Nejste přihlášen/a.
Škvařím si sádlo, ale nechce se mi škvařit vše, mohu kousek syrového sádla dát do mražáku a vyškvařit ho třeba až za měsíc?
Když má řezník dobrou cenu, koupím si najednou 5 kg syrového sádla. . Nakrájím na kostky, nasypu do sáčků po 1 kg, dám do mrazáku a škvařím postupně na pětkrát. Má to několik výhod:
1/ Nové sádlo si připravím až tehdy, když spotřebuju to předchozí. Takže ho nemám staré a zvětralé, jako kdybych to dělala všechno najednou.
2/ Stejně tak je to se škvarečky. Jsou čerstvé, voní a nejlepší jsou hned, jak se slije sádlo. Nemačkat, aby v nich trochu sádla zbylo. S čerstvým chlebem a hořčicí je to lahůdka.
Škvarky vcelku nenechávám v lednici dlouho, snadno žluknou. Max. tak do 14 dní až 3 týdnů. Pokud se do té doby nesní, pomelu je a udělám škvarkovou pomazánku. Ta se sní pokaždé.
Dělávala jsem i škvarkovou buchtu na plech, mřížkovou, s marmeládou, ale to dříve, dokud bylo prasátko. Teď už tolik škvarků nikdy dohromady nedám. Jaga.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.