Jídelníček vegetariána

Od: Datum: 25.01.16 18:39 odpovědí: 5 změna: 26.01.16 17:55

Zdravím,

jsem odjakživa masožrout, nicméně poslední dobou mi maso přestávalo chutnat, vonět. Nejdřív kuře, nyní i hovězí. Nesním salám ani šunku... Tento pocit se stupňuje, nyní je mi z masa až špatně. Zkusím se stravovat bezmase, ale žádného vegetariána nemám v okolí, neznám... Začínám louskat recepty, ale i tak bych ty z vás, kdo maso nejedí, ráda poprosila o nějaký tip nebo třeba ukázkový jídelníček na jeden den, co tak běžně dlabete Zeleninu a ovoce mám ráda, chutnají mi luštěniny, sýry mi nevadí, vajíčka máme domácí, jediné maso co se mi nezprotivilo se rybí.

Děkuji


Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Datum: 25.01.16 18:51
avatar

Víte, kolik bezmasých receptů existuje jen v české kuchyni? Například zrovna včera jsem vařila nudlové taštičky se sýrovou náplní sypané strouhaným uzeným sýrem. Dneska bramboráky. Vegetariáni nahrazuji maso výrobky ze soji: tofu, sojové maso, robi maso... Dá se z toho připravit moc dobrých jídel. Hodně vařím luštěniny, zeleninová jídla. Ale maso jsem kvůli malému dítěti v rodině úplně nevynechala, přeci jen je ve vývinu...

Ohodnoceno: 2x
 
Datum: 26.01.16 07:35
avatar

Eulálie, vy máte velikou pravdu. Doba, kdy já jsem byla malá, byla bez masa. Nebyly ledničky, nebyly peníze na maso a tak se maso často nejedlo. V družině, kam jsem v týdnu chodila, to tak bylo. Vlastně všecko, co se normálně vaří, jde jíst bez masa. ;) Tazatelko, popovídejte si s maminkou a babičkou. Dají vám odpověď a vy zjistíte, co vařívaly. Pak zjistíte moderní recepty, které jsou sice fajn, ale jsou finančně, na čas i na nákup surovin, náročnější.

Ohodnoceno: 1x
 
Datum: 25.01.16 19:03
avatar

Maso sice jím, ale rok jsem žila s vegetariánem - špenát (vajíčko, brambory), "tatarák" z brambor, čočku nakyselo, bramborové šišky s mákem/strouhankou, bramboráky, těstoviny (na milion způsobů), brambory (opečené, zapékané a jiné), smažený květák, rajská s těstovinami, koprovka s vajíčkem, různě upravené houby, ovesné a jiné kaše apod.

Dál si můžete v jakékoli zdravé výživě koupit tofu (ze sojového mléka), seženete buď natural, co si ochutíte sám, nebo již ochucené, případně uzené. Stejně tak seženete několik druhů bílkoviny tempeh (sojová bílkovina), dá se upravit velice chutně. Klasikou mezi vegetariány je šmakoun z vaječných bílků :). Expřítel měl taky rád Robi, směs jakýchsi luštěnin, a kuskus, ten hodně přidával do polévek.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 25.01.16 19:22
avatar

jim v podstate uplne normalne, nemam zadne specialni veg. recepty, ani nejim zadne ty vegetarianske nahrazky masovych produktu :) jim polevky, houby, brambory na miliony zpusobu, vejce, ruzne zeleniny, mlecne produkty, ruzne pomazanky, ryze na miliony zpusobu, parkrat rocne lusteniny, ryba. Pecivo jim malo, skoro jen chleba k vajickum a nekdy si dopreju "vanockovy rohlik", ale mam vyhodu, ze nesnidam, takze si pak o trochu pozdeji udelam rovnou teple jidlo a pecivo tak neni treba.

Ohodnoceno: 0x
 
Od: mp
Datum: 26.01.16 17:55

Já bych skoro řekl, že nejspokojenější jsou ti lidi, kteří o tom ani moc nepřemýšlí. Prostě jedí do polosyta a pijí do polopita (mě se to ale taky moc nedaří - piju do němoty).

Ohodnoceno: 0x
 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.