Nejste přihlášen/a.
dobrý den
chci upéct medaile pro děti z těsta co se dělají vánoční perníčky. Medaile budou se šňůrkou na krk a nechci je balit do celofánu ani ničeho, ale dětem věšet na krk za jejich výkon. Na medaily potřebuji napsat nějaké slova a nakreslit obrázek lyžaře. Chci se zeptat z čeho to udělat? poradíte mi vážené cukrářky?
právě že nechci tu klasickou bílou zdobicí polevu, to když zatuhne a nějak nešikovně se toho chytíte nebo něco tak se to může odlomit. Takže tohle nechci. Přemýšlim co dál? jedlý papír na siluetu lyžaře by nebyl problém vystřihnout podle obkreslené šablony, ale nějaké slova by bylo nemožné, takže to taky je nanic. Našel jsem na netu potravinařský fix. Máte s tím někdo zkušenosti? psát je OK, a do vytvořené šablony, kterou se přiloží na perník, by se zakreslila postava lyžaře. Moje představa. Myslíte že by to šlo takto? dělá někdo s tím fixem? Jaká je ho spotřeba? vesměs se uvádí utoho fixu, že ... "Jedlý fix k malování na jedlý papír a některé potahovací hmoty a marcipán"tak nevím jesli by šlo psát po upečeném perníčku?
anebo jiná rada čím a jak to udělat?
děkuji
Dobrý den, odpověď je spíše úvaha. Kdybych jako dítě dostal ocenění ve formě medaile za nějaký mimořádný výkon, tak bych si tu medaili schoval a rozhodně bych ji nesnědl. Z tohoto pohledu je v podstatě jedno, čím obrázek nebo nápis vytvoříte - a na zadní stranu můžete přilepit papírek s textem, že to není určeno ke konzumaci. Myslím, že perníkovou chaloupku nebo srdce z pouti či vizovické pečivo také nikdo nesní, ale ponechá si to (do doby, než to prožerou červíci). Zdravím!
P.S. Případnou polevu (nápis z ní) zpevníte ještě potřením bílkem.
Napadlomne, jestli namedaile nebude vhodnější vizovické těsto nebo slané těsto. Ovšem problém s psaním to neřeší a berte to jen jako námět k přemýšlení.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.