Recept na burgundské vepřové koleno

Od: Datum: 16.01.16 17:29 odpovědí: 4 změna: 17.01.16 22:13
avatar

Lidičky - milovníci bašty,

při prohledávání webu, na recepty s vepřovým kolínkem, jsem našel tuhle zmínku: "Mezi slavné speciality patří například Burgundský hrnec, v jednom hrnci vařená směs nasoleného kolena, brambor, zeleniny, koření a česneku, jež se pak podává jako polévka a zvlášť maso se zeleninou".

Nemáte někdo, někde,(nikdo ho nemá, ,) recept na tohle burgundské vepřové koleno? Strejde google mě zklamal, protože mně vnucuje neustále burgundské hovězí. Nebo mu neumím "podstrčit" to správné heslo.


Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Datum: 16.01.16 18:50
avatar

No , asi to bude koleno vařené v jednom hrnci s bramborama,zeleninou,česnekem a kořením. Podávané na talíři = koleno+zelenina. Alespoň jsem to tak pochopil...

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 17.01.16 06:28
avatar

Také nemohu nic najít. Za mě - pokud to budete vařit všechno společně, utvoří se vývar. Následně koleno vyndáte, vývar sníte jako polévku, koleno zvlášť. Jenže koleno bude spíš jako ovar, uvařené, klepavé.

Asi bych to nezkoušela, udělala si dobrou polévku zvlášť a kolínko k tomu v troubě upekla, třeba na černém pivu. Udělá se pěkná kůrčička, hnědý sosík, do něj si namáčet kousky chleba a bude to určitě lepší, než to jenom uvařit v hrnci. Co myslíte? Jaga.

Ohodnoceno: 3x
 
Od: uska®
Datum: 17.01.16 11:44

Nejde nic najít a nemám tušení proč je název Burgundský hrnec. To snad vaří s vínem? Vše vařit v jednom hrnci by nešlo, než se uvaří koleno, tak ze zeleniny máte kaši.

Já vařím koleno se zeleninou, ale pouze do doby, než je zelenina měkká. Polouvařené koleno dám dopéct do trouby. Z vývaru vyjmu velkou část zeleniny, kterou servíruji s upečeným kolenem. Do vývaru dám uvařené kroupy, dochutím a je polévka.

Ohodnoceno: 2x
 
Datum: 17.01.16 22:13
avatar

No, pravděpodobně se to vaří s vínem. Jo ovárek, já ty kolena původně na ovar koupil. Ale když jsem projížděl internet, tak jsem narazil právě na tuhle zmínku. No chtěl jsem to zkusit. Zítra bude teda ovar, a ten hrnec až na nějaký recept narazím. Anebo to zkusím nějak podle sebe. Kdysi jsem zkoušel nějaké snad skotské, nebo irské národní jídlo. Taky se to vařilo v jednom hrnci a dost dlouho, snad několik hodin, jen mám dojem, že v tom bylo skopové(nebo hovězí), ale nejsem si jistý. Zase v tom nebylo to víno, jako v té burgundské. Co se pamatuju, tak rodině to chutnalo. V každém případě všem dík za snahu.

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.