Nejste přihlášen/a.
Prosím poraďte mi. Vše začalo asi před dvěmi lety. Manželka začala dálkově studovat školu spolu s její kolegyní. Od té doby se úplně změnila. Začala používat její výrazy a její slovník se úplně změnil, používá sprostá slova i před dětmi, začala používat i podobná slovní spojení jako její kolegyně. Také začala o hodně víc pít (před tím byla skoro abstinent) a chodit po zábavách, což před tím dělala málokdy, prakticky nevynechala žádnou možnost jít někam "zapařit". Přestala se starat o domácnost a postupně se náš vztah rozpadl i přesto, že jsme se měli moc rádi, rozešli jsme se, já jsem s ní už nechtěl žít. Dá se tím něco dělat? Má pocit, že její kolegyně má na ní hodně špatný vliv, žena stěžuje, že často unavená a vyčerpaná. Když jsem s ní o víkendu, změní se komunikujeme spolu. Když začně chodit do práce, stane se z ní jiný člověk, jakoby ztvrdne.
Píšete, že jste se rozešli, že jste s ní už nechtěl žít. Tak ji nechte, ať si to sama srovná v hlavě a určí si své priority. Je to její život, Vy si žijte ten svůj. Možná se v tom potřebuje trochu plácat nějaký čas sama, aby přišla na to, co je pro ní důležité a co ne. Ono to nebude ale jen tím, že na ni má špatný vliv kolegyně. Vaše žena si především musí ujasnit co vlastně chce.
no já myslím, že ona změna v chování vaší ženy nebyla zdaleka tak náhlá. Náznaky jste určitě mohl pozorovat už dříve, ale nevšiml jste si jich. Vaše žena změnila prostředí, změnila známosti a pod vlivem její kamarádky začaly padat zábrany. Se obávám, že vy osobně s tím nenaděláte vůbec nic.
Chlapům každého věku se to stává taky. Když potkají někoho kdo jim imponuje, začnou napodobovat i jeho chování. Když se slušný kluk skamarádí s lotry, stane se z něj lotr. Kdo nevěří, ať se podívá na film Fotbaloví chuligáni, v hlavní roli Eliah Wood (Frodo Pytlík). Tam je všechno zobrazeno přesně, plasticky a realisticky, jak se může stát, že se z nenápadného kluka stane fotbalový velegrázl.
Ve škole potkává spoustu jiných osob, jiných jednání, jiných myšlenek, když se naučí látku, tak dostane ohodnocení a doma má jen vás-rodinu, stereotyp, běžnost kterou vykonává pro solidní chod rodiny, nemá pocit obdivu, uznání, pochvaly za to, že vše funguje tak nějak samozřejmě, zatímco ostatní s nohama na stole ve vypraném oblečení čučí na bednu a čekají co jim mamka navaří a podá s maximální výtkou, že jim došel šampón, nebo kredit.
Zdravím Babku z ov, za tím "samozřejmě" je myšlena zbylá část rodiny.
Souhlasím s Dam, ale až po "samozřejmě". Ty spolužáky s nohama na stole, při dálkovém studiu, už nevidím. Vidím jen úplně jiný svět a aby v něm, vaše žena, obstála, musí mluvit a chovat se jako všichni. Nejde ji doma být jiná a ve škole také jiná. Doma za maminku a hospodyňku a ve škole za vzdělanou, sebevědomou ženu. Byla by za schizofrenika. A také ji nabylo sebevědomí. Právem! Zvládá roli doma, v práci, ve škole. Snažte se tohle období přežít. Už sice nikdy nebude tou ženou, kterou byla před školou, ale až školu dodělá, najdete spolu kompromis. Vychladne, více se přizpůsobí rodině a jejím potřebám. Čas od času jí vyjádřete obdiv, že všecko zvládá. Zaslouží si ho a také nebude mít potřebu se předvádět, jen proto, aby ukázala, jak je dobrá. A pomáhejte jí více, než před školou, máte-li ji rád. Ukažte dobrou vůli.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.