Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co uvařit . SÁZKA

Od: kuchtik455 odpovědí: 23 změna:

vsadil jsem se, že dokáži uvařit jídlo pro 2 osoby za co nejmenší peníze.Poradí někdo, co uvařit? Podotýkám,že nejsem zdatný kuchař. Příště se již sázet nebudu, byla to blbost :D

23 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

1/ Vařené brambory, osolit, kousek másla, posypat nakrájenou cibulkou, případně i pažitkou. Připíjet hrnek mléka.

2/ Česnečka. Ve vodě uvařit kostičky brambor, přidat lžíci sádla, majoránku, pepř, sůl, kousek masoxu. Možno dochutit podravkou či maggim. Nakonec prolisovat několik stroužků česneku. Porce vyjde asi na 3 koruny! *smich* Dělala jsem ji dřív dětem, když nastydly. Nebo přišly vymrzlé z ledu. Ale místo masoxu jsem použila vývar z kostí.

3/ Pečínky. Malé brambory kartáčkem omýt, vydloubat očka, rozpůlit. Dát řezem na vymaštěný plech, péci v troubě dočervena. Ke konci chvíli obrátit. Nasypat do mísy, osolit, přidat máslo a hodně prolisovaného česneku. Promíchat, jíst, zapíjet mlékem.

4/ Buřtguláš - stačí kousek sádla, 1 cibule, 2 větší brambory, masox, trošku pepře, kmínu, sladká a pálivá paprika. 2 buřty nebo kousek měkkého salámu, asi 2 lžíce mouky na zahuštění. Je možno vylepšit majoránkou a stroužkem česneku.

5/ Bramboráky - budu je dneska dělat. Pro 2 lidi asi 3 velké brambory, 1 vejce, trochu mouky, mléka, sůl, pepř, majoránka, česnek. Udělat těsto, smažit na oleji.

6/ Jednou jsem spíš z recese uvařila podle Ládi Hrušky - plněné kuřecí kůžičky. Kilo kůží je asi za 10 korun. Ty se plnily nádivkou, obtočily nití jako ptáčky a peklo se to. K tomu brambory. Nebylo to špatné, ale to maso tam chybělo. Už to dělat nebudu.;)

7/ Kyselá houbová omáčka. Dát vařit na kostky nakrájené brambory, asi 3 bobkové listy, 10 celých pepřů a 5 nových koření. Po chvíli přidat na plátky nakrájené houby /mám v mrazničce/. Když se uvaří, vytahám to koření, zahustím 1 zakysanou smetanou a trochou mouky. Dochutit solí, špetkou cukru a octem. Toto jídlo má vlastně cenu jen té smetany, ostatní nestojí za řeč.

8/ Podobně vařím koprovou omáčku, kde není to koření a houby, ale místo toho nasekaný kopr /také zamražený/. Je to ale kapánek dražší, přidávám do omáčky vařená vejce. Mám sice domácí, ale kdo je musí koupit, tím jídlo podraží.

9/ Jako poslední - zkusit ke plotu nalákat sousedovic kohouta, zakroutit mu krkem, upéct. Vyjde Vás to takřka zadarmo, jen Vás ten soused nesmí vidět! *smich* Jaga.

Jo, někdo tu zmínil játra. Nedávno jsem koupila vepřová játra v AKCI - kilo za 15 korun. Nechtěla jsem tomu ani věřit. Ty dusit, či obalit a usmažit.

doplněno 27.01.16 06:39:

Kuchtíku, ta sázka nebyla vůbec hloupá! Sázejte se klidně dál. Až vystřídáte všechna moje jídla, která jsou nejen levná, ale i velice jednoduchá na přípravu, určitě budete "v balíku". Věřím, že se pak nezapomenete se mnou rozdělit! *tanec*

host*

babajaga: obdivuhodný jídelníček jednoduchých, levných a chutných jídel.

Česnečka: dnes se česnečky různě vylepšují, ale úplně původní česnečka, oukrop se vařila takto: na prkénku se železným pružným nožem s kulatou špičkou utřel stroužek česneku s troškou soli. Utřený česnek se dal do talíře a zalil vařicí vodou. To je pravá česnečka. V bohatších rodinách se do talíře k utřenému česneku dala hrudička másla, v létě na krátké kousky nakrájená pažitka (šnytlík) nebo petrželka. To už snad levnější ani být nemůže. Jedině snad polévka "ze sekery".

Kdyby to nebylo soutěžní nejlevnější jídlo, tak by se dala udělat bramborová kaše omaštěná kouskem másla a k tomu volské oko nebo vaječná amoleta ozdobená petrželkou. Je pravé poledne, nejvyšší čas se jít najíst. Přeju všem dobrou chuť.

Babajaga: recept č.9 *haha*.

Jinak k otázce: taky levné, možná pracné, halušky- brambory nastrouhat, osolit, vmichat vajíčko a mouku. Přes cedník na halušky protlačit do hrnce s vroucí vodou. Vařit tak 5 minut. Bez brynzy, jen s usmaženou cibulkou nebo slaninkou. K tomu kefír, podmáslí. To je mňamka.

mcmerkurion*

... vo játrech jsem psal já,ale s tim kohoutem je to sázka do loterie> jestli bude starej,tak prodělá na elektrice ...

pb®
hodnocení

2x

Vařená čočka s vejcem. Palačinky se skořicovým cukrem. Brambory na loupačku, případně s tvarohem a pažitkou. Nebo bramborové placky. Tam jsou potřeba jen brambory, vejce, mouka a sůl. Když se dělají nasucho na plotně tak ani ten olej na smažení ne.

pohanka*
hodnocení

1x

Škubánky. Trochu brambor, hrubé mouky, sůl.

Na slano - omastek na opečení placiček.

Na sladko - lžíce umletého máku s práškovým cukrem a na polití trochu rozpuštěného sádla.

mcmerkurion*
hodnocení

1x

... brambory na loupačku ...

(když seženeš za přijatelnou cenu játra,tak játra s rýží)

culdabulda1*
hodnocení

1x

hranolky (brambory) se špenátem a volským okem.

doplněno 27.01.16 10:44:

- zelňačka s bramborama, bramborová kaše s párkem a okurkou, těstoviny s máslem (margarinem), rajská omáčka s těstovinami...

hodnocení

1x

Francouzské brambory. Syrové brambory (pro 2 lidi cca 5 kusů) oškrábat, nakrájet na plátky, skládat do malé zapékací misky nebo nejmenšího pekáčku, s trochou rozpuštěného sádla nebo oleje (jen tak, aby dno a stěny byly mastné), posolit, popepřit, na kostky cca 10 dkg točeného salámu, posypat nakrájenou malou cibulí a překrýt vrstvou na plátky nakrájených brambor, sůl pepř. Celé to přikrýt. Do rozehřáté trouby cca 45 minut. Když budete chtít být rozmařilý, pak cca po 30ti minutách zalít vejcem rozšlehaným ve 3 lžících mléka. ;) Kuchtiku, zdá se vám, že žena hodně provaří? Ano, je to pravda, je nesmírně draho. Nějakou chvíli můžete vydržet na levných potravinách, když budete vařit. Ale časem vám dojdou zásoby oleje, sádla, mouky, cukru, brambor. Vyberete všecičko, co je ve spižírně a v lednici a pak ten nákup bude hodně drahý. Pokud žena nevaří rozmařilosti, není jak ušetřit. Není jak ušetřit, ale je třeba peníze vydělat.

hodnocení

1x

Kúpiš vianočku,natrháš ju na malé kúsky,zaleješ pudingom a máš DUKÁTOVÉ BUCHTIČKY :).Do 30 Kč sa musíš vojsť aj keby si nechcel.

Nam to varili ve skole s loupakama misto vanocky.

fafa*
hodnocení

1x

Krupicová kaše - dětská krupička + mléko.

hodnocení

1x

houskový knedlík na kousky dát na pánev, opéct na sádle do růžova a zalít vajíčky, osolit, dopéct - mňam :)

U známých jsem zažila, že plátek knedlíku namočili do vajíčka a usmažili. Jako chléb ve vajíčku. :)

Kuchtíku, co jste uvařil? Jak to dopadlo? Budete ještě vařit?

joudic*
hodnocení

0x

nejlevnejsi extrem je polevka :) napriklad vlockovka, trochu zeleniny, vegety a hrstka vlocek (se sackem vlocek za 20Kc je co jist cely tyden, Chuck Norris vi, o cem mluvim :) ), jinak z tech vydatnejsich zelna, porkova apod, brambory posypane strouhanym syrem a smazenou cibulkou jsou super atd

hodnocení

0x

kuchtíku 455 : receptů dost, většinu dělám a doufám že dáš vědět jak to dopadlo! Držím palce!

hodnocení

0x

Těstoviny (6 kč), rajčatový protlak (6 kč) + když chcete něco lepšího, tak opražit cibulku (2 kč). Toť vše :D.

plavest*
hodnocení

0x

Já dříve ráda vařívala jídla co mě nic nestála. Brambory jsem vykopala na zahradě, květák utrhla ve skleníku,obalila ve vajíčkách našich slepic a usmažila na sádle z našeho prasátka. K tomu samozřejmě salát z rajčat z vlastního skleníku.O zeleninové polévce nemluvě. Ale už nemám ani slepice, skleník ani prasátku.Ale v důchodu to chci.Už to chci teď, ale nemám čas a ani důvod.

martinaa*
hodnocení

0x

Pečené brambory. Stačí pát velkých brambor, trouba a hrnek mléka (levněji i bez něj). ;).

hodnocení

0x

Brambory na loupacku tady uz byly?

culdabulda1*
hodnocení

0x

brambory pečené ve slupce, polité osmaženým česnekem (myslím na sádle), bramborové pekáče (placky) potřené česnekem, nebo povidly.

paw*
hodnocení

0x
Vsichni jste zapomeli na studentske legendy. Spagety s kecupem a topinka s volskym okem.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]