Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Bolest ucha a ucpané dutiny

Od: marti* odpovědí: 4 změna:
Ahoj, delší dobu mě trápí ucpané nosní dutiny a bolest ucha. Na ORL a rentgenu žádnÿ nález. Vyzkoušela jsem kde co,inhalace,Rhino konvičku,nosní kapky. V§e pomůže na chvilku a po třech dnech opět ty samé problémy s uchem. Nemàte někdo prosím nějakou zkušenost? Děkuji Martina

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

V lékárně se dá koupit takový jako kolíček, inhalátorek. Vnučka mu říkala čichátko. Stojí nějakých 20 kč a je skvělý. ;) Znáte termofor? Gumový jakoby polštářek, který se naplní horkou vodou a hřeje dodně dlouho. Termofory se prodávají i ve froté povlaku u Vietnaců, v drogeriích i v lékárně. Tam jsou nejdražší. Hlavu, čelo a ucho, musíte nahřívat. Buď obklady nebo lampou. Můj táta míval tyhle problémy a lampa byla často v provozu.

Vy nejspíše budete mít největší problémy díky eustachově trubicí, která je spojnici nosu a ucha. Vyrovnává tlak mezi nimi, ale také přenáší infekci. Proto se musí nos udržovat čistý. Jenže vy máte problémy až v dutinách.

72mona3*
hodnocení

0x
Problém bych viděla v tom, že se snažíte léčit jen lokální projevy, ale zakopaný pes bude asi jinde. Chtělo by to komplexní podporu imunity. Někdo další určitě ještě poradí. Já, než se vrhnu na chemii, používám tea tree olej (inhalace, potírání i požívání) M.

hodnocení

0x

Zdravím Marti, když vám na ORL nic nezjistili, což je divné, protože si myslím,že máte zánět zevního ucha. Ten je mnohdy průvodním znakem při zánětu dutin a bolest obvykle zmizí až po vyléčení se.Zřejmě se ještě stále potýkáte s ucpanou rýmou No, zkuste alespoň " babské rady";)

1. Nakrájejte česnek, dejte do kapesníku a přiložte na ucho. Nejlépe je obklad před aplikováním nahřát.

2.Inhalujte. Ideální je inhalace eukalyptového extraktu. Obecně všechny látky, které uvolňují dutiny v nose, by mohly pomoci i při bolestech uší.

3.Sůl zahřejte a dejte do papírového sáčku. Pak zabalte do ručníku a přiložte si ho k uchu. Sůl vydrží ohřátá dostatečně dlouho na to, aby bolest polevila.Na podobném principu funguje i tvaroh. Zahřátý ho naneste na kapesník a přiložte na ucho. Hlavu si převažte šátkem, aby byl tvaroh na svém místě. Nechte působit, dokud nevyschne (hodinku i déle).

A ještě jedna rada, na dutiny je výborné nahřívání horským sluníčkem. a nasávání vody do nosu. A jedna perlička na závěr.Moje známá se zbavila ucpaných dutin tím, že při cvičení poskakovala tak vehementně (chodí totiž cvičit),až ji prý najednou prasklo něco v hlavě a spustila se ji hrozná rýma a od té doby má dutiny OK. Tož,tak;)Přeji vám brzké uzdravení.

eva17
hodnocení

0x

Pokud je problém delší dobu, může to mít více příčin. Je potřeba prověřit zdraví zubů, prověřit rentgenem každé podezření na zánět kdekoliv v ústech. Pak to může být přetížením organismu něčím toxickým. Vadit může teď v zimě smog. Pak můžou být problémem amalgánové plomby, ze kterých se do těla uvolňuje rtuť, někomu to nevadí, citlivým osobám ano. Někdy pomůže brát dlouhodobě nejprve chlorelu, pak dodat zinek, selen. Jindy pomůže hlíva ústřičná. Takže to chce udělat takový generální pořádek v sobě i kolem sebe.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]