu. Jakožto babička, jsem se přihlásila na úžasný videoworkshop, kde můžete najít i zpětně odpověď na každý problém. Vede to mladá maminka, psycholožka Katka Králová, která převzala z ciziny a rozpracovala u nás nevídaný systém, který nazvala Nevýchova. Tento název dala kurzu proto, že se pracuje s dítětem, jako s partnerem, ne proto, že by si mohlo dělat co chce. Rady jsou velmi jednoduché, účinné a "bezbolestné". Dokonce se s ní můžete radit interaktivně maily. Bude Vám zdarma zasílat časy zahájení videí, nebo si můžete zaplatit osobní kurz. Je prostě skvělá a hrozně sympatická. Zkusím dát mail adresu. katka@nevychova.cz, dále adr. Centrum Nevýchovy s.r.o., Šmilovského 1264/5 Praha 2, Psč 12000. Bude ráda, když projevíte zájem. Dejte vědět, jak budete spokojeni.
Libor, není to reklamní nabídka, mám dvě vnoučata, 4 a 7 let a se starším jsou odjakživa potíže, že jsme museli i navštívit psycholožku. Já jen lituju, že jsem rad Katky nemohla využívat dříve. Tak nějak přirozeně a plynule, bez znásilňování to funguje. Mně ano, možná se najdou situace, kdy ne, ale stačí Katku kontaktovat a ona poradí, jak dál. Ale nikomu to necpu, chtěla jsem jen pomoct. Jen mi vrtá hlavou, proč si tu v Poradně kdekdo myslí, že dobře míněná rada nutně musí být skrytá reklama. Mně už tenhle podezřívavý přístup docela začíná vadit. Nejste totiž první, kdo místo poděkování odpoví tímto způsobem. Přesto přeju hezký den.
nevychova.cz/...Nevýchovu Katky Králové sleduji s velkou pozorností a s velkým obdivem už od začátku. U předškolních dětí mam odslouženo několik desetiletí, sama mám vnuky a pravnoučka. Sleduji, jak se svět mění a jak se mění přístup k dětem, ze kterého vychází i výchova. Libore, nezmiňujete se, jak je prcek starý. Toto je nesmírně důležitá informace. Poklikejte si a podívejte se na charakteristiku dítěte v různém stáří. Mladší, starší kojenec, mladší batole, starší batole, mladší a starší předškolní věk. Každý věk má své zákonitosti a z nich musí vyplynout výchova a požadavky na dítě. Tam můžete najít důvod toho, proč vám váš mladý "přerůstá přes hlavu".
Na tu nevýchovu si udělejte čas a přistupujte k ní s otevřenou myslí a nezaujatě. Katka Králová vpodstatě říká, že nejsou rychlá řešení. Sledujte a přemýšlejte o tom, co se vám snaží sdělit. Stojí to za to!
Libore, mám podobný názor, jako Vy na tu paní "koučku". Taktéž jsem viděla její videa a četla nějaké její metody a vyjádření a pokud jde člověk více do hloubky, tak se s ní ve všem nemohu ztotožnit. Rozhodně je mi bližší Z. Matějček. - pt
Opravdu Vám mohu doporučit knihy od MuDr Z. Matejčka, který byl opravdu kapacita v dětské psychologii. Měla jsem kdysi tu možnost s ním mluvit, jelikož pracoval v Praze nemocnici v Krči, jako moje švagrová.
Mam vyhlidnutou tuto knihu, kterou bych si chtela precist knihcentrum.cz/...
Jeste doplnim, ze jsem na tohoto autora-Miloslav Hubatka- narazila nahodou v casopise, kde mel rozhovor a ten rozhovor me velmi zaujal jak moudre autor popisoval vychovu deti a jejich vztah k rodicum a zaujalo me to natolik, ze jsem hned zacala hledat tu jeho knihu..
Taky bych si vzpoměl na nějaké knihy, ale stejně nemáte šanci vychovávat svého potomka jinak, než podle svých nejlepších schopností a možností. Tam stejně kniha nepomůže. Základ je stejně jen v několika základních výchovných metodách - u nás nejběžnější - Středoevropský (Rakousko - Uhersko) - Americký - Jihoevropský. A v Africe nebo Číně to taky dělají jinak. Každý systém má své výhody a nevýhody. Podle mě by Vám stejně knihy jen zamotaly hlavu. Co se takhle zeptat svých známých, příbuzných? Tam bych možná hledal praktičtější rady. A nakonec stejně na každého člověka (i malého) musíte jinak, abyste dosáhli toho, čeho chcete.
Libore, našla jsem na YT pár minutových videí s MuDr. Z. Matějčkem, můžete si to zkouknout (je to česky):
https://www.youtube.com/results?search_query=mudr+Zden%C4%9Bk+Mat%C4%9Bj%C4%8Dek
- Zdeněk Matějček o závisti dětí v rodině a ve škole a co se s tím dá dělat
- 5 základných psychických potrieb
- Čo si deti na rodičoch najviac vážia?
- Kedy je človek človekom?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.