Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zkušenost se strojkem na paty

Od: kolobezka2® odpovědí: 13 změna:

Chtěla bych koupit strojek na paty,jedni ho chválí ,druzí zatracují.Je fakt že paní prodavačka mi řekla že na velmi ztvrdlou kůži to není.Má někdo zkušenost?Díky!

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pohanka*
hodnocení

3x

Kupte si skleněný pilník, který Vám udělá neocenitelné služby. Stojí do 200 korun. Nejlepší je namočit nohy do lavůrku, možné se solí, a po chvilce paty odřít. Skleněný pilník je šetrný a po 2-3 použití, budou paty jemné. Samozřejmě po koupeli namazat krémem na nohy. Nemáte plíseň, která se projevuje zhrubnutím pat? Tady potom nic nepomůže a bude se to vracet. Žádná rašple, pemza se nedá srovnat s tímto pilníkem.

Dopručuji oboustranný pilník /hrubší strana pod vodu, jemný na sucho/ - Glasscare za 189 korun z Amirra Horní Počernice. Mám již deset let a stále spokojenost, údržba pouze opláchnout po použití.

Nebo se dívám, že nově nabízí dárkovou sadu Glasscare za 399 korun. To se mě zdá docela výhodný set.

Já jsem kupovala v akci 5 kusů za 500 Kč, ale to už je dlouho.

To je blbost na silně tvrdou kůži žádný poilník nepomůže, já si to ořezávám speciální žiletkou na paty.

pohanka*

Můžete říkat že je to blbost leda v tom případě, že jste to vyzkoušel-a a nepomohla, jinak to jsou pouze doměnky. Neodsuzujte dopředu.

Já jsem vyzkoušela, proto doporučuji. Jinak jsem na to před tím také trpěla.

Pochybuji, že šlo o opravdu tvrdou kůži, lehké zatvrdnutí s ním samozřejmě půjde.

jabraka*
hodnocení

2x

Také jsem neodolal a strojek koupil.Rozhodně to funguje,ale pomalu.Kromě toho sežere za dvě použití sadu baterek.Brusný kotouček se brzy zanese.Daleko účinnější je stavební brusná síťka.

JB

carr
hodnocení

2x

Nejlepší zkušenost mám se sadou z Lidlu, mají jednou za čas v nabídce, s několika nástavci. Při častém používání vydrží tak rok a více, pak je ten nejpoužívanější pilník už obroušený tak koupím sadu novou. Je s kablíkem do zásuvky, stojí ca 400,- Pomáhá i na hodně tvrdou kůži, tam je dobré pracovat postupně - trochu obrousit, promazat a další den znova... Jinak super věc je obyčejná pemza za 25kč v drogerii

ladinpraha*

Souhlas. Koupil jsem tuto sadu v Lídlu a funguje bezvadně. Má pravý/levý chod a dva stupně výkonu. Napájení ze sítě. Jakýkoli přístroj na baterky mu nemůže konkurovat, v ničem.

hodnocení

1x

Strojek mám na baterky a je fakt,,na baterky,,nelze přitlačit,protože se kotouč zastaví, ,,žere baterky jako blázen,,! Lepší by byl asi do sítě,ale podle mně je nejlepší si tak co 3 měsíce zajít na pedikůru a pak jen strojkem udržovat.

hodnocení

1x

Já si myslím, že paty se musí udržovat stále, průběžně. Nesmí se nechat kůže narůst a ztvrdnout. Nelze o paty a chodidla pečovat jednou za čas. Zvláště pak, když kůže má snahu růst rychleji a tvrdnout, než bychom si představovali. Pilník heureka.cz/... je skvělý. Jak často si holíte nohy, stejně často sjeďte paty pilníkem. Paty, chodidla nakrémujte po každém umytí nohou, speciálním krémem na nohy. Nemastí, dezinfikuje, udržuje kůži na šlapkách patách a na hranách, vláčnou. V každé drogerii je koutek pro péči o nohy. Firma Balea má skvělé krémy. Bezva cena cca + - 50kč, je vydatný, vydrží skoro rok. Je několik typů, asi 7? Tak nějak. V drogerii Teta. Možná, že i jinde, ale s Tetou jsem si jistá. *palec*

doplněno 08.01.16 16:54:

První ošetření pat se zbytnělou a zrohovatělou kůží je náročnější, ale udržování je otázkou několika minut. Asi pěti.

hodnocení

1x

Tak já mám vyzkoušeno pár možností zde zmiňovaných. Chodím pořád bosa a kůži mám jak hroch, po ošetření pemzou mi zůstanou tak ostré jehličky kůže, že to trhá prostěradlo. Nejlíp mi fakt vyhovoval ten "šmirglpapír" z dílny, ten nohy krásně vyhladil, kopíroval tvar nohy, jen to divně vypadalo, když jsem dělala pedikuru :-D. Jsem dost lajdák, tak moc nemažu, až když už je zle, navíc už se těžko kroutím tak, abych dosáhla všude na paty, tak jsem si taky koupila ten pilník na baterky. První jsem musela reklamovat, druhý zatím drží. Zkušenost - na "hroší kůži" je to velmi pomalé, nesmí se přitlačit, jinak se zastaví, ale při pravidelném ošetřování si myslím, že vyhovuje. Dosáhnu všude, brousí to pěkně do hladka, v klidu u televize si nohy v pohodě ošetřím, jen to trochu vrčí a musím přidat zvuk.

Takže moje zkušenost zatím dobrá, jak dlouho vydrží baterky zatím nevím, používám jednou týdně od prosince. Zdravím.

Včera jsem slyšela reklamu, která tvrdí, že se dají koupit válečky různé hrubosti. ;) Mazejte po každém mytí! Ušetříte si spoustu práce. Krém na paty, na chodidla kůži velice zjemní a není s ní pak tolik práce.

jenda2*
hodnocení

0x

Ověřený brousek je molitanový smirkový hranol, zrnitost 80. Krásně kopíruje tvar pokožky, dobře bere a stojí pár korun. Ten strojek nemá takový kroutící moment, aby byl schopen odebrat zrohovatělou vrstvu. Naproti tomu tím hranolem za chvil odeberete potřebnou vrstvu a pokoška je krásně hladká. Pak stačí jen toaletní vazelínou přetřít a vše je hotovo.

prace-se-drevem.spibi.cz/...

hodnocení

0x

Neřeším.Okoukala jsem od matky odstraňování ztvrdlé kůže obyč. žiletkou. Mnoho lidí se děsí, ale když se ji naučíte správně používat, tedy sklon, tak je naprosto bezpečná a bezkonkurenční. Výsledek jak od skalpelu na pedikúře. Nejprve nohy máčím v Glauberově soli na nohy, než kůže do hloubky změkne. Mezi dalším odstraňováním drhnu ve vaně pravou pemzou. Na pedikůře jsem byla 1x v životě a byla jsem nekompromisně vyhozena, protože mne to lechtalo tak, že jsem nedokázala ovládnout škubání nohama. Pedikérka, řekla, že si nevezme na svědomí, že mně pořeže a já to nemohla ovládat. Tak jsem šla.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]