Jaky je vas recept

Od: Datum: 17.01.16 15:40 odpovědí: 2 změna: 18.01.16 20:32
na potahovaci hmotu na dorty ,tzv.falesny marcipan/ bez mandli/
Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Datum: 18.01.16 15:56
avatar

FALEŠNÝ MARCIPÁN

350 g práškového cukru, 250 g sušeného plnotučného mléka, 90 ml vody, 2 lžíce oleje,mandlové aroma(nemusí být, ale s ním se chuťově podobá pravému marcipánu)

Vše zpracuji dohromady a to tak, že si nejprve odvážím sypké suroviny. Ty si odebírám dle potřeby a odhadem přidávám obarvenou vodu potravinovým barvivem a olej. Tento postup mi vyhovuje víc, než dodatečné barvení bílé hmoty. Je-li hmota moc tuhá, namáčím si ruce do vody a hnětu. Je-li hmota řídká, zahustím mlékem a cukrem. Hmotu vyválím mezi pečícím papírem,lze ji vyválet i na pocukrovaném vále, ale moučkový cukr marcipán zmatní.

Ohodnoceno: 2x
 
Datum: 18.01.16 20:32

200g sušené polotučné mléko (Laktimo, BoheMilk), 200g cukr moučka, 3 zarovnané lžíce sirupu kukuřičný, pšeničný nebo glukóza, 40 ml vody, 1 lžička oleje (nemusí být), 1 lžička mandlového aroma

Na obarvení nejlépe gelové barvy a omega tuk na potírání rukou při hnětení hmoty - toto množství je na potažení menšího korpusu.

Jinak na potahování je také dobrý fondán, navíc je čistě bílý.

Ohodnoceno: 0x
 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.