Nejste přihlášen/a.
Mám 3 otázky a řekněme, že se dooost stydím mluvit o tom s mamkou nebo kamarádkama..
1) Od doby kdy jsem dostala menstruaci (asi půl roku zpět) jsem se samozdřejmě změnila atd,ale měla jsem jí vždy pravidelnou.. jen jednou,když jsem ji dostala o 2 dny dříve-nikdy jinak
Je možné, že to tak bude nadále nebo se to může ještě změnit, když jí mám teprve (asi) půl roku
2) Kdy bych teoreticky musela jít ke gynekologovy?(nejpozději) Bojím se tam jít a ani nechci.. Správně se tam má jít kolem 15-ti let a může se i později.. Ale kdy je ta nejlepší doba?
3) Jaký je postup u gynekologa? (ano vím.. intimější otázka,ale i tak)
Předem děkuji za všechny odpovědi
Vampko, v první řadě tě vítám do klubu žen Musím ti říci, že nejsi sama, kdo menzes má. Jsme na tom všechny stejně. I tvoje maminka i tvoje babička. Není potřeba nějakého nesmyslného studu ani před jednou. Ony tě znají a rozumí ti nejlépe ze všech lidí na světě. Možná, že to tak občas nevypadá, ale to si jenom myslíš.
Udělej si s mamkou nějakou pěknou chvilku třeba u čaje nebo na procházce večer a popovídej si s ní. Zeptej se jí na všecičko, co tě zajímá a co ti není jasné. Uvědom si, že i ona se kdysi před svou mamkou styděla. Nemáš se vůbec za co stydět. Nic jsi neprovedla tím, že máš menzes.
Dej řeč s maminkou!
1) nepravidelná menstruace je vcelku běžná, neznám žádnou ženu v mém okolí, která by to dostávala každý měsíc vždy přesně na den, zpoždění o den nebo dva je přirozené
2) jako vhodnou dobu pro návštěvu gynekologa považuji období, až začneš žít sexuální život, už hlavně kvůli předepsání antikoncepce
3) to záleží na okolnostech, pokud zajdeš na prohlídku jako panna, tak probíhá pouze análně
Jinak být Tebou, tak bych určitě o takových věcech promluvila s matkou, není to nic, co by každá žena neznala a není třeba se stydět
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.