Nejste přihlášen/a.
Hezký den,píši dotaz za sestřenku,ne za sebe.Je v přechodu a hodně nabírá.Jí zdravě,pohyb má,ale stěžuje si na doslova vlčí hlad,který ji budí i v noci,přitom prý má pocit,že jí dostatečně.Lékař ji odbyl,že to v přechodu bývá.Dívala jsem se do učebnice tradiční čínské medicíny,tam se píše,že pocit prádnoty a obrovského hladu je pro přechod typický.Jenže co s tím? To,co obsahuje vlákninu a "zaplní" žaludek (psylium,většina doplňků stravy na potlačení hladu jako Obezin,Alli atd.) nemůže kvůli střevnímu onemocnění.Děkuji za tipy,přepošlu je.
Bacha, toto bývá u cukrovky a ta se většinou nepozná z jednoho vyšetření krve. Mně nechali lítat s cukrovkou po světě 10 let a to jsem poslední dva roky už upozorňovala, jestli ji nemám. Nejsmutnější bylo, že mi ji nenašel obvoďák, ale gynekolog! Nepomůže nějaké přerovnání v hlavě! Je nto nezvladatelný hlad, který Vás přepadne, je to zároveň tak silné vynervování hlady, že byste pomalu zaškrtili vlastní děti, jen abyste si mohli jíst první! To se ovládat nedá, když už to přijde. To zdravý člověk nezná, co to je... Najděte si příznaky cukrovky, všechny mít nemusíte, typické jsou noční močení a častá žízeň /tu já při cukrovce zrovna neměla/, zmatenost při nízkém cukru, nervák, únava atd. Ať pokaždé snídá a jí 6x denně, v deset druhou lehkou večeři, třeba jen šunku a půl rohlíku. Uvidí, jestli ji to přejde. Mně se taky cukrovka objev ila v přechodu. Na druhou stranu, moje matka i babička musely mít na nočním stolku kostičku čokolády, sušenku, nebo kousek suchého chleba, který snědly, když je hlad probudil a aby netloustly. Cukrovku neměly, prý je probudil "prázdný žaludek", tak tomu říkaly. Sezobly a spaly dál.
Dík moc,u ní to rozhodně není o vůli,je to zásadový člověk,ale ty důvody budou zdravotní.Vaši informaci předám.Myslím,že jste to vystihla,popisuje hlad tak chorobný,že to těžko ovládnout vůlí,takové rady "srovnat si to v hlavě" apod.jsou v tomto případě k ničemu-pisatelé by si to museli prožít.Vidím na ní,že jí je od hlasu špatně,motá se jí hlava atd.Vyřídím.Hezký den
Dobrý den, to je věc, kterou si musí zakázat v hlavě - uvědomit si rozdíl mezi hladem a chutí (tzv. "mlsnou"). Jinak se může místo jídla pouze napít čisté vody.
Zdravím!
Souhlasím plně s Benem. Je to v hlavě a zdaleka to nemají všechny ženy procházející přechodem. Je to o zlozvyku. Já znám jednoho chlapa, ten není v přechodu, ale ke stáří si zvykl na to samé. Prostě jednou v noci se probudil a nemohl usnout, tak šel z nudy zkoumat lednici. No a pak si na to zvykl a do půl roku vážil o patnáct kilo víc a nemůže se toho zbavit. Ono je to totiž jednoduché vysvětlení, když si člověk zaplní žaludek, tak tělo začne trávit a a dostaví se únava a člověk rychleji zase usne. Jenomže když spí, tak nespaluje skoro žádné kalorie a tak se všechno hezky ukládá tam kam nemá. Zeptejte se kamarádky, jestli náhodou nezačala trpět nespavostí. A jestli ano, tak třeba začít pít takové ty bylinkové čaje, po kterých se dobře spí. Já jsem to jednou musela pít, protože jsem také nemohla spát, umřel mi kocourek a já byla psychicky na dně. Zabralo to. Já pila čaj značky Leros a je v tom meduňka, heřmánek,chmel, kozlík a levandule. Na krabičce je napsáno spánek a nervy. Neříkám že to je tím, ale zkusit to může. Když se v noci neprobudí, nebude jíst. A jezení v noci je to to nejhorší, co může dělat, protože se člověk ani nekontroluje a rafne co mu přijde pod ruku. Ten můj známý zbaští třeba tři tatranky, kelímek nějakého salátu s majonézou a pak si jde znova lehnout...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.