Co upect?

Od: Datum: 01.02.16 21:41 odpovědí: 10 změna: 07.02.16 12:22
Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Datum: 01.02.16 21:51

Dnes jsme pekli skořicové muffiny s jablky. Doporučuju! Teda pokud je děláte a máte na ně formu. :)

Ohodnoceno: 1x
 
Od: ria®
Datum: 01.02.16 22:44
avatar

Zkuste Mraky (mě se více líbí Oblaka :) ) Veliká mňamka, receptů je na netu více, jednou se mi ve snu zdálo, že jsem vstala, otevřela ledničku a celý plech na fleku spořádala.. pak jsem se probudila a Mraky nikde :)..

Ohodnoceno: 1x
 
Datum: 02.02.16 07:06
avatar

V sobotu jsem pekla křehký koláč s jablky. Pod jabka jsem dala ořechy a rozinky namočené v rumu. Příště raději upeču hraběnčin koláč. Ten mi chutná více. "Šup s tím do trouby" znáte? Bleskovka se špinavou pouze mísou a kastrůlkem.Ale výsledek je skvělý! *hej*V kastrůlku rozpustit: 1 Hera, 2 skleničky cukr, 3 lžíce kakao. Do mísy: 2 skleničky polohrubou mouku, 1 prdop, 4 vece, 2 lžíce vody nebo mlíko, ořechy, ale nejsou podmínkou + 1/2 z kastrůlku. Smíchat, nalít na plech a upéci. Po mírném vychladnutí polít zbytkem z kastrůlku. Povrch posypat ořechy nebo kokosem. Když budete chtít být mistrem světa, při podávání ozdobit šlehačkou. Rychlé, jednoduché, efektní a vynikající!

Ohodnoceno: 2x
 
Datum: 02.02.16 07:25
avatar

Ono nakonec ze všech složitých dezertů a, koláčů a buchet je nejlepší něco opravdu jednoduchého. Manželka taky vymýšlý vždy nějaké speciální věcičky, ale stejně vždy vyhraje obyčejná bábovka nebo perník

Ohodnoceno: 1x
 
Datum: 02.02.16 09:40
avatar

Švestkový lívanec (pokud máš v mražáku švestky), valašské frgály (pokud máš v mražáku borůvky).

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 04.02.16 22:06
avatar

Jak to myslíš, "švestkový lívanec"? U nás v mrazáku je švestek hromada a je třeba je zpracovávat. Upřesni, prosím...

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 04.02.16 22:12
avatar
U nás na Hané se tak říká švestkovému koláči z kynutého těsta s drobenkou.
doplněno 05.02.16 15:00:

Kombinace s mákem je dovolená :) já ho sypu nahoru na švestky, místo drobenky nebo i pod ni.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 05.02.16 07:16
avatar

Zamilovala jsem se do téhle buchty na celý plech. Jen jsem si ho vylepšila. Pod švestky dávám mák. Pomletý, chvilku povařený v mléce a ocukrovaný vanilkovým cukrem nakonec, aby se to nepřipalovalo. A na to švestky a zasypané máslovou posýpkou. *palec*Utloukla bych se po něm. I pod měruňky miluji mák.


doplněno 07.02.16 16:17:

Moji mladí, každý má rá něco jiného, tak jsem se chtěla zavděčit. Ale stejně nejprve zmizel s rebarborou :-D

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 07.02.16 12:22
avatar

Děkuji za odpověď, to jsem tedy netušila. U nás středočechů je tedy lívanec moučník, podobný palačince, ale z kynutého těsta, vyšší, malý (4 na pánvičku), smažený na suché, nebo hodně mírně pomaštěné pánvičce. My ho máme nejraději obalovaný ve skořicovém cukru nebo s džemem a zakysanou smetanou. Proto jsem si na něm nedovedla švestku představit :).

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 02.02.16 14:01

Zdravím,v sobotu jsem na oslavě ochutnala řezy Eskymo,luxusní záležitost.;) Najděte si na netu recept,já je zkusím o víkendu také.

Ohodnoceno: 0x
 

 

 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.