Recept - koblihy 2 dny staré

Od: Datum: 22.01.16 08:50 odpovědí: 9 změna: 22.01.16 12:05

Ahoj,
jdu se radit, co s více koblihami, když už jsou předevčerejší. Napadla mě žemlovka, ale prý by to nebylo zrovna ono. Máte někdo nějaký nápad? Díky.


Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Od: ben®
Datum: 22.01.16 08:56
avatar

Dobrý den, zkusil bych je po částech rozpéct (jako se to dělá se starším pečivem).

Tedy, jenom množství k rychlé konzumaci a hned je vlažné sníst. Zdravím!

P.S. A před konzumací znovu pocukrovat + třeba zázvorový čaj.

doplněno 22.01.16 09:48:

kobliha - no, já v jídle náročný moc nejsem. Záleží i na možných konzumentech a jak je máte vychované. Myslím, že do žemlovky to je i škoda.

doplněno 22.01.16 10:09:

kobliha - možná by byla vhodnější varianta (než žemlovka) jako buchtičky se šodó.

Na vojně jsem tento pokrm jedl (a rád) připravený z nakrájených sladkých loupáku.

Ovšem, tam by hladový vojín snědl snad všechno .

Ohodnoceno: 5x
 
Od: kobliha
Datum: 22.01.16 09:37

Tak myslíte, že žemlovka by neprošla?

Od: kobliha
Datum: 22.01.16 11:55

Taky se mi nejvíc zamlouvá pokrm "koblihy s vanilkovým krémem". Dobrý nápad

Datum: 22.01.16 09:30
avatar

Přesně to samé jsem měla na mysli, jako ben. Dát na chvilku do mikrovlnky a ihned konzumovat. Nic jiného se s tím podle mne nedá dělat. Jedině pak hodit kačatům:-D


doplněno 22.01.16 09:53:

Žemlovku? Jedině vyzkoušet. Jsou přece jenom 2 možnosti. Buď bude dobrá - v tom případě nám napište, nebo jak jsem psala hodit kačatům. Na druhou stranu jíst se dá všechno a když nad tím přemýšlím, mohla by být s tím žemlovka obohacena o zajímavou chuť


doplněno 22.01.16 11:25:

Od libor to také není špatný nápad

Ohodnoceno: 2x
 
Datum: 22.01.16 09:41
avatar
Zkus opéct s trochou másla do křupava...
Ohodnoceno: 1x
 
Datum: 22.01.16 10:21
avatar

Žemlovku bych z toho nedělala. Ale když ukousnete starší koblihu a zapijete ji třebas čajem nebo kakaem či bílou kávou, tak to asi bude taky poživatelné. Záleží na typu strávníka. Někdo nedá do pusy 1 den staré pečivo a někdo sní i to staré, když není plesnivé. Já bych to tedy požvýkala.

Ohodnoceno: 2x
 
Datum: 22.01.16 11:20
avatar
A co pudinkový krém, to je tutovka, vyzkoušeno.
Ohodnoceno: 2x
 
Datum: 22.01.16 12:01
avatar

Žemlovku bych z toho nedělala. Dělávám ji z veky, rozinky a tvaroh, v koblihách je ještě nějaká náplň /marmeláda či čokoláda/ a to by se tlouklo. Slyšela jsem o žemlovce ze starší vánočky, prý byla moc dobrá. Ale ani tam nebyla ta náplň.

Koblihy postříknout vodou, nebo pomastit rozpuštěným máslem, chvilečku rozpéct v troubě. Jen to, co sníte. Když rozpečete celou zásobu, ze zbytku pak už budete mít balvany a nikdo to nebude chtít. A napodruhé to už nerozpečete.

A příště jich koupit míň. Jenže - kdo by odolal, když v Bille jsou v akci za 4,90? :-D Taky jsem koupila. Jaga.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 22.01.16 12:05
avatar

... dva dny je v cajku,až je budeš mít tejden,tak se ozvi ...

Ohodnoceno: 0x
 

 

 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.