Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak to taková váha dělá?

Od: slzicka* odpovědí: 4 změna:

Nedávno jsem v obchodním centru potkala jednu paní a ta tam vážila kolemjdoucí lidi, nabízela mi to také, prej má váhu, která umí změřit procento tělesného tuku a vody v těle, podíl svalové hmoty, hmotnost kostí. Ptala jsem se ji na jakém principu ta váha funguje a neuměla mi to vysvětlit. Víte někdo na jakém principu to funguje?

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

stonek*
hodnocení

4x

Elektrický princip na kterém to funguje je zde popsán a skutečně je takto triviální. Otázkou je co ten stroj dělá? Trocha úvahy: výsledek z takového měření se dá slušně prodat, takže byla maximální snaha tyto přístroje dostat tam, kde je průtok lidí a udělat z toho záležitost na pár minut s co možná nejvíce výsledky. A to se taky povedlo, relevantnost výsledků je druhá v pořadí. Zákazník nemá možnost porovnání s realitou. Nakonec na realitě vůbec nesejde, zákazník chce nějaké výsledky a dostane je, je to obchod a kdyby to bylo přijatelné dovedu si představit, že by ty výsledky generoval "počítač" třeba ze jména a data narození. Jako ty věštci v televizi.

hodnocení

2x
Musite byt naboso a meri se to pomoci odporu tela. Vypusti do vas par V ktere ale vubec necitite.

hodnocení

2x

Jde o to, že váha pustí do vašeho těla slabý elektrický proud a dle odporu dané hmoty (tuk má jiný odpor, voda také atd.) lze určit podíly těchto složek v těle.

figurek*
hodnocení

0x

Já jsem podobný přístroj viděl několikrát, ale vypadal spíš jako volant, držel se v rukách. Funguje tak, že v rukojetích je velmi nízké a vysokofrekvenční napětí a nějaký přístroj uvnitř tohoto volantu měří přechodový odpor mezi rukojetí a vašimi dlaněmi. No ale můžu vám říci, že je to pěkný podfuk. Si všiměte, že výsledky měření jsou vždycky takové, aby vám tito dohazovači okamžitě mohli nabídnout nějaký zaručeně kvalitní zdravotní produkt.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]