Jak upravit lilek?

Od: Datum: 25.01.16 12:08 odpovědí: 7 změna: 06.02.16 16:26
avatar

Dobrý den,

zeleninu příliš nevyhledávám, ale pokud je dobře upravená, sním ji. Děda vůbec. Jak vidí cuketu, patiozon, kapustu a jiné dobrůtky, má husí kůži, nejí a trucuje.

Dnes jsem v obchodě uviděla krásnou slevu -60% sleva na lilky. Měli je moc pěkné, kilo za 19,90. Za to kýtu nekoupíte! :-D A tak jsem si jeden přihodila do koše, jen tak na zkoušku.

Teď sedím nad lilkem a nevím, co s ním. Nikdy jsem ho nepřipravovala. Prý se peče, plní, ale znám to jenom z doslechu. Vím, že na netu je dost různých receptů, ale net je neživá věc. Víc by mě zajímaly přímo Vaše recepty, vyzkoušené a "vychytané". Jak jste lilky připravovali Vy, co je dobré udělat, co přidat...

Udělat ho tak, aby si děda myslel, že jí maso, to asi nepůjde. Ale udělat ho tak, aby chutnal - to mi, holt, musíte poradit.

Předem moc děkuji za případné recepty. Pokud mi to bude chutnat, koupím si ho častěji. Nejenom masem živ je člověk...:) Zdraví Jaga.


Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Od: mp
Datum: 25.01.16 12:22

Tak to jste udělala kauf. Mě osobně chutná lilek jen tak. Nakrájím ho tak na centimetrové plátky. Pak ho posolím, on pustí šťávu a normálně ho opeču na grilu. Opepřím, a klidně na něj dám zapéct balkán, šunku, podle chuti. Není to špatné.

Ohodnoceno: 3x
 
Datum: 25.01.16 14:33
avatar

Tak tak, na grilu je vynikající, a když ho potřete grilovacím kořením, třeba se děda nechá "oklamat"

Ohodnoceno: 2x
 
Datum: 25.01.16 15:23

Pokud jej připravíte jako obalované houby (plátky) klasika trojobal , tak to tak i chutná a je to výborné , miluji to tak od mládí .Třeba s bram. kaší.Mňam.


doplněno 25.01.16 16:06:

Tak já tedy nevařím , ale za to mi chutná.

A kdyby jste chtěla tak tady nepřeberné množství.

http://kucharka.cbmonitor.cz/hledej.php?cx=partner-pub-9583836029145656%3A8cs8c-e8hvc&cof=FORID%3A11&ie=UTF-8&q=lilek&sa=Hledat

Ohodnoceno: 2x
 
Datum: 25.01.16 15:27
avatar

Děkuji vám, chlapci, opravdu mě překvapilo, že ohledně vaření odpovídají samí muži. :) Ženy asi lilek nepřipravují.

Ale, nakonec, proč ne, o mužích se říká, že vaří prý líp než ženy, mají fantazii, lépe vyvinuté chuťové buňky a nebojí se experimentovat! *placni* Jaga.

Od: iv®
Datum: 25.01.16 17:22
avatar
Já mám ráda lilek grilovany, ale ještě lepší je ve formě pomazanky.
..upecte jej v troubě - lilek propichate vidličkou a pečeť, hodku při 200, nechte vychladnout, vydlabejte duzinu, přidejte česnek, sůl, namazte na opecene plátky veky. ..oblozte rajčaty. Skvělá lehká večeře. ..
Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 25.01.16 19:24

Lilek se před přípravou vždy musí nechat " vypotit ". Nakrájet na plátky cca 1 cm , osolit a nechat asi 15 minut odpočinout, jinak je hořký. Kolečka nebo plátky lilku naskládám na vymazaný plech nahoru posypu parmezánem a upeču. Hodně po upečení připomíná houby.Nebo nakrájím na proužky+ rajčata,oregano+kuř. maso, okořením a je omáčka na těstoviny.

Ohodnoceno: 0x
 
Od: nicky
Datum: 06.02.16 16:26

Ja si lilku oblibila pri mem pobytu v Italii, na Sicilii se delaji na mnoho zpusobu. Tento recept vetsinou presvedci i masozravce . http://www.apetitonline.cz/re…/5979-lilek-s-parmazanem.html Ja vetsinou nesmazim, ale platky lilku pokapu olivovym olejem a dam na chvili do trouby az zmeknou. Tento recept je bez masa, ale muzete do nej pridat treba sunku nebo platky na tvdo uvareneho vajicka.

Dalsi moznosti je recka Musaka http://www.apetitonline.cz/recepty/1849-musaka.html

Ohodnoceno: 0x
 

 

 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.