Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Bezový a levandulový sirup

Od: kokorka odpovědí: 4 změna:

Dobrý den, až pokvete bez černý budu dělat sirup, co když udělám 6 l sirupu a dám do sklenic od různých likérů. Jak dlouho vydrží myslíte že i 2-3 měsíce (samozřejmě tam dám kyselinu citronovou).

Jo a ještě něco, na levandulový sirup mám používat levanduli lékařskou?

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Záleží jaký recept na sirup použijete.Já používám léta tento recept : blog.veruska.cz/bezinkovy-sirup. Běžně vydrží klidně rok, ale nevydrží, protože ho zkonzumujeme dřív, jak je výborný. Přelévám jej pouze do tmavých lahví, na vršek sirupu kápnu ještě pár kapiček tvrdého alkoholu (vodka, slivovice) a to stejné kápnu i do kovového víčka se závit.uzávěrem – víčko pak nechám vyschnout.

A na sirup z levandule určitě levanduli lékařskou;).Je to léčivá bylinka. Ostatní druhy nejsou tak kvalitní, spíš se používají k výrobě parfému.

hodnocení

2x
Doporučuji sirup uvařit a dát do zavařovacích sklenic jako marmeládu. Vydrží určitě i rok.

mahan
hodnocení

2x

Já dělam sirup z Aronie-černý jeřáb dám do malých skleniček 0,3l a zavařím jako kompot vydrží Vám,když nespotřebujete i několik let.

hodnocení

0x

Z bezinek vydrží několik let. Právě včera jsem si z ničeho nic vzpoměla, že bych měla mít ještě sirup z bezinek ve sklepě a tak jsem ho šla hledat. Našla jsem ho a je výborný a je určitě už 4 roky starý. Jeho barva je čirá, zlatavá a vůně jako kdybych ho vařila včera. Citronovou kyselinu jsem také přidávala, ale málo. Teď honem recept nemám po ruce, ale tenkrát jsem ho našla normálně na internetu. Normálně dávám do lahví od rumu, nebo od vína, co mají šroubovací uzávěr, ale už jsem lahve neměla, tak jsem ho nalila do velké zavařovačky se šroubovacím víčkem. Tu jsem tam také našla. S levandulovým nemám zkušenosti, ale ten musí být také dobrý.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma levandule

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]