Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Čím nahradit Sladěnku?

Od: lola* odpovědí: 15 změna:

Zdravím všechny..*tanec*

Mám takový malý dotaz..*hi* Nevíte někdo čím by se dala nahradit Sladěnka?*nevi* Chci péct domácí rohlíky, ale nevím kde bych ji tak narychlo sehnala..=/ Tak mi prosím někdo poraďte, čím se dá nahradit..*modla* MOOOOC PROSÍÍÍM..*plac* Předem děkuji za odpovědi..=)*pusa*

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Také zdravím. Nahraďte ji medem.

doplněno 12.01.16 11:41:

Ano, vyzkoušela jsem obojí. Sladěnka a med jsou si podobní svojí konzistencí. Jen med je méně výrazný vůní i chutí. Já osobně ho právě proto používám raději.

Jinak pro babkazov – je to sladidlo bez chemie. Podrobnější info:

Co je Sladěnka?

Sladěnka je alternativou bílého cukru. Je zdravější, protože nepřechází do krve a je šetrná ke slinivce. Proto je vhodná i pro diabetiky. Jedná se o výtažek vyráběný z ječmene nebo rýže procesem fermentace bez použití chemických přísad.
Sladěnka je podobná medu a má široké možnosti použití – při pečení, jako sladidlo do nápojů, k přislazení při vaření kaší a pudingů, velmi chutná je také v různých salátech. Sladěnka obsahuje vitamíny a užitečné prvky jako sodík, hořčík, draslík, železo, vápník a další.

lola*
hodnocení

Oooooo..=) Velice děkuji..=)*palec* A máte s tím zkušenost?=))

doplněno 12.01.16 11:51:

Vy jste super..=)*hi* Přesně tohle jsem potřebovala vědět..=) Děkuji..=))

hodnocení

3x

Sladěnka? To slyším poprvé. Máte na mysli toto? jimejinak.cz/...

Peču celý život, ale sladěnku jsem nikdy nepoužila. Ale lžičku cukru ano. S tou by to nešlo?

lola*
hodnocení

Právě se rozhoduji mezi medem a cukrem..*nevi* Tak čekám jestli někdo neporadí..=)

hodnocení

1x

Ta sladěnka, tak ta mi leží v hlavě. Je tolik věcí, o kterých nevím vůbec nic. Lolo, prosím vás, napište více o sladěnce. K čemu všemu ji používáte a proč. *hej*Děkuji

doplněno 12.01.16 15:19:

Kapičko a Jetro, děkuji za vysvětlení. Mám o čem přemýšlet. :-D Vím ale jak to dopadne. Jsem konzerva konzervativní. :-D

lola*
hodnocení

Já osobně s ní ještě nemám zkušenosti..=) Ale určitě ji chci vyzkoušet..=)

No, už odpověděla správně Kapka. Také jsem si ji koupila, ale používám dost málo. Tenkrát jsem si totiž koupila domácí pekárnu a tam byly všelijaké recepty na chleba a s tou sladěnkou jsem tam setkala. Nakonec jsem přišla na to, že to je zbytečné a dávám lžičku cukru. Nemám ale žádné zdravotní potíže druhu cukrovky atp.

hodnocení

1x

Sladěnka je sama o sobě náhražka pro ty, co trpí fobií z cukru. Do rohlíků se beztak dává jen malá lžička, aby měly kvasicky co jíst, takže jestli tam dáte cukr, med nebo sladěnku je úplně jedno. Taky jsem tam nedal vůbec nic a rohlíky se taky povedly. Na rohlíky má větší vliv mouka nebo tuk než ta téměř zanedbatelná lžička sladidla.

doplněno 12.01.16 11:45:

(ne že by mi to vadilo, ale ta závěj smajlíků u otázky, to je zvyk z mimibazaru nebo něčeho podobného? :) )

lola*
hodnocení

Nene..=) Jen mi to příjde přitažlivější a zajímavější na pohled.. :D A dělám je jen když mám dobrou náladu..=));)

lola*
hodnocení

Tahle stránka se mi tak líbí, že jsem se musela zaregistrovat..=))*hej*

Tak vítejte mezi nás, Lolo...*placni*

lola*
hodnocení

Děkuji..=))*tanec*

luha*
hodnocení

0x

Můžete si vyzkoušet, jak to koulí profíci: monacoint.com/...

:)

doplněno 12.01.16 18:29:

Tady máte i tu vaši sladěnku (když se vrátíte na nabídku), a je zde i levnější doprava. e-sunfood.cz/...

Luho, ta slovíčka, jak to kroutí profíci , mi připomněla tohle parádní video. Zesilte si zvuk!. *palec*

wimp.com/...

pdavel
hodnocení

0x
Já si myslím,že to úplně jedno není jestli dám cukr, med nebo sladenku.
Samozřejmě nám to vykyne i bez. Leč sladenka by měla být rmutována, obdobně jako při výrobě piva. Sladovaný Ječmen oproti pšenici obsahuje spoustu enzymů, které štěpí složité cukry na jednoduché skvasitelne cukry a napomáhají lepku v jeho práci.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma sladěnka

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]