Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Boláky na krku se nehojí

Od: dallok odpovědí: 10 změna:

Dobrý den,

jsem muž, je mi 27 let a občas se mi dělají pupínky na krku či tváři, neodolám a snažím se je vymáčknout, problém je v tom, že často neodhadnu nezralý bolák a nejde vymáčknout hnis pouze vytečete trošku průhledná vodička.

Po částečném zahojení, mi zůstane místo boláku tvrdé místo, které je červené :(

Dalo by se to místo nějak vyléčit aby nebylo tvrdé a červené a změnilo zpět barvu kůže?

Přiložil jsem vyříznutou fotografii pro představu, moc mě to trápí,

děkuji pěkně

Boláky na krku se nehojí

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Dobrý den. A co si s tímto problémem skočit na kožní? Řeknou Vám oč se jedná a napíší čím to léčit.

doplněno 18.02.16 21:29:

Ale za těch pár let se mohlo ledacos změnit..A teď Vám mohou předepsat třeba něco účinějšího, čím se toto vyléčit dá. Zajděte si tam.

koule
hodnocení

2x
Zarustajici vousy? Delate peeling, abyste tomu zabranil? Cim myjete a cistite oblicej? Mel jste to i v puberte, nebo az po tom, co zacaly rust vousy? Cim holite? Na tyto otazky bych se zamerila co nejdriv, nez hned uhanet k doktorovi...
doplněno 18.02.16 22:07: Mozna to muze byt jen jizvicka nebo podrazdeni pokozky na mechanicky zasah- mala zanetliva reakce... Pokud se Vam pokozka masti/leskne, tak bych se poohlidla v drogerii na po toniku, cistici pokozky na mastnou/problematickou plet. Od te doby co cistim plet kazde rano a vecer, tak ji mam jak detskou prdylku.. Zacervenani se u mne objevuje na tvarich a cele a znaci, ze plet neni hydratovana, takze jeste nejaky krem na plet ( opet mastnou nebo problematickou, aby nemastil jeste vic)
dallok
hodnocení

V místě boláku nerostou moc vousy, peeling nedělám, obličej miji čistou vodou, občas cca 1x/14dní čistím speciální vodičkou, jinak holím se žiletkama.

koule
Ziletky toto delaji. Vim uz od tatky, kdyz se kdysi holil ziletkama tak se mu tvorili pupinky, protoze mu zarustaly vousy. Ziletka serizne vous do ostre hrany a muze i poskodit pokozku. A potom jak vous prorusta kuzi a dorusta, tak by podle me teoreticky tou ostrou hranou mohl poskodit kuzi a proto zanetliva reakce a pupinek vyplneny hnisem. Holte jen ostryma ziletkama - max 2az3 pouziti a vyhodit. Jakmile je tupa, dela neplechu... Zkuste vsechno co jsem psala a fakt dodrzujte cisteni pleti 2x denne, krem, zadne tupe ziletky. Sice to bude vydaj navic, ale za 14dni az mesic by mohl byt videt rozdil. Pokud ne, zasla bych za koznim lekarem.

hodnocení

2x

Nemůžu na dálku posoudit, zda jsou Vaše kožní problémy stejné, jako měl svého nčasu můj zeť, ale chodil na kožní roky marně. Poradila jsem mu, aby navštívil speciální prodejnu bylinek, kde prodává paní, která ještě navíc umí sestavit čaje podle každého člověka, většinou to má kyvadlem hned, někdy si lidi pozve domů. Namíchala mu čaje, které nějakou dobu pil a už od začátku bylo vidět zlepšení. Po nějaké době vymizelo všechno, vč. těch vínových i modrých skvrn a pleť se mu krásně zahojila. Poslala jsem ho tam, když mu mastičky a vodičky nepomáhaly, protože mi něco říkalo, že ten problém musí jít zevnitř, nějaké škodliviny v těle, což se nakonec potvrdilo.

dallok
hodnocení

Dobrý den,

to vypadá věrohodně, jak takovou paní najít?

Jsem ze Zlínského kraje.

Děkuji

hodnocení

1x

S tímhle problémem neváhejte ke kožnímu lékaři. A nejen jednu návštěvu. Vytrvejte, dokud nepříjde na to co to je a jak na to. ;) Všichni lékaři ordinují v některé dny až do večera, nebude problém s odchodem ze zaměstnání.

Ono "léčení mastičkami" možný ve vás budí dojem nějakého šarlatánství, ale ona je to pracovní metoda v dermatologii běžně užívaná a částečně funkuje na principu pokus- omyl. Jak píše babkazov, je třeba vytrvat, dokud se nenajde ta spávná.

dallok
hodnocení

Na kožním jsem se již před pár lety léčil a mazal mastičkama, však problémy jsou stále :(

doplněno 18.02.16 21:49:

Je to asi 2 roky, tvoří se mi méně, však zajímalo by mě, když jsem si je rozškrábnul a poté se částečně zahojili, jak se zbavit červených míst?

Děkuji

nick*

Cervenych mist se muzete zbavit s pomoci propolisu ( vceli vosk) , je antibakterialni a hojivy- v lekarne ho prodavaji za par korun podle mnozstvi. Pokud teda nejste alergicky na vceli produkty. Ja ho mam doma vzdy po ruce i na drobna poraneni.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]