Domaci sekana

Od: Datum: 25.02.16 15:04 odpovědí: 12 změna: 27.02.16 10:12

Mate prosim nejaky zajimavy recept na domaci masovou sekanou - mix veproveho a hoveziho masa - jake ingredience smichat s masem, aby to melo po upeceni delikatesni vyraznou chut a ne jako ty chutove fadni, vakuove balene z obchodu.


Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Od: ben®
Datum: 25.02.16 15:16
avatar

Dobrý den, receptů zde jistě dostanete hodně a každý bude tvrdit, že ten jeho je ten nejlepší (což může být i pravda). Google zde nesmíme radit, ale i tam je jich celá řada. Ovšem, pokud to má být opravdu pikantní a chuťově neotřelé, tak se zaměřte na fašírku z králíka - vypadá to jako sekaná, ale chutná to jinak (lépe). Zdravím!

doplněno 25.02.16 15:44:

Viz odkaz máte recept na nejlepší světovou sekanou (všech dob). Jinak - česnek, cibule, majoránka, libeček, pepř, kmín, sůl, oregano, slanina, vejce . . .

http://www.recepty.cz/recept/…a-svete-ktera-nepraskne-13150

Ohodnoceno: 2x
 
Od: nick®
Datum: 25.02.16 15:33

No prave o te chuti to cele je, at uz jde o maso to ci ono, dulezite jsou hlavne ty prisady - co se vsechno da pouzit... *ee*


doplněno 25.02.16 17:24:

Ja docela zasnu, co vsechno jeste o vareni neznam *ee*

Wamp - co s tim masoxem?

Babko - super napad *palec*

Od: wamp®
Datum: 25.02.16 15:45
avatar
Základ je hodně česneku a majoránka.
Můžete přidat vařené vejce kvůli mozaice,nebo i třeba tvrdý salám,červenou papriku - kápii,někdo dává i tvrdý sýr,hrášek,kukuřici...
Jak to každému chutná :-P
Chlapi mají rádi i špetku chilli.
----
Také s cibulí je výborná.
----
Je to v podstatě stejná směs jako u karbanátků.
---
Můžete dát i kostku masoxu.
Teď mě napadlo,také s houbama je výborná :-P
Ohodnoceno: 2x
 
Datum: 25.02.16 15:58
avatar

Normální sekošku- rohlík, nakrájený na kostky, rozmočit v mléce a přidávat: mleté maso, natřený česnek, nadrobno menší cibuli, vejce, sůl, pepř, kmín, majoránka, dohromady zpracovat, ochutnat, dochutit, šišku na pekáček, podlít a do trouby cca 30 minut přikrytou a cca 1 hod odkrytou, přelévat výpekem, to asi znáte.

Posledně jsem dělala sýrové smaženky v troubě. Do cca 1/2 kg namletého masa, věší polovinu kelímku smetany, stačí i mléko, zpracovat a chvíli nechat odležet. Pak přidat na jemném struhadle nastrouhané 2 stroužky česneku, sůl, pepř, vejce a po zpracování vmíchat dobrý kus nastrouhaného sýra. Já dala cca 15 dkg na hrubém struhadle Goudu. Mokrýma rukama koule, rozplácnout a položit na pečící papír a do rozehřáté trouby. Když zezdola zezlátnou, pak obrátit. Upéct dozlatova. Žádné smažení, žádný přepálený tuk, žádný smrad. *palec*Bramborová kaše a slátek ze strouhanbé mrkvičky s jablíčkem.

Obojí dohustit strouhankou.


doplněno 26.02.16 08:01:

Děkuji, děkuji, děkuji.*hi* Těch sýrových smaženek jsem měla hodně, večeřela jsem je studené, s chlebem, tatarkou a kyselou okurčičkou.

Ohodnoceno: 4x
 
Datum: 25.02.16 17:41
avatar
Babko proč mě to děláš. Jen jsem si přečetl ten recept na sýrový smaženky, hned mě jde huba šejdrem.
Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 25.02.16 20:14
avatar

Děláte chutě*palec* vyzkouším.

U nás dnes králičí řízky s kaší,mňam.

Ohodnoceno: 0x
 
Od: uska®
Datum: 25.02.16 22:20

Také dělám sekačku klasicky jako babča, ale posledně jsem navíc přidala "Koření na mletá masa" . Tý brďo, bylo to vynikající.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 26.02.16 11:37
avatar

Dělám jako Babka nebo Uška a nebo jinak: 1kg vepřového boku-pomlet, přidám 3 vejce, 1 smetanu 33%, strouhanku, cibule, česnek, sůl, pepř, majoránka, nekdy strouhaný aidam. Peču malé šišky jelikož z velké bychom se servali o kraje, když se mi chce naplním na tvrdo vařenými vejci a přidám malé kousky čili papriky, někdy těsně před dopečení máznu medem se solí a na hrubo drceným pepřem. Do sekané nemám ráda hovězí, zdá se mi pak tuhá. Pokud chcete sekanou velmi jemnou, stačí pomleté maso ještě projet ponorným mixérem.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 26.02.16 23:47
avatar

Když k té SVÉ směsi přidáte nastrouhanou mrkev, nebo celer, (na kilo masa tak necelou půlku celeru, 3-5 mrkví), tak to jednak chytne úplně jinou chuť, a ta sekaná je krásně šťavnatá.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 27.02.16 00:00
avatar

Dělám sekačku asi jako babka, ale kostičky anglické slaniny tomu dodají neopakovatelnou chuť. Nejraději dělám karboše /neobalované/, někdy do nich nakrájím centimetrové kostičky cihly i o trochu větší, jindy udělám štrycku plněnou vařenými vejci. Vždy 1/2 hovězího a 1/2 vepřového. Pro začátečníka je nejdůležitějščí správně ochutit, aby nebyla mdlá a trefit sůl, protože málo slaná i přesolená je vlastně už zkažená. Chce to sůl řádně prohníst, odležet maso a znovu syrové ochutnat, Péct pozvolna, aby nebyla nedopečená. Už se mi sbíhaj sliny.

Ohodnoceno: 0x
 
Od: boba®
Datum: 27.02.16 10:01
avatar

Taky dělám jako babka, ale místo zahušťování strouhankou přidám jemné vločky. Je to vynikající a zdravější:)

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 27.02.16 10:12

Sekanou dělám klasicky, jak je uvedeno nahoře, pouze cibulku dávám osmaženou a na 1 kg sekané dávám vaničku tvarohu. Je taková nadýchanější, šišky dělám menší, nejprve opeču na pánvi ze všech stran, aby se zatáhla a pak přendám do pekáče do trouby.

Ohodnoceno: 0x
 

 

 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.