Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Syrové sádlo

Od: plavest* odpovědí: 8 změna:

Škvařím si sádlo, ale nechce se mi škvařit vše, mohu kousek syrového sádla dát do mražáku a vyškvařit ho třeba až za měsíc?

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Když má řezník dobrou cenu, koupím si najednou 5 kg syrového sádla. . Nakrájím na kostky, nasypu do sáčků po 1 kg, dám do mrazáku a škvařím postupně na pětkrát. Má to několik výhod:

1/ Nové sádlo si připravím až tehdy, když spotřebuju to předchozí. Takže ho nemám staré a zvětralé, jako kdybych to dělala všechno najednou.

2/ Stejně tak je to se škvarečky. Jsou čerstvé, voní a nejlepší jsou hned, jak se slije sádlo. Nemačkat, aby v nich trochu sádla zbylo. S čerstvým chlebem a hořčicí je to lahůdka.

Škvarky vcelku nenechávám v lednici dlouho, snadno žluknou. Max. tak do 14 dní až 3 týdnů. Pokud se do té doby nesní, pomelu je a udělám škvarkovou pomazánku. Ta se sní pokaždé.

Dělávala jsem i škvarkovou buchtu na plech, mřížkovou, s marmeládou, ale to dříve, dokud bylo prasátko. Teď už tolik škvarků nikdy dohromady nedám.:) Jaga.

hodnocení

1x

Nevím, ale já bych ho vyškvařila všechno najednou, jak říkávala moje maminka: Při jednom smradu. :-D

hodnocení

1x

Bez problemu. Take jsem porcoval pulku a nestihlo se skvarit. Radi to delame po castech, teple skvarky jsou nejlepsi ;)

jentak*
hodnocení

0x

Ano jde to. Bez problémů.

mcmerkurion*
hodnocení

0x

... ano ...

---

je to lepší po částech,ale na otázku,zda to jde,je odpověď: ano

hodnocení

0x

To bych nedelala,trva to celkem dlouho to skvareni-udelejte to radeji najednou a ne po castech-muj nazor.

zwiki*
hodnocení

0x

Nám při škvaření sádlo nesmrdí.Můžete ho uschovat napříště.

plavest*
hodnocení

Díky za odpověď, nechce se mi dnes stát dlouho u kamen. Tak už jsem půlku dala do mražáku.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]