Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

V jakém věku začít pečovat o pleť?

Od: imout odpovědí: 3 změna:

Ahoj,protože hodně lidí ve starším věku si často stěžují na něco ohledně vzhledu,zajímalo by mě,jestli se tomu dá nějak přecházet. Myslím tím například postavu-někdy je to smaozřejmě třeba z toho,ž roky pracují kanceláři a doma už se jim sportovat nechce, Pak jsou tu vrásky..jaké používat krémy pro klasickou hydrataci a celkově pro zdraví? Popřípadě i něco na vlasy? Je mi 16,čistím si obličj akorát odličovačem,ale říkám si,že kdybych o sebe víc pečovala,nebudu toho v dospělosti litovat..Jenže co se hodí používat? :) Můžet mi tu napsat nějaký seznam kosmetiky nebo výrobků pro přirozenou krásu :)

doplněno 08.01.16 12:27:

*Něco jako prevence :)

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

lucie*
hodnocení

2x

Kosmetičky by byly rády za každou zákaznici,ale pokud neřešíš silné akné,jizvičky apod.tak se říká tak kolem 30-ti let je ideální začít chodit ke kosmetičce.Je mi už víc a taky jsem chtěla a nebyla...pracovala jsem ve"špíně",ale nejde to znát,vypadám o dost mladší a myslím,že je to zásluhou denního čištění(používám čistící gely na pleť a nevýjdu ven bez makeupu.Venku se práší,svítí slunce...a tomu všemu"holou"pleť nevystavím.Dnes je makeup v podstatě ochranná pomůcka:)Tělo musí pravidelně sportovat a k tomu všemu zdravá a pestrá strava!...ale s některými věcmi nehneš,to je genetika,jako já např.s pigmentovými skvrnami.

Takže za mě-kvalitní mycí gel a občas peeling(mám od nivey a avonu),hydratační krém odpovídající věku a pleti a na zimu pleťový olej(mám přírodní z Welledy nebo Saloosu)Hydratační krémy se v zimě nepoužívají.kvalitní makeup nejlépe s uw filtrem nebo pudr s uw(mám avon a gabrielu salvette)...a zbytek je o stravě a pohybu.

pb®
hodnocení

2x
Podle mě je nejdůležitější cíleně se neopalovat a nelézt ven bez krému s UV faktorem, nikdy ani v zimě. Nechodit spát bez vyčištěné pleti, celkově zdravá životospráva a pozitivní myšlení. Protože jak říká moje kolegyně, do 30ti má ženská xicht s jakým se narodí a od 30ti jaký si zaslouží. Nálada se odráží ve výrazu a to ovlivňuje mimické svaly. Stačí se rozhlédnout kolem sebe, lze vidět mladé holky s příšernou vráskou na čele, ženy co mají z neustáláho mračení povislé koutky.

ivik*
hodnocení

0x

Dobře, že se o to zajímáš už v tomto věku.Mám názor a radu, že záleží hlavně na životosprávě,t.j. nekouřit, nepít mnoho alkoholu i většího množství kávy,chodit včas spát - neponocovat,být hodně venku a zbytečně se neplácat různými makeupy a podob.srágorkami.A také si bličej pokud možno vůbec neopalovat! Mám známou a ta nejen že chodí do solárka, ale i v létě se smaží na slunci od rána do večera a ve 40 letech vypadá jako indiánská stařena.:)Já se opaluju, ale obličej si přikryju např. mokrým kapesníkem nebo mám obličej ve stínu.Ale myslím si, že je to hodně dáno geneticky,někdo se může snažit jak chce a kůže povolí už ve 30 letech.Z kosmetiky bych volila přírodní krémy,u nás se dají koupit v bylinkářství zn.Balakom.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]