Nejste přihlášen/a.
Mate prosim nejaky zajimavy recept na domaci masovou sekanou - mix veproveho a hoveziho masa - jake ingredience smichat s masem, aby to melo po upeceni delikatesni vyraznou chut a ne jako ty chutove fadni, vakuove balene z obchodu.
Normální sekošku- rohlík, nakrájený na kostky, rozmočit v mléce a přidávat: mleté maso, natřený česnek, nadrobno menší cibuli, vejce, sůl, pepř, kmín, majoránka, dohromady zpracovat, ochutnat, dochutit, šišku na pekáček, podlít a do trouby cca 30 minut přikrytou a cca 1 hod odkrytou, přelévat výpekem, to asi znáte.
Posledně jsem dělala sýrové smaženky v troubě. Do cca 1/2 kg namletého masa, věší polovinu kelímku smetany, stačí i mléko, zpracovat a chvíli nechat odležet. Pak přidat na jemném struhadle nastrouhané 2 stroužky česneku, sůl, pepř, vejce a po zpracování vmíchat dobrý kus nastrouhaného sýra. Já dala cca 15 dkg na hrubém struhadle Goudu. Mokrýma rukama koule, rozplácnout a položit na pečící papír a do rozehřáté trouby. Když zezdola zezlátnou, pak obrátit. Upéct dozlatova. Žádné smažení, žádný přepálený tuk, žádný smrad. Bramborová kaše a slátek ze strouhanbé mrkvičky s jablíčkem.
Obojí dohustit strouhankou.
Děkuji, děkuji, děkuji. Těch sýrových smaženek jsem měla hodně, večeřela jsem je studené, s chlebem, tatarkou a kyselou okurčičkou.
Dobrý den, receptů zde jistě dostanete hodně a každý bude tvrdit, že ten jeho je ten nejlepší (což může být i pravda). Google zde nesmíme radit, ale i tam je jich celá řada. Ovšem, pokud to má být opravdu pikantní a chuťově neotřelé, tak se zaměřte na fašírku z králíka - vypadá to jako sekaná, ale chutná to jinak (lépe). Zdravím!
doplněno 25.02.16 15:44:Viz odkaz máte recept na nejlepší světovou sekanou (všech dob). Jinak - česnek, cibule, majoránka, libeček, pepř, kmín, sůl, oregano, slanina, vejce . . .
No prave o te chuti to cele je, at uz jde o maso to ci ono, dulezite jsou hlavne ty prisady - co se vsechno da pouzit...
Ja docela zasnu, co vsechno jeste o vareni neznam
Wamp - co s tim masoxem?
Babko - super napad
Dělám jako Babka nebo Uška a nebo jinak: 1kg vepřového boku-pomlet, přidám 3 vejce, 1 smetanu 33%, strouhanku, cibule, česnek, sůl, pepř, majoránka, nekdy strouhaný aidam. Peču malé šišky jelikož z velké bychom se servali o kraje, když se mi chce naplním na tvrdo vařenými vejci a přidám malé kousky čili papriky, někdy těsně před dopečení máznu medem se solí a na hrubo drceným pepřem. Do sekané nemám ráda hovězí, zdá se mi pak tuhá. Pokud chcete sekanou velmi jemnou, stačí pomleté maso ještě projet ponorným mixérem.
Dělám sekačku asi jako babka, ale kostičky anglické slaniny tomu dodají neopakovatelnou chuť. Nejraději dělám karboše /neobalované/, někdy do nich nakrájím centimetrové kostičky cihly i o trochu větší, jindy udělám štrycku plněnou vařenými vejci. Vždy 1/2 hovězího a 1/2 vepřového. Pro začátečníka je nejdůležitějščí správně ochutit, aby nebyla mdlá a trefit sůl, protože málo slaná i přesolená je vlastně už zkažená. Chce to sůl řádně prohníst, odležet maso a znovu syrové ochutnat, Péct pozvolna, aby nebyla nedopečená. Už se mi sbíhaj sliny.
Taky dělám jako babka, ale místo zahušťování strouhankou přidám jemné vločky. Je to vynikající a zdravější
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.