Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Hranice mezi dobýváním a obtěžovánim

Od: radulin odpovědí: 11 změna:

Dobry den damy, predstavte si situaci, ze se obcas potkavate s jednim sympatakem. Pozdravite se, prohodite par slovicek a za se rozloucite. Je to mily a usmevavy chlapik primereneho veku k vam, ne zadny slizoun ani sexualni loudil. Jednoho dne vas z niceho nic pozve treba na kavu. Nejste sice zadana, ale moc se s nim neznate a nevite, ze jste mu delsi dobu velmi sympaticka. Slusne tedy pozvani neprijmete, nevidite vlastne duvod pozvani prijmout. Pokud by i nadale ten chlapik projevoval sve sympatie k vam, pripadne se snazil znovu o nejake pozvani, budete to brat jako dobyvani a postupne vas bude jeho zajem tesit, nebo to pro vas bude uz obtezovani a nebudete mit o cokoli zajem?

Znovu opakuji, vse bude probihat ve vsi slusnosti *andel*

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Co to je za otázku? Buď je mi sympatický a pak jeho pozvání přijmu (vždyť o nic nejde, zatím si ho brát nemusíte), nebo je mi nesympatický a pak ho slušně, ale jednoznačně odmítnu. Co je v tom za problém? No a pokud "nemáte důvod" pozvání přijmout, tak ho prostě nepřijímejte. V tom případě Vám asi zas tak moc sympatický nepřijde.

lucie*
hodnocení

1x

Takových jsem zažila*uspech*ta hranice je fakt tenká.Když jsem byla zadaná a pořád to zkoušeli,tak to byli loudilové a obtěžovalo to.Když jsem byla sama,tak jsem většinou(teda pokud mi nebyl fyzicky nepříjemný)pozvání přijala.Proč né,čas byl a proč si někam nevyrazit a poznat o koho jde.Potom jsem to teprve vyhodnotila a vždycky se dalo slušně odmítnout další schůzku a nebo příjmout.Fyzicky nepříjemný nemusí být vždy ošklivý,ale když jsem prostě cítila,že to není ono.Takové jde hned slušně odmítnout,ale jinak mi to lichotilo a chtěla jsem poznat o koho jde...a to jde jen na delší schůzce u kafe.Imponovalo mi to,protože dnes se kluci nechávají balit od holek,takže je příjemné,když se snaží kluk a projevuje zájem.

hodnocení

1x

Takové situace jsem zažila. Přijala jsem a pak buď už nepřijala anebo jsem si na kafe šla sednout znovu a dala mu šanci. Když se mi nelíbil, ale stále jakože dobýval, našla jsem způsob, jak se z toho vyvlíknout. Začala jsem povídat o svých nemocných dětech nebo o stárnoucích, nemocných rodičích. Tohle funguje bezpečně. Jednou mě uháněl můj nadřízený. Hovor, který jsem stále tlačila na děti a když to moc nefungovalo, tak na střevní potíže dětí a špatné trávení mé.Šéf to vzdal a pak někde něco povídal, jak jsem blbá. Bylo mi to šumafuk. Měla jsem klid. :-D

figurek*
hodnocení

1x

no tak pravda, ptáte se na dojmy zdejších dam, ale já se přidám ze svého pohledu.

Vy se cítite být obtěžovaná milým usměvavým chlapíkem přiměřeného věku, který s vámi jedná ve vší slušnosti? Opravdu? Tak já vám prozradím, kdo se takto může cítit. Tak se chová snad leda nějaká nafrněná primadona, které je lepší se vyhnout. Si myslím, že si koledeujete o to, aby o vás milí, slušní a usměvaví chlapíci přiměřeného věku ani nezavadili.

ladinpraha*
hodnocení

1x

Sice nejsem dáma, ale myslím si, že tohle má každý nastaveno zcela individuálně. Taky by měl každý tomu druhému dát jasně najevo, co si k němu může dovolit a co ne.

Sděl dotyčné své sympatie a třeba budeš vědět hned, na čem jsi.

Ve vší slušnosti, to je taky věc názoru. Já také dokážu druhého ve vší slušnosti usměrnit tak, že by si pes od něj kůrku nevzal.

hodnocení

0x

já myslím, že opakovat pozvání ještě jednou je přijatelné a není to obtěžování - pokud ale dívka znovu odmítne, je jasné, že nemá zájem a další zvaní už by obtěžování bylo...

uska*
hodnocení

0x

Slusne tedy pozvani neprijmete, nevidite vlastne duvod pozvani prijmout.

Nechápu. Když jste ze slušnosti první pozvání odmítla, tak ze slušnosti musíte odmítat všechny další nabídky. Aby té slušnosti nebylo příliš. A nebo nevíte co chcete a nedáte pokoj, pokud to nedostanete.

No, radit nemohu a tedy nebudu. Jen mám trochu pocit, se kterým se chci svěřit, že právě v tomto příspěvku hrozí nedorozumění. Zdá se mi, že uska pochopila athorku v tom smyslum, ýe pozvání odmítla ze slušnosti, ale mně se zdám ře ho odmítla z jiných důvodů, ale slušným způsobem.

Ale nevím, jen bych se ještě jednou zamyslel.

buss
hodnocení

0x

Kupa podlehne. Hranice si stanovuje každý sám.

eulalie*
hodnocení

0x

Obtěžování by to bylo, kdyby i po desátém odmítnutí onen neslizoun stále nepochopil, že nikam s ním jít nechci, a otravoval by stále.

hodnocení

0x

No, chceš prostě sbalit ženskou a ona ti dala košem :) to se stává no. Akorát jsou někteří chlapi, kteří jsou natvrdlí a nedovedou to pochopit. Prostě odpověď NE berou, jako možná JO. Mě kdyby ženská řekla NE, tak už se jí na to samé do smrti nezeptám.

PS: Mluvíte o sobě jako o sympaťákovi, ovšem to samé si nemusí myslet ta dotyčná, že jo. *smich*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]