Syrové sádlo

Od: Datum: 19.01.16 15:19 odpovědí: 8 změna: 19.01.16 17:09

Škvařím si sádlo, ale nechce se mi škvařit vše, mohu kousek syrového sádla dát do mražáku a vyškvařit ho třeba až za měsíc?


Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Od: jentak
Datum: 19.01.16 15:21

Ano jde to. Bez problémů.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 19.01.16 15:21
avatar

... ano ...

---

je to lepší po částech,ale na otázku,zda to jde,je odpověď: ano

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 19.01.16 15:22

To bych nedelala,trva to celkem dlouho to skvareni-udelejte to radeji najednou a ne po castech-muj nazor.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 19.01.16 15:22
avatar

Nevím, ale já bych ho vyškvařila všechno najednou, jak říkávala moje maminka: Při jednom smradu. :-D

Ohodnoceno: 1x
 
Datum: 19.01.16 15:23

Nám při škvaření sádlo nesmrdí.Můžete ho uschovat napříště.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 19.01.16 15:30

Díky za odpověď, nechce se mi dnes stát dlouho u kamen. Tak už jsem půlku dala do mražáku.

Datum: 19.01.16 15:41
avatar

Bez problemu. Take jsem porcoval pulku a nestihlo se skvarit. Radi to delame po castech, teple skvarky jsou nejlepsi ;)

Ohodnoceno: 1x
 
Datum: 19.01.16 17:09
avatar

Když má řezník dobrou cenu, koupím si najednou 5 kg syrového sádla. . Nakrájím na kostky, nasypu do sáčků po 1 kg, dám do mrazáku a škvařím postupně na pětkrát. Má to několik výhod:

1/ Nové sádlo si připravím až tehdy, když spotřebuju to předchozí. Takže ho nemám staré a zvětralé, jako kdybych to dělala všechno najednou.

2/ Stejně tak je to se škvarečky. Jsou čerstvé, voní a nejlepší jsou hned, jak se slije sádlo. Nemačkat, aby v nich trochu sádla zbylo. S čerstvým chlebem a hořčicí je to lahůdka.

Škvarky vcelku nenechávám v lednici dlouho, snadno žluknou. Max. tak do 14 dní až 3 týdnů. Pokud se do té doby nesní, pomelu je a udělám škvarkovou pomazánku. Ta se sní pokaždé.

Dělávala jsem i škvarkovou buchtu na plech, mřížkovou, s marmeládou, ale to dříve, dokud bylo prasátko. Teď už tolik škvarků nikdy dohromady nedám.:) Jaga.

Ohodnoceno: 5x
 

 

 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.