Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výroba marcipánu

Od: zavinac® odpovědí: 5 změna:

Jak udělat marcipán,aby neztvrdl mléko kondensované bílek a cukr,,,,, mi to ztvrdne úplně

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Chybí tomu tuk! Máslo...

Nebo do toho poctivého mandle a med...

doplněno 08.01.16 22:25:

Někdy jsem přeqapen, proč vlastně tazatel položí otázku. Snad proto, aby nás později poučil? Není to hloupé? Ale autora to potěší...

hodnocení

strejc,,nedává se tam med ani máslo,ale musí se to důkladně uzavřít prej,,,díkyza odpověd

hodnocení

0x

No tak především do pravého marcipánu patří pouze mandle, cukr a bílek - nic víc. Pokud to má být falešná hmota, tak sušené mléko, cukr, pár kapek oleje, mandlové aroma a přidejte med.

A doplním tigru, ještě také voda. Rozhodně tam nepatří kondenzované mléko, ale sušené polotučné a ostatní jmenované ingredience, včetně medu. A není to nic moc. Není nad pravý marcipán z mandlí, protože tohle je taková šíleně sladká hmota, ochucená aromatem, což je umělé a nemůže se toho tam dát hodně, pak to má tu pachuť "uměliny". Prostě to tam je cítit. Nakonec je na netu velká spousta receptů na falešný marcipán i pravý. Já ten falešný vyzkoušela, ale nadšená jsem nebyla. Ne, že by mi to ztvrdlo, ale prostě to nebylo ono.

hodnocení

Já jsem se spletla ! Sušené mléko ,cukr a bílek,a po několikati dnech to tvrdne, Dělám to bez medu ještě jsem o medu neslyšela ten dávám do perníku a máslo už vůbec ne,,,a dávám tresť a nevadí mi..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]