Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Má někdo zkušenosti s výtokem?

Od: elisagraves* odpovědí: 8 změna:
Dobrý den, už delší dobu mě trápí výtok, takový bezbarvý hlen bez zápachu. Na gynekologii jsem se už poradit byla, pan doktor mi udělal výtěry, ale žádná stopa po infekci nebo tak. Dal mi proto nějaké vaginální tobolky, vypadaly jako zlatá vajíčka, užívala jsem je týden. Ale výtoky neustoupily, pořád mi otravují život. Nevím co s tím, jsem úplně bezradná, bez slipové vložky nemůžu přes den fungovat.. Nevěděli by jste prosím co s tím?

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pb®
hodnocení

2x

Nesvědí to, nesmrdí to, kultivace nic neukázala, nemá cenu to řešit. Půjde o fyziologický projev samočištění pochvy, kdy hen je nesmírně důležitý. Pokud tahle vlhkost sliznice v daných místech chybí, je to problém dost velký. Své by mohly vyprávět ženy po přechodu, kterým suchost pochvy způsobuje značné probémy a zdaleka ne jen při sexu ale třeba při obyčejné chůzi je to může dřít. Konzistence a množství hlenu se mění v závislosti na cyklu, kdy po menstruaci jsou tzv. suché dny téměř bez hlenu a jak se blíží ovulace, hlenu je více, stává se kapalnějším a je podobný vaječnému bílku. To aby umožnil a pomohl proniknutí spermiím přes děložní hrdlo. S blížící se menstruací opět hlenu ubývá, je tužší, není tažný, je spíše drobivý. No a při těhotenství je to zase jiný level, to bývá hlenu snad ještě víc než při ovulaci, protože je třeba ochránit pohlavní ústrojí ženy před vniknutím případné infekce, proto i samočištění jede na vyšší obrátky.

Takže sice to je nepříjemné, ale je to normální. Oni ti výrobci nevyrobili slipové vložky jen tak pro nic za nic, to by je ženy nekupovaly. Zkusit můžete vaginální tobolky s laktobacily, tím nic nezkazíte, případně omezit mléko a mléčné výrobky, které všeobecně zahleňují organismus.

hodnocení

0x

No, když to neví ani doktor? Asi půjde o nortmální fyziologický sekret, možná ve zvýšené míře, když tam nic nenašli. S tím Vám někdo jiný než doktor, těžko poradí. Třeba Vám upraví hormonální hladinu a nebo jinou specialitku. Na to jsme asi krátcí.

hodnocení

0x

Znovu zajít na gynekologii a řešit problém tam. Pokud tobolky nepomohly, bude třeba nasadit asi jinou léčbu.

doplněno 25.02.16 23:26:

Plně respektuji názor druhých. Ale pokud má žena tak silný výtok, že musí denně používat intim. vložky, pak mi to normální nepřijde a dál bych to konzultovala s gynekologem. Ale samozřejmě záleží na tazatelce, nevnucuji svůj názor..

hodnocení

0x

já si pamatuju, že jsem tohle stejné řešila se svým gynekologem, kdysi - a on mi tehdy řekl: kdepak, děvče, takhle to přesně má být, máte to úplně úžasné, krásné, zdravé... tehdy jsem si říkala, jestli není nějaký úchyl *smich*

xy
hodnocení

0x

tak přesně takhle žiju asi od 13 :) vlastně ne, tehdy nebyly ty slipové vložky.

martinaa*
hodnocení

0x

Výtok je něco zcela normálního, jde o samočistící schopnost vaginy. Přirozené, zdravé. Některé ženy mají výtok velmi málo, jiné ho mají tak silný, že musí nosit slipovky.

Za sebe můžu doporučit 1x týdne výplach - řepíkový čaj louhovaný 10min, přidat 2 lžičky jablečného octa.

sarkaa
hodnocení

0x

jo, úplně to samé rok před první menses. Taky žádná infekce, nic nenormálního. Dostala něco od gynekoložky co stejně nemělo velký efekt. Hrozně mě to otravovalo. Teď už nevím pořádně proč. Časem se to zklidní. Já to mám teď jen třeba týden před menses, ale jen slabě.

hodnocení

0x

Šla bych k jinému gynekologovi, to není normální. Vím, že je to blbé přirovnání, ale já byla na komplexní oční prohlídce na soukromé klinice, můj problém zkonstatovali, že o nic nejde, šla jsem, jinam a tam mi zcelovali sítnici, což byl docdela vážný problém, ne každém,u doktorovi lze věřit. Abyste něc nezanedbala.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]