Nejste přihlášen/a.
Zdravím všechny..
Mám takový malý dotaz.. Nevíte někdo čím by se dala nahradit Sladěnka?
Chci péct domácí rohlíky, ale nevím kde bych ji tak narychlo sehnala..=/ Tak mi prosím někdo poraďte, čím se dá nahradit..
MOOOOC PROSÍÍÍM..
Předem děkuji za odpovědi..=)
Také zdravím. Nahraďte ji medem.
Ano, vyzkoušela jsem obojí. Sladěnka a med jsou si podobní svojí konzistencí. Jen med je méně výrazný vůní i chutí. Já osobně ho právě proto používám raději.
Jinak pro babkazov – je to sladidlo bez chemie. Podrobnější info:
Co je Sladěnka?
Sladěnka je alternativou bílého cukru. Je zdravější, protože nepřechází do krve a je šetrná ke slinivce. Proto je vhodná i pro diabetiky. Jedná se o výtažek vyráběný z ječmene nebo rýže procesem fermentace bez použití chemických přísad.
Sladěnka je podobná medu a má široké možnosti použití – při pečení, jako sladidlo do nápojů, k přislazení při vaření kaší a pudingů, velmi chutná je také v různých salátech. Sladěnka obsahuje vitamíny a užitečné prvky jako sodík, hořčík, draslík, železo, vápník a další.
Sladěnka? To slyším poprvé. Máte na mysli toto? jimejinak.cz/...
Peču celý život, ale sladěnku jsem nikdy nepoužila. Ale lžičku cukru ano. S tou by to nešlo?
Ta sladěnka, tak ta mi leží v hlavě. Je tolik věcí, o kterých nevím vůbec nic. Lolo, prosím vás, napište více o sladěnce. K čemu všemu ji používáte a proč. Děkuji
Kapičko a Jetro, děkuji za vysvětlení. Mám o čem přemýšlet. Vím ale jak to dopadne. Jsem konzerva konzervativní.
No, už odpověděla správně Kapka. Také jsem si ji koupila, ale používám dost málo. Tenkrát jsem si totiž koupila domácí pekárnu a tam byly všelijaké recepty na chleba a s tou sladěnkou jsem tam setkala. Nakonec jsem přišla na to, že to je zbytečné a dávám lžičku cukru. Nemám ale žádné zdravotní potíže druhu cukrovky atp.
Sladěnka je sama o sobě náhražka pro ty, co trpí fobií z cukru. Do rohlíků se beztak dává jen malá lžička, aby měly kvasicky co jíst, takže jestli tam dáte cukr, med nebo sladěnku je úplně jedno. Taky jsem tam nedal vůbec nic a rohlíky se taky povedly. Na rohlíky má větší vliv mouka nebo tuk než ta téměř zanedbatelná lžička sladidla.
(ne že by mi to vadilo, ale ta závěj smajlíků u otázky, to je zvyk z mimibazaru nebo něčeho podobného? )
Můžete si vyzkoušet, jak to koulí profíci: monacoint.com/...
Tady máte i tu vaši sladěnku (když se vrátíte na nabídku), a je zde i levnější doprava. e-sunfood.cz/...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.