Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co nejméně klouzavé boty pro babičku

Od: yourlady* odpovědí: 12 změna:

Poradíte?Koupili jsme nesmeky,ale jak je lehká,pořádně se nezaboří,tudíž nesmeky ztrácejí smysl.Bydlí v prostředí,kde jsou vysoké kopce a musí sejít do údolí,i když se maximálně snažíme zajistit jí dovážku věcí,aby nikam nemusela.Děkuji

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Mám takové. Kožené, impregnace a jsou parádní už pár let.;) Ještě dříve jsem měla velmi podobné.

Co nejméně klouzavé boty pro babičku

ronyx*
hodnocení

0x

Zdravím,
záleží, jaké "nesmeky" jste koupili - kdysi se dělaly z plechu s ostrými hranami těch plechů, dnes se dělají s hroty...
Jinak málo kloužou boty typu "kanady" a boty s podobnou "traktorovou" podrážkou (ale na ledu to v nich klouže taky). Já vím - pro babičku kanady :-P Nouzově omotat boty hadrou (navlíknout třeba strou ponožku, navlíknout gumičky na zavařování, nastříkat tzv.sněhové řetězy (sprej, co se dá koupit), provázky namotat na boty

host*
hodnocení

0x

Když babička bydlí v horách, tak jistě zvyklá na své boty. Tradiční černé teplé filcové důchodky se zipem uprostřed mají klouzavou podrážku a přesto v nich spousta lidí chodila, protože byl normální sníh a nebyl uklouzaný auty. Tradiční pionýrky nebo pohorky s hrubou terénní podrážkou se už nevyrábějí, ostatně měly pouze jednu vrstvu kůže a chtělo do do nich teplé vlněné ponožky. Ale spusta lidí v nich v zimě po cestách necestách chodila.

Babička jako dáma chce zřejmě nosit pěkné dámské boty, chlapské pracovní farmářky nebo podobné turistické zimní boty by sice byly praktické, ale k ženě se nehodí. Některé nižší kotníčkové kozačky nebo obdobné boty také mívaly hrubou neklouzavou podrážku.

I dnes se v obchodech dají najít kvalitní boty do terénu, nebo pro chození po cestách necestách, hlavně aby neklouzaly. Tady se nedá hledět na cenu, protože zdraví je jen jedno a jediný pád způsobený hladkou klouzavou podrážkou na nevhodných botech může způsobit zranění a pocit viny, že se to s lepšími botami nemuselo stát.

Podívejte se botám na podrážky, a nedívejte se na cenu. Například na damske-boty.zoot.cz/... na obrázek podrážky image.zootlab.cz/... To není reklama, pouze ilustrace zdlouhavého výkladu. Atd...

Další "traktorky"viz obuv-botky.cz/...

doplněno 06.01.16 11:24:

Kdyby boty i s hrubou podrážkou z nějaké tvrdé umělé hmoty místo gumy klouzaly, zkuste je nekompromisně vyměnit za jiné, nebo chtít vrátit peníze, protože nesplňují neklouzavost. Samozřejmě by bylo nejlepší po prodavači už při prodeji chtít jeho slib a dušování, že opravdu nekloužou, tak aby si vás pamatoval a pak případnou reklamaci přijal. Nebo ještě lépe hned při prodeji vyjít z obchodu a zkusit na zledovatělé silnici nebo chodníku jen tak botou v ruce zkusit, jestli bude klouzat nebo ne.

pt®

Mám ten samý problém. Bydlíme na kopci, nyní jsme zapadaní sněhem. Pokud jdu ve sněhu (v závěji), je to v pohodě, ale, jakmile se někde prohrne, pojezdí to auta, je to o "hubu". Ty boty, co jsou na odkazech mají sice dobrou podrážku, ale přece jen je to podpatek a starší člověk v takovém kluzkém terénu jen těžko udržuje rovnováhu a tím, že je vyšší podrážka se stává bota nepohodlnou. Já bych si je nekoupila. To už snad ty hadry a nastříkat tekuté řetězy, tomu bych věřila víc. Ale to znamená, než vejdu do krámu, tak to sundat, asi by lidi "čuměli" v čem člověk chodí. Přijde mně, že se se vůbec nemyslí na starší lidi, kteří nebydlí v centru, ale musí se dostat na nákup, ne jen z paneláku.

Sama budu ráda, pokud se tu objeví nějaký typ bot, který opravdu vyhovuje a je vyzkoušený starším člověkem. - pt

host*

pt: v hlubokém sněhu na venkově, byly ideální právě ty filcové důchodky - měkká gumová podrážka, ve které měl člověk v noze cit jako v bačkůrkách a dobře se v nich šlo. Pouze v místech, kde jezdila auta a kde to bylo kluzké se muselo dávat pozor, aby to neklouzalo. Stejně jako v krámě na rozbředlém sněhu na dlaždičkách podlahy.

Lepší je ušlapaný sníh než do hladka shrnutý sníh na chodníku, který ale po sobě nechává tenkou vrstvičku, která klouže o stošet, zvlášť když v poledne led povolí a odpoledne znovu namrzne. Na tom ani vrubovaná podrážka nedrží. Zvláště ty tvrdé z umělé hmoty. Na chození v udupaném sněhu byly fakt poctivé české boty (pionýrky, pohorky, kanady a další boty s gumovou podrážkou a gumovými podpatky) nejlepší. Neklouzalo to, i když se kluci chtěli klouzat po klouzačce a záviděli těm, kteří měli hladkou tvrdou umělohmotnou nebo koženou podrážku a mohli se klouzat. Selské nebo i vojenské kožené vysoké boty "půllitry" s koženou podrážkou také klouzaly i když měly na podrážce kovové cvočky. To klouzalo nejen v zimě, ale i v létě po dlážděném chodníku nebo dlažbě ve stáji.

pt®

"host", to je právě ono, aby měl člověk v noze cit, ale asi takové universální boty nejsou. Musely by vyhovovat při chůzi v závěji, v odhrnutém chodníku, ale i na uježděné cestě, či na dlaždicích, které obyčejně pokrývají podlahu v krámech. Takže, co teď? Člověk zbytečně nikam daleko nejde, ale občas je prostě třeba na ten nákup dojít. - pt

hodnocení

0x
Pokud se jedná o sníh a led, ta mi vždy nejméně klouzaly klasické sněhule s cca 1 cm vzorkem z hodně měkké gumy.Trvanlivější boty mívají podrážku tvrdší a ta na zmrzlém klouže.

hodnocení

0x

Já jsem tuhle věc dostala a měla jsem vztek, že tak bezmocná ještě nejsem. Zatvářila jsem se vděčně, protože jsem viděla dobrou vůli a někam je založila a ani nevím kam. Na kontrolní otázku, jaké jsou, odpovádám nadšeně.*bum*Já mám vždycky jedny boty s kulatou špičkou, kožíškem uvnitř a traktorovou podrážkou. Na šněrování, ať mám nohu pevně v botě. V těch se zipem se noha kinklá.

joudic*
hodnocení

0x

chtelo by to nejake s hroty, nebo aspon nejake gumove traktory, aspon bude babca chic ;)

doplněno 06.01.16 13:20:

chic jsem myslel, ze kdyz bude babca nosit boty z newyorkeru apod, tak bude chic :) Jde hlavne o vzorek, jeho vysku a material.

pt®

"joudic", tady nejde o to, aby byla babče "chic", ale aby měla v noze cit. pokud je babička křehká osůbka, tak ty boty ani neuzvedne s nohou, protože pro ni budou těžké a nebude v nich mít noha cit. Ale bude se cítit, že má místo nohou "kopyta". - pt

lidus*
hodnocení

0x

Kupte "řetězy" co se na boty natáhnou, je to super, já je kupovala ve zdravotnických potřebách, na berle, na boty.

doplněno 06.01.16 14:13:

Lékárna, to nevím ale jistě Zdravotnické potřeby u nás v Brně je to firma Audy a ještě zdravotnické potřeby v areálu nemocnice U sv. Anny. Jedny se jmenují "nesmeky" cena kolem 300,-, druhé jsou kvalitnější, lepší, název nevím a stojí víc jak 500,-

pt®

Liduš, díky za radu, zeptám se také v lékárně. - pt

doplněno 06.01.16 15:52:

Tak to budu muset někam do Prahy...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]