Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaký upéct dort - jednoduchý?

Od: charlie07 odpovědí: 4 změna:

Dobrý večer, chtěl bych upéct kamarádce k 18. narozeninám dort, doma bohužel žádný nedostane, tak jí chci udělat radost. Proto bych se Vás chtěl zeptat, jaký jednodušší dort byste mi doporučili? Už mě napadl krtkův dort a harlekýn, tak mi kdyžtak můžete poradit co je podle Vás chutnější :)

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Možná to nebude ten pravý narozeninový dort, ale zeť ho má hrozně rád. A byl by schopen sníst ho sám. :)

Koupit piškotový korpus na dort, mají ho v každém supermarketu. Potřít ho marmeládou, aby se dovnitř nevsakovala náplň. Pak na to rozetřít lehký krém: tvaroh, zakysaná smetana, vanilkový cukr, dosladit dle chuti. Pěkně ozdobit ovocem odlišných barev - buď čerstvým, nebo kompotovaným. Mandarinky, kolečka banánu, jahody, kiwi...A nakonec opatrně zalít želé polevou, kterou připravíš podle návodu na sáčku. Na 1 dortík stačí klidně jen z poloviny sáčku. Celý sáček - to je dávka želé na veliký plech.

A když už chceš být hodně rozmařilý, jednotlivé porce dortu ozdobit šlehačkou. Myslím, že dort bude mít úspěch. *placni* Jaga.

hodnocení

3x

S tím korpusem jsem to chtěla také napsat. Bývá u pečiva, zalitý v obale s pevným dnem. ;) Kup zakysanou smetanu a ztužovač šlehačky a šlehačku a nějaký kompot, nelépe broskve. Korus pomazej marmeládou, poklaď na sousta rozkrájenými, okapanými broskvemi. Našlehej šlehačku se ztužovačem, vešlehej do ní zakysanou smetanu a asi půl vanilkového cukru (lízni si, jestli je to akorát) a tuhle krásnou hmotu v hodně vysoké vrstvě nanes na ovoce. Můžeš ještě z broskví udělat ozdobu nahoru. Správně by se to celé mělo zalít želém, ale nechej to tak. Bude to paráda! A navíc je to cesta nejmenšího odporu :-D

pt®
hodnocení

1x

Základ je piškotový korpus. Vždy na 1 vejce 1 lžíce krystal. cukru a 1 lžíce mouky, hladká nebo polohrubá. Možná někdo poradí levnější korpus. - pt

hodnocení

0x

Dobrý večer, krtkův dort je výborný, dá se koupit v krabičce sypká směs, dokoupíte šlehačku, banány, na krabičce je návod. Myslím, že je docela jednoduchý. Už jsem ho také kdysi dělala pro děti a koupila jsem v cukrárně marcipánového krtečka a dala na vrch dortu. :) Vypadal i chutnal dobře.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]