Nejste přihlášen/a.
Nebudu se vám tady plést do "ženských" věcí, ale zarazilo mě v příspěvku Askmenow - před stykem se neumýt? To si dost dobře nedovedu představit, s takovou holkou bych hodně rychle skončil - fuj. To je snad základ hygieny, proběhnout sprchou než lezu do postele. Sám - natož, když tam lezu s někým a hodlám tam s ním něco dělat.
ladaadal: Vy "s někým něco děláte" vždycky jen v posteli? Nebo jste dřív dělal? Co takhle cestou ze zábavy, na procházce v přírodě, v autě? To taky vždycky nejdřív hledáte sprchu?
Navíc puberťáci na to tak nehledí. Někteří jsou vůbec rádi, když k něčemu dojde, druzí zas tak nervózní, že obě skupiny nějaká sprcha ani nenapadne.
doplněno 08.01.13 08:45:Tak ta zábava byl jen jeden z příklad a vy jste si "úplně náhodou"vybral, ten nejhorší. Nevadí.
Pokud jsem s ženskou delší dobu a miluju ji není mi proti srsti třeba sex v lese. A žádné tam, zpátky a hotovo. Min. půl hodky se vším všudy.
No nevadí máte rád své pohodlí a hygienu, já vám to neberu. (necháme toho, dotaz zněl na něco jiného)
Pepr, asi tě zklamu. Ano, vždy hledím na hygienu. Neumím si představit, že jdu ze zábavy, kde se holka několik hodin pařila (a já taky), potila při tanci a já bych na ní vlezl. To bych se s prominutím nejdřív poblil. Není nic horšího, než zapáchající dámské přirození. Tedy v tomto případě, chápu, že s tím mají dámy problémy a jak je vidět, ty čistotnější to i řeší. Prostě bez hygieny ani ránu. A upřimě, holka, která na sebe pustí chlapa bez opláchnutí je taky pěkný prase. Pak se může leda divit, že má kvasinky nebo nějaký zánět. . Nepovažuju za sex svlíknout kalhoty, párkrát zasunout a konec. Patří k tomu mnohem víc věcí a ty se prostě bez umytí dělat nedaj.
Tak to jsem pěkný prase:D Ono se leckdy špatně oplachuje, to je fakt, navíc umělá vůně se opravdu leckommu nelíbí. Ne vždycky se sexuje večer v posteli pět minut po sprše.
A s těmi kvasinkami pletete dohromady hrušky a jablka. Záněty a infekce jsou z 90% z něčeho jiného, než z "nedostatku" hygieny - a často naopak z její přemíry. Nehledě na to, že pro ženu není vůbec vhodné se "tam" několikrát denně umývat.
doplněno 08.01.13 19:47:Prostě ve zkratce, je rozdíl mezi zapařeným oderém po celodenním lítání, a zdravou "ženskou vůní".
doplněno 09.01.13 14:22: Tak 8-10 hodin je moc i na mně
Marti, něco takového jsem chtěl původně říct. Taky nemám rád umělé vůně, ale po 8-10 hodinách v práci bych do sexu bez sprchy nešel.
No, tak asi žiju v jiné realitě, než vy. Na hygienu dbám hodně, ale taky mám ráda sex, a již mnohokrát za život se mi stalo, že se "vše" stalo rychleji, než by člověk vůbec vy,myslel, že by měl jít do sprchy. A rozhodně s tím nemám na mysli sex s náhodnými muži, ale ve zcela normálních vztazích. Něco jiného to je, když přijde člověk zapařený z práce, ale něco jiného např. o volném dni s procházkou (les už tu byl zmiňován), nebo třeba jen s odpočinkem na zahradě.
A můžu vám s čistým svědomím říci, že žádný z těch mužů mě nepozvracel. A ani já jeho, i když většinou za sebou měli stejnou část dne bez sprchy, jako já. Naopak myslím, že většina z nich by si ťukala na čelo, kdybych začala někam utíkat a v nejlepším řekla "počkej půl hodiny, musím se umýt... a ty se laskavě aspoň opláchni v umyvadle".
Koneckonců, vy jste nikdy neměl sex hned po probuzení? To už je ta žena vedle vás taky pěkných pár hodin nemytá.
Pak tu někdo zmiňoval intimní ubrosuky - to je samozřejmě dobrá věc, také je někdy používám, jen jsem to nezahrnovala do mytí a tedy i situace s nimy počítám jako ty "ne hned po sprše".
doplněno 08.01.13 22:04:pb: No, pokud ěnkomu mytí přirození včetně dojití do koupelny a svlékání trvá půl minuty, úplně si dokážu představit, o jak důkladnou hygienu se jedná.
no ale jsou i takové které se důkladně umyjou ale stejně při tom zapachaji jak by se tyden nemyli... je to docela dost nepříjemné... ale někomu to asi vonět může.. mě teda nee..
ladaadal souhlasím na plné čáře.Je opravdu velké peklo, když se určitá hygiena nedodržuje a to myslím nejen při sexu, tak i třeba v normálním běžném denním životě.Stačí mnohdy cesta v hromadné MHD a člověk by zvracel.Několikrát jsem viděla lidi v drahém značkovém oblečení, ale na deodorant do podpaží už jim nejspíš nezbylo a vodu doma mají zřejmě odpojenou :o) píšu nadnešeně.
Po celodenním běhání je jistě potřeba se umýt... ale mnoho mužů (včetně mého přítele) upřednostňuje vůni ženy před vůní chemickou. Tím však nemyslím dva dny se nesprchovat:D, ale před každým stykem to ani pro mne není důležité. Buď mi partner voní a chutná i několik hodin po sprše, nebo to není "ono".
Co by jste asi dělal ve středověku, kdy se lidé nekoupali vůbec :D upřímně myslím, že pokud o přirozeném zápachu ženy takto mluvíte, máte malinko jinou orientaci.
Ahoj, vezmu to od konce: Výtok není nutně známkou nemoci. Je zcela běžné, že se v této oblasti zvlhčuješ, některé ženy jen nepatrně, takže na kalhotkách nic nemají, jiné mají na kalhotkách skvrnku každý den. Myslím, že to, co popisuješ, zní normálně.
Co je ale znepokojivé je ten zápach - výtok by rozhodně neměl zapáchat, to by skutečně byla známka nemoci. Samozřejmě trošku cítit je, ale nemělo by to být nic nepříjemného.
Takže se zamysli, zda to, co cítíš je ten výtok (cítit s epřes oblečení se mi zdá celkem neobvyklé), nebo zda se třeba jen pod kalhotami a prádlem moc nepotíš.
Jinak ti doporučuji nosit jen bavlněné kalhotky (sexy se dělají i takové ), a používat na intimní hygienu na to určené přípravky, aby tě nedráždily.
Pokud si nebudeš dál jistá, na to, na co ses ptala tady, se zeptej na gynekologii. Jsi podle toho, co píšeš, ve věku astavu, kdy je vhodné ji začít navštěvovat, pokud už to samozřejmě neděláš.
Na gynekologii klidně můžeš chodit od jakéhokoli věku, jen tuším do osmnácti (?) je potřeba souhlas rodičů. Rozhodně ale nevidím důvod, proč bys tam jít neměla, také jsem chodila od doby, kdy jsem měla menstruaci, a to mi zdaleka patnáct nebylo.
Přípravky na mytí - samozřejmě, že je používáš při koupání. Jde o to, že používat vhodné přípravky je důležité z toho důvodu, že mají pro intimní oblast správné PH a nejsou parfemované atd. Takže nedrážší. Výtok je někdy způsoben, zjednodušeně řečeno, i tím, že se tělo snaží obnovit na sliznici rovnováhu.
Bavlněné kalhotky - no pokud nemáš, tak si je pořizuj. Jde o prodyšnost.
Mytí před intimní "akcí" - Pokud jsi cítit tak silně, že máš pocit, že je potřeba se v rpůběhu dne před něčím takovým mýt, skutečně by sis měla zajít k ženskému lékaři. Zdravé tělo rozhodně tak silně cítit není - tedy znovu tě odkazuji na gynekologii. Pokud je to mírné, je to normální a tedy není potřeba se tímj trápit. Navíc, až nastane taková situace, těžko budeš myslet na jěké běhání d koupelny.
Asi tím prochází každá dospívající dívka. Nejeví se mi to být nijak výjimečné. Každá žena jde nějak cítit, a co teprve když sedíte celý den v obtáhlých riflích. Mezi menzes je výtok, - takový, jaký popisujete, patří to k ženskému cyklu. Dobré jsou na to ty intimky, fakt neocenitelný pomocník. Navíc ty intimky jsou tak teňoulinké, že je ani necítíte. Vyzkoušejte, uvidíte sama. U výtoku byste měla být na pozoru, kdyby byl třebas nazelenalý, hnědý atd., to je signálem infekce.
Píe, e sis navykla na tampóny. Tak pokud uvádí potíe takového druhu, tak rozhodně přestaň tampóny pouívat! Pouívej vloky a často je měň! Leze to do peněz,ale zápach to nepodporuje. Tampón zadruje v pochvě menstruační krev, která se rychle rozkládá a je ivnou půdou pro různé mikroorganizmy. Pokud trpí kvasinkovým výtokem, tak s tampony se toho nezbaví.
Jedna doplňující otázka. Jak probíhá tvoje ranní hygiena? Já tedy ráno celkovou sprchu a čištění zubů nikdy nevynechám. Bez toho bych nevylezla ven.
Zkus tedy přidat ranní sprchu, jestli se tvůj pocit čistoty nezlepší.
Ráno se nesprchuji.. Nějak to nestíhám - trochu se líčím, žehlím vlasy a tak není ani čas, ani nálada. Nevím co to je, ráno totiž nesmrdím.. A nesmrdí to jako pot, vážně nevím Asi to vidím na ty ubrousky a intimky...
Všem děkuju za odpověď.
U mladých dívek a žen jsou reprudukční orgány v tom nejlepším stavu a připraveny k plnění svého úkolu. Tudíž fungují na plný plyn. Ve vyšším věku se výše hormonů snižuje a tudíž tyto problémy nejsou až tak výrazné.
Dopručuji tedy, pokud se nejedná o nějakou nemoc, vyloučit ji návštěvou lékaře-gynekologa. Pokud se neprokáže nějaká nemoc-infekce apod., ráno vstát o 10 minut dříve a umýt se, i když tvrdíte, že je vše v pořádku. Spěte v noční košili, někdo třeba spí ve spodních kalhotkách, což není asi nejlepší. Pak můžete srovnávat. Používejte přípravky určené k mytí intimních míst. Je na Vás, které vyzkoušíte a u kterých zůstanete. Poraďte se ve výběru značky třeba s kamarádkou, nebo nejbližší příbuznou.
No, možná ráno nejsi cítit, ale co když začínáš být cítit X hodin po sprše? Kdyby sis dala rychlou ráno, tak třeba se nebudeš cítit odpoledne.
A když někdo říká, že něco ráno nestíhá, jen si klepu na čelo - vždycky můžeš o chvilku dříve vstát. Taky si sprchuju, maluju, dělám si snídani, kafe, češu se atd.
Na tvém místě bych si na ranní sprchu čas udělala.Jednak tě to probere, osvěží a nezabere víc, jak pár minut.Každé tělo se více či méně v noci potí, je to lidské.Promiň, ale tvá odpověď o tom, že nestíháš, je výmluva, tak vstaň o 5 minut dřív!K čemu ti bude nalíčení a super nažehlené vlasy, když ti bude smrdět s prominutím "prdel"?Během dne tvůj problém pak řeš intim.zvlhčenýma ubrouskama.Sprchování na intim.partiích bych doporučovala spec. sprcháče určené právě pro mytí intim.partií, jsou šetrné s optimálním PH.
No mě připadá důležitější se ráno umýt "tam dole", než žehlení vlasů... Zvláště, když máš takové problémy. Nemusíš se sprchovat celá, když máš pocit, že nestíháš, stačí se omýt pořádně "dole" žínkou. A po příchodu domů se třeba osprchovat. Džíny tomu nepřidávají. Jinak to chce, když jsou takovéto problémy, si měnit třeba 2x denně kalhotky.
Jinak každý výtok není příznakem nemoci. Ale to Ti přesně řekne gynekolog. Ten by Ti měl zodpovědět všechny Tvé otázky.
doporučuji na gynekologii zajít. je dobré vědět, zda nejde o onemocnění, které se případně dá přeléčit a problém zmizí.
je i druhá možnost, kterou mám já výtok mám celý život, asi od čtrnácti. je to pravda otrava, vždy mě štvalo, že mám stále " zašpiněné " prádlo, dnes řeším spíš intimkami. Ty je ale třeba častěji měnit, aby člověk předešl zápachu.
lékaři ( bylo jich za ty roky více ) mi vždy říkali, že prostě nějaké procento žen tenhle problém má. zvýšenou hygienou se to nespraví, hygiena jen zabrání důsledkům - možnému zápachu. jeden lékař mi nabízel, že by mohlo pomoci nechat " vypálit " část sliznice, do čehož se mi nechtělo.
určitě zajděte na gynekologii, stalo se mi už, že výtok byl náhle o hodně silnější a stačilo to jen přeléčit tabletkami.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.