Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaké semínka na vícezrnném pečivu

Od: seminka odpovědí: 4 změna:

Ráda bych se zeptala, mám velmi ráda slunečnicové pečivo (bulku/rohlík) a nebo vícezrnné (rohlík). Většinou si kupuju v Albertu a nemohu přijít na to, co vše se dává do těsta a následně na těsto, aby bylo posypané semínky.

Zkoušela jsem si koupit pouze slunečnicové semínka a ty nasucho opražit, ale není to ono, jako z obchodu. Co vše se ještě používá? Lněné semínka, kukuřičný škrob?...

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, tak, např. i sezamové semínko - viz odkaz. Zdravím!

cs.wikipedia.org/...

doplněno 14.02.16 19:18:

Toto pečivo se musí dlouho a dobře kousat - jinak opustí semínka Vaše tělo neporušená a bez užitku pro tělo.

hodnocení

0x
Když je peču,tak dávám již zmíněné.
Dělám je z celozrnné mouky.Ta obsahuje mj.i otruby a klíčky,které jsou tělu prospěšné.
Za další přidávám také dýňová semínka a kukuřici /do chleba/.
Zkuste,nic na tom není ;)
----
Pardón,Slunečnici jste zmínila již v úvodu :-D

hodnocení

0x

Používají se i dýňová semínka.

Wampík byla rychlejší...:)

doplněno 14.02.16 19:08:

Ještě přidávám odkaz na článek:

prozeny.cz/...

nikdo*
hodnocení

0x

Do těsta, lněné semínko, dýně, sezamové semínko, slunečnice, můžete dát i vločky, nebo obilné klíčky, když je seženete. Buďto je dáte tak jak jsou, nebo si najděte na Inetu co je to "zápara". Ale já ji nedělám. V tom testě se to upraží během pečení. Navrch na obalení jen ta menší semínka, dýně špatně drží.

doplněno 14.02.16 23:39:

Jen na doplnění. Celá semínka jsou špatně stravitelná, ale díky tomu, že obsahují olej, podporují práci střev.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]