Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Recept - koblihy 2 dny staré

Od: kobliha* odpovědí: 9 změna:

Ahoj,
jdu se radit, co s více koblihami, když už jsou předevčerejší. Napadla mě žemlovka, ale prý by to nebylo zrovna ono. Máte někdo nějaký nápad? Díky.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

5x

Dobrý den, zkusil bych je po částech rozpéct (jako se to dělá se starším pečivem).

Tedy, jenom množství k rychlé konzumaci a hned je vlažné sníst. Zdravím!

P.S. A před konzumací znovu pocukrovat + třeba zázvorový čaj.

doplněno 22.01.16 09:48:

kobliha - no, já v jídle náročný moc nejsem. Záleží i na možných konzumentech a jak je máte vychované. Myslím, že do žemlovky to je i škoda.

doplněno 22.01.16 10:09:

kobliha - možná by byla vhodnější varianta (než žemlovka) jako buchtičky se šodó.

Na vojně jsem tento pokrm jedl (a rád) připravený z nakrájených sladkých loupáku.

Ovšem, tam by hladový vojín snědl snad všechno .

kobliha*
hodnocení

Tak myslíte, že žemlovka by neprošla?

kobliha*
hodnocení

Taky se mi nejvíc zamlouvá pokrm "koblihy s vanilkovým krémem". Dobrý nápad:)

hodnocení

2x

Přesně to samé jsem měla na mysli, jako ben. Dát na chvilku do mikrovlnky a ihned konzumovat. Nic jiného se s tím podle mne nedá dělat. Jedině pak hodit kačatům:-D

doplněno 22.01.16 09:53:

Žemlovku? Jedině vyzkoušet. Jsou přece jenom 2 možnosti. Buď bude dobrá - v tom případě nám napište, nebo jak jsem psala hodit kačatům. Na druhou stranu jíst se dá všechno a když nad tím přemýšlím, mohla by být s tím žemlovka obohacena o zajímavou chuť

doplněno 22.01.16 11:25:

Od libor to také není špatný nápad

eulalie*
hodnocení

2x

Žemlovku bych z toho nedělala. Ale když ukousnete starší koblihu a zapijete ji třebas čajem nebo kakaem či bílou kávou, tak to asi bude taky poživatelné. Záleží na typu strávníka. Někdo nedá do pusy 1 den staré pečivo a někdo sní i to staré, když není plesnivé. Já bych to tedy požvýkala.

hodnocení

2x
A co pudinkový krém, to je tutovka, vyzkoušeno.

hodnocení

1x
Zkus opéct s trochou másla do křupava...

hodnocení

0x

Žemlovku bych z toho nedělala. Dělávám ji z veky, rozinky a tvaroh, v koblihách je ještě nějaká náplň /marmeláda či čokoláda/ a to by se tlouklo. Slyšela jsem o žemlovce ze starší vánočky, prý byla moc dobrá. Ale ani tam nebyla ta náplň.

Koblihy postříknout vodou, nebo pomastit rozpuštěným máslem, chvilečku rozpéct v troubě. Jen to, co sníte. Když rozpečete celou zásobu, ze zbytku pak už budete mít balvany a nikdo to nebude chtít. A napodruhé to už nerozpečete.

A příště jich koupit míň. Jenže - kdo by odolal, když v Bille jsou v akci za 4,90? :-D Taky jsem koupila. Jaga.

mcmerkurion*
hodnocení

0x

... dva dny je v cajku,až je budeš mít tejden,tak se ozvi ...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]