Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak zahustit guláš bez mouky

Od: anet* odpovědí: 15 změna:

Ahoj, potřebuji poradit, jak zahustit guláš, když mi došla mouka? Znáte nějaký fígl, čím by se ta mouka dala nahradit? Děkuji za odpovědi. Aneta*plac*

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lidka*
hodnocení

4x

Anetko, nedávno jsem četla, že mouka se dá nahradit bramborovou moučkou - solamylem. Ten možná doma mít budete. Pravděpodobně rozmíchaný ve studené vodě a pomalu vmíchat do guláš. Nezkoušela jsem to, zkuste nejprve menší množství. Dá se použít i chléb, např. nastrouhaný tvrdý chléb. *mala*

hodnocení

3x

Na jemno nacupovanej chleba...

hodnocení

3x

Lze zahustit také jemně nastrouhanou syrovou bramborou.

hodnocení

3x

Já mám v zásobě nastrouhaný tvrdý chleba, pak stačí do guláše nadávkovat pár lžiček... zkuste v nouzi použít normální chleba, zbavený kůrky a nakrájený na malé kostičky - nejlepší by byl rozmixovaný. Nemusí se dlouho rozvářet.

hodnocení

2x

My zahusťujeme guláš strouhankou z chleba, jenom v nouzi moukou. Už jednou přepečená mouka má lepší chuť. Ochutnejte mouku a potom chleba, co je lepší?

claire*
hodnocení

0x

Kupovaná tmavá jíška (př. od Vitany) taky není od věci.

V nouzi nejvyšší Vitana nejbližší *placni*

helza*
hodnocení

0x

Já zahušťuju guláš chlebem, má prima chuť manžel má rád guláš zahuštěný škrobem (solamylem, maizenou), kvůli prima konzistenci šťávy. Před pár lety jsem se ale naučila zahušťovat guláš strouhaným perníkem a ten je opravdu nejlepší. (Prodává se perník na strouhání, ale může být jakýkoliv perník)

Fakt perník?.)nemá pak guláš kapánek jinou chuť?)*nevi* Zůstane z něj stále ještě klasický guláš,nebo je prostě trochu chuťově jiný?.)možná bych to vyzkoušela,ale potřebuji víc informací))dííky sépi .)

No určitě má trochu jinou chuť, ale v tom je kouzlo vaření. Já dám občas do guláše půldeci portského. Naposledy jsem tam nakrájela na špalíky anglickou, olizovali se všichni. Změna je život. Ale zahušťuju nastrouhaným tvrdým chlebem.

ladasimakova*
hodnocení

0x

Když nemáš mouku a máš hodně cibule, tak na začátku dej osmahnout tolik cibule, kolik máš masa (např. na 1kg masa 1kg cibule). Je fakt, že než se to oloupe a nakrájí, chvilku to trvá, ale mouku pak nepotřebuješ. Cibulka se rozdusí a guláš je pak jedna báseň...

verunka07*
hodnocení

0x

instantní jíškou...myslím bud od Vitany nebo Maggi

brunofidelio

cokoliv mimo mouky po zahuštění může zdárně kvasit tím pádem se připravíte o guláš odleželí zaleželí (2dny) jak chcete

čily vypéct na tuk zaprášit moukou , maso předtím vyndat, cibule nedávám víc jak 40 % váhy masa (jinak )je to sladké a nezapomenout zázvor zesiluje chuˇˇt masa a špetka skořice mu jen prospěje ,pepř jalovec nové koření to už uvažte sami feferonky nejsou podmínkou a slaný rohlíček a malé pivko a to už by stačilo, také máte fantazii.

Bruno

durancea*
hodnocení

0x

Solamyl nebo Naturamyl (kukuřičný, bramborový škrob) nebo něco, s čím ty suroviny v guláši korespondují (s čím budeš podávat ) - strouhaná brambora (dle mého vařená, kdosi tady doporučuje syrovou - taky se asi uvaří), jako zajímavý a vtipný experiment mě napadají vlasové nudle (a pak to podávat s těstovinami, podle toho, co za guláš máš na mysli).

ladislavzlebek

Já zahušťuji guláš pokuď jsou zrovna cukety cuketou, má neutrální chuť a guláš nekvasí.Cuketu dám na větší kusy do guláše až je dost měká vyberu a rozmixuji.A ještě do vepřového guláše dávám vepřovou kůži,aby byl guláš silný, samozřejmě jí po uvaření vyhodím a nebo sním samostatně.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma jak zahustit guláš
Otázky na téma zahustit guláš
Otázky na téma zahuštění guláše

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]