Nejste přihlášen/a.
Mám dotaz na ostatní maminky. Mám 8-letou dceru a žena ji každý den nutí, aby se stříkala voňavkou (dětskou, myslím že je to Hello Kitty). Žena na můj nesouhlas nereflektuje a když se malá zapomene nastříkat, tak ji nevybíravými výrazy nadává. Pak se s ní pohádám i já, ale k ničemu to stejně zatím není. Dcera to cítí tak, že se stříkat nechce. Já s tím také nesouhlasím a se ženou válčím. Zatím prohrávám. Protože se dcera dneska nenavoněla, tak ji to žena při odchodu nastříkala alespoň na rameno kam se přes bundu dostala.. U dcery jsem po 10 minutách na krku objevil červené fleky. Asi alergická reakce. Ukázka na fotografii. Chci se zeptat jestli je běžné, aby se 8-mi leté dívky už voněly? Třeba jsem zpátečník a je to už normální. Co si pamatuji tak vonění bylo normální až v pubertě. Mohla by to být alergická reakce? Díky za vaše názory.
Díky všem za reakce. Hodně názorů na toto téma jsem předpokládal a díky za ně.
Osobně souhlasím s těmi co píší, když jí to bude vonět a bude se stříkat dobrovolně tak s tím problém nemám.
Dcerka žádné "pachové" problémy rozhodně nemá. Pravidelné koupání jednou denně. Prostě běžná hygiena, ale to vonění je v manželčině podání už extrém. Její argument na vonění je, přeci nechci aby ve škole smrděla.
Žena se taky voní, taky padne minimálně jedna 100 ml lahvička Intuition měsíčně, tak má potřebu to vnutit i dceři. Sama se ale začínala vonět až v pubertě. Zatím jí to nedokážu vymluvit. Snad by to spravilo pár facek, ale to není můj styl.
Abych reagoval na odpovědi "co sis vzal to máš", tak upřesňuji že manželka byla před narozením dcery skvělá, 7 letý vztah před jejím narozením byl bezproblémový, bez hádek. Vše se změnilo až po narození dcery postupně k horšímu. Díky dceři všechny ty její výstupy trpím. Zatím...
No, to je otázka, co je normální. Moje pětiletá dcera má taky nějakou voňavku, nepříliš výraznou a téměř ji ani nepoužívá, ale občas, když vidí maminku, jak používá voňavku, tak se také chce navonět.
Mě osobně přijde vůbec vaše situace absurdní. Nikdo se nemusí vonět a už vůbec ne dítě - navíc, když ani nechce. Natož mu kvůli tomu nevybíravě nadávat. Je to z mého pohledu taková pitomost, že je škoda o tom vůbec debatovat. Toto si ale budete muset vyřešit vy sám. Mám dojem, že vám poměrně vázně komunikace a nedivil bych se, kdyby vám to drhlo i v jiných oblastech.
Na druhou stranu - když se podívám po světě na takové ty dětské miss, co jsou schopné vlastní matky dělat svým dcerám, tak mi zase váš problém s voňavkou přijde docela ještě malicherný a mohlo by být ještě hůř.
A to jako myslíte vážně vážně ten svůj dotaz? No mít doma takovou pipinu za manželku asi moc nepotěší, viďte. No hlavně, že vám to jinak klape. Tedy za mě - té vaší dceři akorát vonění zprotiví. Její autoritativní přístup je fakt děsný. Z vůně, která člověku vůbec nesedne, může být kožní alergická reakce, někoho může chytat i záchvat migrény. Vaší dívčina je fakt ještě malá na to, aby musela, opakuji musela na sebe každý den patlat omamný odér, byť s nálepkou Hello, Kitty. Jiná by byla, kdyby si to vaše dcerka z duše přála, ale takto? Přinuceně? A jak to vůbec voní?
Nutit určitě ne. Můj syn sice v sedmi letech přišel s tím, že se chce vonět, v čemž jsme mu samozřejmě nebránili, ale je to u každého dítěte různé (u našeho syna se teď v jeho deseti letech naplno projevily sklony k "vypadání skvěle", takže si každé ráno pečlivě geluje hlavu a přemýšlí, zda se navonět vůní od Kenza nebo od Gucciho, tričko se sebemenším flíčkem by na sebe nevzal ani na zahradu atd.
Ale jak říkám, je to u každého dítěte jiné. Nutit dceru do něčeho takového... to mi skoro připadá, že je tvoje paní s prominutím trochu padlá na hlavu. Dcera sama dospěje do věku, kdy se bude chtít vonět a líčit, ale těžko jí ten okamžik stanovit rozkazem. Alergie to samozřejmě být může...
Mimochodem Hallo Kitty je příšernej slaďák. Když už paní chce, aby se dcera voněla, proč ji nevezme do parfumerie a nekoupí parfém, který by si dcera sama vybrala? Není nic horšího, než ze sebe celý den cítit něco, co jí samotné připadá jako puch první kategorie...
Pokud se dcera sama vonět nechce, jaký má důvod maminka proto, že ji do toho nutí? Jak to maminka zdůvodňuje? Pokud je dcera naučená dodržovat hygienu, chodí v čistém oblečení, pak se mi to zdá naprosto zbytečné. Holky v tomto věku samy rády zkoušejí různé věcí včetně máminých šminek a voňavek, ale že by některá maminka svojí dceru vyloženě nutila do jejich používání v tomto věku, s tím jsem se ještě nesetkala. Spíše naopak. Co má maminka s dcerou za problém, že ji nutí v 8 letech stříkat na sebe voňavku?
Váš dotaz mi přijde, jako koupit si krátké kalhoty a pak se v poradně ptát "Je normální, že je mi zima na nohy?"
Co jste si přitáhl domů, to doma máte. A jestli si myslíte, že vám když tady logicky odpovíme, že není normální nutit osmileté ditě se smradit jako stará prostitutka, tak budete mít nějaký účinný argument proti svojí drahé polovičce, tak to jste na omylu. Jak situaci doma popisujete, vaše polovička má v tomto zcela jasno a vy zjevně nejste pánem domu. Jestliže vaši ženu nezastavila ani alergická reakce na těle dcery, pak to, že za ní přijdete se slovy "I na poradte.cz říkali, že nutit dítě do smradění se normální není." vám nic platné nebude a se zlou potážete.
Pořádek doma si musíte zjednat sám, to za vás neuděláme.
Ten flek na alergickou reakci nevypadá, spíš podrážděné od oděvu. Možná na to místo byla stříknuta vůně a dcera si to silněji otřela do oděvu a podráždila kůži.
Jinak dokážete si představit, že ve škole sedí cca 15 děvčátek ve třídě a každá je nasmrděná jinou voňavkou? Já bych to zakázala. Ať se tím patlaj o víkendech, ale né do školy - navíc v tomto věku.
Osmiletá dívka se dětskou voňavkou klidně vonět může, ale pokud CHCE. V tom u Vás vidím zásadní problém. Na alergickou reakci to nevypadá, alepokud je u Vás doma situace skutečně taková, jak ji popisujete, pak by se matka holčičky měla nechat vyšetřit, zda nemá nějakou psychickou poruchu. Chudák dcera, z toho pravděpodobně bude mít v dospělosti trauma a v 15ti tu bude psát dotaz, jak se odstěhovat od rodičů
No teda když se ptáte, tak já bych radila pár facek manželce. Co jiného můžete dělat, když domluvy nepomáhají. Rozhodně nestříkat tím sajratem, asi koupila nějakou levnou sr..ku a dcera má na to alergii. Možná, že to vaší dceři i smrdí a proto to nechce. Ono to s parfémy není zas až tak jednoduché, má si je vybírat každý sám, protože ne každému voní všechno. Já jsem jednou dostávala šílené bolesti hlavy v momemtě, kdy jsem se ocitla s někým, kdo byl navoněný Diorem Poison. Byla jsem na tu vůni alergická. Tak ještě před tím fackováním navrhněte manželce, že půjdete společně a s dcerou vyberete tu vůni, která bude příjemná jí, a pak bude po problému, protože si ho vybere sama a bude se jím voňet ráda.
Sice netáhnu za provaz s většinou,ale to nevadí.Nevidím na tom nic špatného.Já musela vonět od 13let,jinak by mi to kolektiv ve škole dal hodně najevo.Když vezmu že dnes je vše posunuto dřív,tak proč né.Vždyť se dělá tolik krásné kosmetiky pro děti,tak proč né?chce to jen vybrat tu správnou.A hlavně nevíme v jakém kolektivu dcera je.Já zažila spoustu urážek v dětství,tak bych toho děti ušetřila.Každý jsme doma vedeni k něčemu jinému a tyhle názory se ve škole střetávají.Jednou jsem v diskuzi četla,že paní koupe dítě denně,jen proto aby se ve škole necítil trapně,kdyby si o tom povídali(jak a kolikrát se kdo koupe)Takže první si zjistěte jak jsou na tom její vrstevnice.Jak vejde do puberty bude to dělat sama a dobrovolně,je to normální u každé ženy.Ať si říkají vyznavačky přirozena co chtějí,žena odchází z domu upravená,voňavá.Jsou ženy co chtějí vonět svou přirozeností,ale na mě od puberty všichni milovali i moji vůni.Takže já jsem vyznavač vůní a manželku chápu,že chce dceři všípit tyhle návyky.Jen by to chtělo zvolit jiný přístup a nespěchat.
Alergie to být může,ale taky to mohla být náhoda.Většinou se může udělat flek v létě,ale teď zimě...uvidíte příště,jestli se jí to objeví.
kovis-jste to nepochopil.Dcera nemusí mít problém,ale matka se třeba bojí aby problém neměla,proto se jí tyhle návyky snaží vštípit.
Vaše paní normální není. Děcko by mělo vonět čistotou a mýdlem. Proto když ji paní každý večer pořádně vykoupe, bude to daleko lepší. Dítě v tomto vělku už se umí vydrbat samo, stačí jen dohlédnout, zda to neodbývá a umýt jí záda, kam nedosáhne. A naučit ji, aby to opravdu bylo každý den.
Voňavky u dětí považuji za zbytečnost, nejlépe voní čistota. Pokud třeba oba rodiče v bytě kouří a děcko v tom žije, nepomůže pak ani sebedražší navonění. Dítě stejně smrdí jako popelník.
Ta vyrážka na krku je možná spíš poškrábaná kůže. Dcerku to třeba po tom navonění štípalo, podrbala se a kůže zrudla.
Ale nedělala bych to. Měla jsem 1. voňavku v 16 do tanečních, byly to Živé květy. Nejprve fialky, pak mi babička koupila ještě konvalinky. S květinami uvnitř lahvičky. Vzpomínáte, milé dámy?
Chápu, že vývoj jde dneska už dál. Ale není pro dítě všechno toto dobré, co třeba pro dospělého.
Ještě odbočím, tohle není Váš problém: Cítili jste někdy ten hrozný odér, když se navoní nemytý zpocený člověk? To se úplně obrací žaludek, jak se ta vůně a zápach spolu perou. Jaga.
Nic ve zlem, ale vase zena neni normalni.. Preci nemuzu dceru v 8 letech nutit, aby se vonala a podobne kraviny.. Nereknu púokud mala chce sama, tak bych to klidne tolerovala jako rodic, ale vseho s mirou, ale abych dite nutila, tak tady uz neco neni v poradku.. Nas 9 letak se taky obcas navoni, kdy dostal sprej na vanoce a spise jsme to brali jako legraci, aby se citil jak chlap, protoze to vidi u tatinka,ale nuceni, proboha... S zenou si promluvite at prestane trapit dceru a necha ji zit a zvlast pokud ma mala jakousi reakci u krku..
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.