Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Náušnice - zápach dírek

Od: rachelrachel* odpovědí: 12 změna:

Dobrý den, prosím o radu. Poslední dobou mi zapáchají ušní dírky. Měla jsem zlaté naušnice a kvůli tomu zápachu jsem je vyndala, že si je vyčistím. Používám od té doby (asi 2 týdny) umělohmotné a zápach pokračuje. Dřív jsem problém se zlatem ani umělou hmotou neměla. Čím to může být a co mám dělat? Uši mě nijak nebolí, nevypadá to na nějakou alergickou reakci. Každý den si uši myju.

Děkuji za rady

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

3x

Dobrý den, neuvádíte, zda jsou dírky po náušnicích suché nebo zavlhlé. Zapáchat může hnis nebo rozkládající se tuk (ten obsahuje pot). Není nějaká změna v kvalitě pleti? Nemastí se Vám více? Nenosíte v zimě čepici přes uši? Zdravím!

doplněno 17.02.16 23:22:

Píšete, že to nebolí, tak zahnisané to nebude. Myslím, že to je ten tuk. Máte akne, tak sama víte, že pleť se mastí - a v zimě více. Dobrá je pleťová voda s alkoholem, protože ta tuk rozpouští. Já myslím, že na jaře se to zlepší (až bude tepleji a slunečno). Alergie by se asi projevila zarudnutím.

doplněno 17.02.16 23:25:

No, musíte ty náušnice nyní nosit? Zkuste je chvilku nenosit, jestli bude rozdíl.

doplněno 17.02.16 23:38:

Nemáte zač.

rachelrachel*
hodnocení

Po sundání lalůček trošičku mastný je, ale nevypadá to jako hnis. Pleť dobrou nemám - mám akné, někdy je pokožka mastná, někdy vysušená - ale to už trvá hodně dlouho. Čepici jsem vzhledem k teplé zimě moc nenosila, po delší době jsem ji měla až dneska. Maminka má alergii na nezlaté a nestříbrné náušnice - myslí si, že to asi budu mít také (nikdy jsem to nezkoušela), ale i kdyby, ty moje snad byly zlaté. A kdyby ne, tak proč by to pokračovalo poté, co jsem začala nosit umělohmotné. Večer jsem si tam dala pleťovou vodu s tea tree a je po zápachu, je to jen naušnicích.

Mám zítra zkusit dát naušnice na ten tee tree?

doplněno 17.02.16 23:37:

Děkuji, vyzkouším je nenosit.

pb®
Na aknózní pleť si kupte v lékárně krém Skinoren. Do pár dní uvidíte výrazné zlepšení. A ty náušnice zkuste před nasazením potřít alkoholem nebo tea tree oilem, zkrátka něčím dezinfekčním. Dírka pro náušnici je maličká, umýt jde špatně, zato se v ní dobře hromadí kožní maz, mýdlo při mytí a špína.

hodnocení

2x

V lékárně si kupte líh, který se prodává na pupíky novorozenců. Náušnici vytočte a natřete ji lihem na tamponku. Vtáhněte zpět. Nebolí to a dírky se vydezinfikují. Jestli máte nějakou hojivou mastičku, použijte ji, ale jestli to trošku půjde, pak používejte jen líh. Na uši, na lalůčky jinak nesahejte, protože na prstech zanášíte bakterie. Vlasní zkušenost a poučení lékaře, když jsem si kdysi dírky píchala sama. ;)

ladinpraha*
hodnocení

2x
Telo tim neco signalizuje. Nejakou zmenu, nemoc. Setkal jsem se s tim, ze najednou zacalo cernat zlato na tele. Casem byla diagnostikovana rakovina. Tim nechci strasit, to je jenom priklad. Telo nam chce neco rict a dava to najevo po svem.
rachelrachel*
hodnocení

Místo, kde byly naušnice v uchu to bylo černé, ale vypadalo to jako kdyby to byla zčernalá krev, která teda už nešla vyčistit. To jsem měla i na předchozích zlatých. Myslela jsem, že je to normální.

Ladine, to co píšete, to je pravda. Jsou dny, kdy zlatý prstýnek, řetízek, zčerná. Pokožka pod nim také. Bývá to tak. Vypadá to, že na naši pokožce je něco, co nemocný organismus vylučuje. ;)

Tazatelko, ten líh na pupíky si kupte. Je mnohem jistější, než cokoliv jiného. Navíc, vypotřebujete ho nejen na náušnice. Na deznfekci poškozené kůže z čehokoliv a kdekoliv. Je to malinkatá lahvička, která nenaruší váš rozpočet.

hodnocení

1x

Můžete si ty části náušnic, které se dotýkají kůže, zkusit nalakovat bezbarvým lakem na nehty.

rachelrachel*
hodnocení

Děkuji za rady, dá se jako líh použít Alpa?

Dá, nebo možná by byla lepší kolínská.

dsvdsv
hodnocení

0x

Tak do jisté míry je to podle mě normální. Stejně jako třeba u pupíku a tak. Jinak mně nejvíc vadily šroubovací náušnice - ty drážky na šroubek mě při nasazování/vyndávání vždycky trochu odřely, takže ta dírka nikdy nebyla 100% zahojená. Od té doby, co nenosím náušnice na šroubek, je to mnohem lepší. Taky můžete mít alergii třeba na nikl nebo jiné kovy, zkusila bych nějaké jiné náušnice.

hodnocení

0x

Rádci radili dobře, jen bych dodala, že pokud na nějaký čas přestanete náušnice nosit, je třeba tak 1 x týdně náušnice uchem provléct, aby se Vám dírky neslepily a nesrostly. To se stalo mně, já mám alergii na kovy. Ta se nejlépe npozná, když začnete nosit klipsny, to Vám po pár dnech mokvá celá část boltce pod náušnicí. Pokud ale máte zlaté, tak nevím jestli existuje i alergie na zlato. Většinou je to na zinek, nikl, kadmium.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]