Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zuby, bělení sodou

Od: makaka odpovědí: 10 změna:

Dobry vecer. Chci se zeptat. Muze mi nějak výrazně poškodit spetka jedle sody zuby,když ji pouziji tak 2x do měsíce? Opravdu spetka a cistim tak 1 minutku. Dekuji moc za odpovedi

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Výborný nápad jak přijít o zuby: nazuby.cz/...

Když už bělit, tak v lékárně koupit peroxid vodíku. Kdo nevěří, může vyzkoušet in vitro, soda jen obrušuje (i se sklovinou), sama nic nevybělí, narozdíl od peroxidu který to dělá i bez kartáčku.

hodnocení

0x

Dobrý den ano jedlou sodu používám i já, je levná a pomáhá, jen to nesmíte přehnat jinak vám to poškodí sklovinu.Stačí když si do vyhledavače napíšete bělení zubů jedlou sodou a tam je to napsané.Ale řeknu jen toto po vyčištění zubů si na mokrý kartáček (čistý ne od pasty) naneste špetku jedlé sody a zuby čistěte tak 1 min. ale netlačte na kartáček někdy se stává že vás ústa budou trochu štípat ale to vypláchnete vodou a na druhý den už to přestane.Jedlou sodu používejte jen 1 za měsíc třeba 1 února, 1 března atd... přeji pěkné býlé zuby a krásný den jo a ještě něco na co utrácet za nějaké bělení zubů cca 10 000 když se o to postará obyčejná soda soda je na vše vaření,zahradničení,uklízení a bělení zubů.

hodnocení

0x

viděl jsem ještě, že se do te sody nakape citronnová šťáva :)..

Honzo, není to kontra akce? Soda je zásaditá, citron je kyselý. Reakce může bý hodně bouřlivá, např při čištění dřezu se dává prdop a ocet, ale v puse? Toho bych se bála.*plac*

hodnocení

0x
Zdravím.
Ne,v tak malém množství Vám neublíží :)

hodnocení

0x

V malém množství je v každé zubní pastě jako abrazivo. Vyjimkou jsou enzymatické pasty, které fungují na jiném principu.

doplněno 22.01.16 11:13:

A soda s citronem? Reakce ze ZŠ, vzniklý produkt je neutralizovaná voda.

pt®
hodnocení

0x

Jedlá soda, to nevím, ale za války se zuby čistily solí. Já si dám na kartáček zubní pastu a posypu solí, pak si takto vyčistím zuby a ještě jednou jen zub. pastou. - pt

makaka
hodnocení

myslite si teda ze ta sůl je dobra?:) nemůže toty zuby taky nejak ponicit? Dekuju moc

pt®

Sůl si dávám až na tu zubní pastu. Říkala jsem to i zubařce a nic nenamítala.

hodnocení

0x

Ano, časem si pěkně obrousíte zubní sklovinu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]