Remoska postavení

Od: Datum: 12.02.16 16:09 odpovědí: 10 změna: 17.02.16 14:48

Prosím o radu, je možné položit remosku přímo na kuchyňskou linku. Má nízký stojánek. Bojím se, aby se nevydula deska na lince, mám novou kuchyň. Nebo raději dát na vypnutý sporák.


Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Od: uska®
Datum: 12.02.16 16:16

Já bych pekla na sporáku (vypnutém) neboť remoska bude v provozu delší dobu a bude se zahřívat. Po upečení masa remosku vyndám a odkládám na mřížku podobnou této

http://www.kuchyne-domacnost.…d-hrnec-205-x-285-cm/d-76009/

Ohodnoceno: 3x
 
Od: ben®
Datum: 12.02.16 16:18
avatar

Dobrý den, viděl jsem použití remosky na dřevěné skříňce. Ovšem, to nebylo lamino. Takže, na linku bych to zapnuté nedával - za to nevratné poškození to nestojí. Případně podložit např. dřevěným válem na těsto. Zdravím!

Ohodnoceno: 2x
 
Datum: 12.02.16 16:27
avatar

Já mám ten stojánek postavený na umělohmotném tácku a ještě je tácek stále v původním stavu.

Ohodnoceno: 1x
 
Datum: 12.02.16 16:45
avatar

Mám novou remosku, asi rok, byl u ní umělohmotný podstavec a peču rovnou s podstavcem na lince. Ani mě nenapadlo, že by to nešlo. Nic to nedělá, ale nevím, jakou desku máte Vy. Nejvíce tepla jde od víka. nádoba je nějaká slitina, nemyslím, že by se tak rozpálila, aby poškodila desku, když je na podstavci.

Ohodnoceno: 3x
 
Od: fhdfj
Datum: 12.02.16 18:26

Linku to nepoškodí. Ten podstavec dejte klidně na ní. Nezahřívá se, dá se i chytit rukou.

Ohodnoceno: 1x
 
Od: evisk
Datum: 13.02.16 14:01

Díky Vám všem za rady, přidala jsem i body - nevím, je-li k něčemu.

Pěkný víkend.

Od: uska®
Datum: 13.02.16 17:59

My vám na oplátku přejeme hodně dlouho nepoškozenou novou linku a děkujeme za ohodnocení. Uška

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 13.02.16 22:14
avatar

Běžně jsem ji používali na lince leta ,než přišel místo plynového kombinovaný sporák.dokonce i při otáčení pečeného masa se položil vrchní díl na ten stojánek a nic to nikdy neudělalo.Na takové použití přece byla konstruována!Jeden čas při montážích jsem ji používal denně přímo na dřevěné desce,opět bez problémů!

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 16.02.16 20:29
avatar

Nevím,jestli to tazatelce k něčemu bude,ale ať dává podložku vždy a celkem ať dává pozor.Mám už třetí Remosku,ano i do třetice jsem jí koupila a snad mě tentorkát nemile nepřekvapí.Té první(cca po 8 letech)bouchl kabel,roztřelil se mi skoro v ruce,byla to sekunda a moje štěstí.Ta druhá(cca po 2letech) hřála na jedné straně.Měla jsem jí položenou na podlaze a pod ní utěrku a nožičky se mi vypálily do lina.Nikdy nic a najednou tohle.Moc jsem si toho nevšímala,ale potom jsem odložila víko na linku,tak jak se má obráceně a vypálilo mi dírku do desky.Opravář otevřel a byly nějak poškozené dráty,proto se extrémně přehřívala na jedné straně.Už jim nevěřím,přesto tomu ještě dávám šanci.

Ohodnoceno: 0x
 
Od: evisk
Datum: 17.02.16 14:48

Zdárně odzkoušeno. Může být ve stojánku i na kuchyňské lince ! Žádný problém nenastal.

Myslím, že každý spotřebič je třeba mít pod dozorem. Lucie docela dobrá informace, znám podobný případ od kolegyně.

Co je docela nevýhoda jsou krátké šňůry, nevíte náhodou kde najít nějaké tzv. normy.

Všem rádcům opět děkuji *palec*

 

 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.