Nejste přihlášen/a.
Je hloupost,porizovat si dite ,kdyz nemame moc penez.L.B.
Vy si rozhodně dítě nepořizujte.
Já jsem si nikdy nepoložil otázku, zda se mi to vyplatí, ale zda jsem na to psychicky, morálně, připraven založit rodinu, tak abych byl schopen se o dítě postarat s vědomím, že je to na velkou část mého života. Finanční stránka je ANO důležitá, ale není v rozhodování podstatná. Když zakládáte rodinu v 20 letech je to jiné než v 25 nebo 30. Také hraje okolnost roli, zda jste opravdu šťastně ženatý/vdaná a to ne měsíc, ale třeba rok nebo 3 nebo 5.
Otazkou je co znamená nemít moc peněz? Jako 30k měsíčně na jednoho nebo na dva? Nebo 20K pro oba? Jde o to jak máte nastavené priority a jak se hodláte omezit, a zda jen hodláte, nebo zda to OPRAVDU budete dělat. Omezení není jen finanční, ale hlavně časové, a to hlavně také po psychické stránce ( hlavně ženy ). Muži je musí podporovat.
Takže dokud máte tendenci řešit otazku zda je hloupost si pořídit dítě, tak zatím je odpověď ANO, je to hloupost.
Dokud sám se jednou neprobudíte a celým svým srdcem společně s partnerkou neprohlásíte, že nyní je čas založit rodinu, tak máte času dost.
p.s. víte jak je to zvláštní pocit když poprvé v životě milujete svou ženu s vědomím, že nyní z toho může vzniknout dítě? Stejně tak to musí být zážitek i očekávání pro ženu. Plánované rodičovství ma X výhod. Třeba tu, že jste připraven !
Plno lidí, co nemá moc peněz, má děti. Je otázkou, jestli máte peněz DOST, nebo jestli jste schopní si je (při)vydělat, nebo se omezit natolik, že jich dost bude a i s tím málem se svědomitě o dítě postarat. S dítětem jich bude ještě míň (někdo s dítětem musí být doma, zjistěte si, za kolik) a budete mít další náklady (výbava - desítky tisíc + pravidelně plíny, oblečení, pak se přidá školka, nějaké to kolo, výlety, lyže, škola... náklady jen rostou).
Jestli můžete na dítě ještě počkat a zlepšit svoji finanční situaci, nevidím žádný důvod to tak neudělat. Není třeba čekat na luxus (mnohem více než peníze dítě potřebuje Váš čas a pozornost), ale svědomitě si dokázat říct, jestli na to mám a jestli se s novým členem rodiny nedostanu do závažných problémů.
Ono je také otázka co je to "nemáme moc peněz". Kdysi lidé také žili od ruky do huby a děti měli. Bohužel doba přednosti hmotných statků a kariery v dnešní době ničí celou západní poplulaci. Sám nejsem vyjímkou, děti (již dávno dospělé) jen dvě, ale tuším, že je to špatně, je to málo. Vrátit čas nejde.
Pořídit si dítě - už ten samotný nadpis se mi vůbec nelíbí. Můžete si pořídit novou ložnici, nebo televizor, ale dítě se "nepořizuje".
Záleží na tom, kolik je Vám let. Pokud 20, máte ještě dost času, vyděláte si, k tomu si najdete manžela, který také vydělává a za 5 let není co řešit.
Pokud je Vám ale víc, než 30, už byste měla nejvyšší čas. V tom případě už dost dlouho pracujete a jistě si šetříte. To byste pak pro děcko do začátku peníze měla.
Podmínkou je vhodný manžel, který není líný, má dobrou práci, vydělává. A měl by Vás i dítě rád. V dnešní době je, bohužel, spíš módou mít nějakého "přítele", /nikdo se nechce vázat/ zplodit s ním dítě či dvě, po čase přítel uvidí mladší kočičku, zjančí a rázem je z něj "nepřítel". A z "přítelkyně" samoživitelka.
Tohle všechno si rozmyslete. Mám 2 děti, vdávala jsem se z lásky, bylo mi 20let. Dceru jsem měla ve 23, syna ve 25 letech. Jenže v té době byla práce všude, měli jsme velice výhodnou novomanželskou půjčku, za kterou jsme si zařídili téměř celý byt. Nemořily nás hypotéky, nebyly exekuce.
Dneska se žije jinak. Přesto bych děcko nechtěla, kdybych neměla oporu v dobrém manželovi a neměli jsme finanční zázemí. Raději nějaký čas počkat a snažit se oba dva vydělávat, než pak nemít pro dítě na ovoce. Miminko spotřebuje hodně /umělá výživa, pleny, dnes většinou papírové, kočárek, výbavička.../Jaga.
Bude záležet na vašich prioritách, dítě se samozřejmě dá uživit i s malými příjmy, všem pokud jste zvyklí na určitý životní standard a neradi byste ho měnili, tak si děti radši nepořizujte, protože děti prostě stojí peníze a hlavně zapomeňte na život plný večírků, hospůdek, kina apod. život se \Vám radikálně změní. Ale na druhou stranu je krásné když vedle vás vyrůstá vaše krev, dítě, které je vám podobné, má podobnou povahu a tak. Navíc budete mít pokračovatele rodu a to se taky cení.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.