Nejste přihlášen/a.
Zdravím všechny..![]()
Mám takový malý dotaz..
Nevíte někdo čím by se dala nahradit Sladěnka?
Chci péct domácí rohlíky, ale nevím kde bych ji tak narychlo sehnala..=/ Tak mi prosím někdo poraďte, čím se dá nahradit..
MOOOOC PROSÍÍÍM..
Předem děkuji za odpovědi..=)![]()
Také zdravím. Nahraďte ji medem.
Ano, vyzkoušela jsem obojí. Sladěnka a med jsou si podobní svojí konzistencí. Jen med je méně výrazný vůní i chutí. Já osobně ho právě proto používám raději.
Jinak pro babkazov – je to sladidlo bez chemie. Podrobnější info:
Co je Sladěnka?
Sladěnka je alternativou bílého cukru. Je zdravější, protože nepřechází do krve a je šetrná ke slinivce. Proto je vhodná i pro diabetiky. Jedná se o výtažek vyráběný z ječmene nebo rýže procesem fermentace bez použití chemických přísad.
Sladěnka je podobná medu a má široké možnosti použití – při pečení, jako sladidlo do nápojů, k přislazení při vaření kaší a pudingů, velmi chutná je také v různých salátech. Sladěnka obsahuje vitamíny a užitečné prvky jako sodík, hořčík, draslík, železo, vápník a další.
Sladěnka? To slyším poprvé. Máte na mysli toto? jimejinak.cz/...
Peču celý život, ale sladěnku jsem nikdy nepoužila. Ale lžičku cukru ano. S tou by to nešlo?
Ta sladěnka, tak ta mi leží v hlavě. Je tolik věcí, o kterých nevím vůbec nic. Lolo, prosím vás, napište více o sladěnce. K čemu všemu ji používáte a proč.
Děkuji
Kapičko a Jetro, děkuji za vysvětlení. Mám o čem přemýšlet.
Vím ale jak to dopadne. Jsem konzerva konzervativní. ![]()
No, už odpověděla správně Kapka. Také jsem si ji koupila, ale používám dost málo. Tenkrát jsem si totiž koupila domácí pekárnu a tam byly všelijaké recepty na chleba a s tou sladěnkou jsem tam setkala. Nakonec jsem přišla na to, že to je zbytečné a dávám lžičku cukru. Nemám ale žádné zdravotní potíže druhu cukrovky atp.
Sladěnka je sama o sobě náhražka pro ty, co trpí fobií z cukru. Do rohlíků se beztak dává jen malá lžička, aby měly kvasicky co jíst, takže jestli tam dáte cukr, med nebo sladěnku je úplně jedno. Taky jsem tam nedal vůbec nic a rohlíky se taky povedly. Na rohlíky má větší vliv mouka nebo tuk než ta téměř zanedbatelná lžička sladidla.
(ne že by mi to vadilo, ale ta závěj smajlíků u otázky, to je zvyk z mimibazaru nebo něčeho podobného?
)
Můžete si vyzkoušet, jak to koulí profíci: monacoint.com/...
![]()
Tady máte i tu vaši sladěnku (když se vrátíte na nabídku), a je zde i levnější doprava. e-sunfood.cz/...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.