Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kynute těsto, špatná konzistence

Od: ruzenka04* odpovědí: 14 změna:
Delam kynuty testo a vypada jak kdyz ve sklince scukernati med? Mam vnem asi moc cukru? Jeste me to neudelalo. Nevim jak zneho budu delat buchty. Kdyz dam testo mezi prsty tak se rozpatla? Da se jeste zachranit?

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Zkuste napsat složení, ať si můžeme udělat obrázek.
ruzenka04*
hodnocení

Mliko lzicku cukru susene drozdi. Nechala jsem vzejit. Cukr 1 vajicko olej a smychala delam to od oka. Vetsinou se povedlo jen ne dnes.
doplněno 30.12.15 11:23: Jo a trha se s varecky. Nedrzi vlcne

pohanka*
hodnocení

0x

Pokud jste dělala podle nějakého receptu, vložte jej zde, ohodnotíme. Jinak pokud se matlá, je řidší? Přidat mouku?

Olejové nedělám, dávám sádlo a máslo, takže neporadím, leda tu mouku a ještě propracovat. Sušené droždí se nechává vykynout kvásek?

vlcice

Sušené droždí se dává rovnou do mouky, nedělá se kvásek samostatně. Už nepoužívám jiné, jen sušené, i do knedlíků.

hodnocení

0x

Podle popisu si vůbec neumím problém představit. Ale jakousi radu pro řídké lepivé těsto bych měla. Vymastěte plech (raději na zkoušku jen malý, třeba jen menší kastrol na část těsta) a vyklopte do něj těsto. Vedle plechu si dejte misku s vodou, namáčejte prsty ve vodě a rozmačkejte těsto stejnoměrně po plechu. Dejte na to ovoce, případně opatrně rozetřete tvarohovou nebo makovou náplň, pokud už ji máte připravenou. Povidla nerozetřete. Celé posypejte drobenkou a máte koláč na plechu.

hodnocení

0x

Růženko,vypadá to na vyhození.Jinak buchty budou stát víte zač...

Skvělé kynuté těsto,které dělám já : 3 hrnky polohrubé mouky, 1 celé droždí /kostka/,2 žloutky,6 lžic cukru /písek/,6 lžic Hery nebo másla,hrnek mléka a nastrouhaná citrónová kůra.

Těsto dávám umíchat do dom.pekárny.Pokud ji nemáte,tak je nutné opravdu řádně vypracovat,jinak to nestojí za nic.

Musí být po vykynutí vláčné a takové hutnější.Krásně se s ním pracuje.Nelepí a vonííííí ;)

ruzenka04*
hodnocení

Dekuji za recept. Testo vyhodim a bude neco jineho k obedu.
moula*

Těsto nevyhazovat, roztáhnout, napatlat marmeládu, zabalit jako štrůdl a upéct. Budete se všichni olizovat.

No když těsto vypadá jako zcukernatělý med, a patlá se mezi prsty, tak to jako štrůdl nezabalí, ani kdyby se chudák pos..la. Někde se stala chyba určitě. Do kynutého těsta dávám zásadně kvůásek z čerstvého droždí. To granulované jsem použila pouze jednou a výsledek se absolutně nedá srovnat. Wamp dala velice dobrý recept, také to tak dělám a také zadělávám v pekárně. Když jsem ji neměla, zadělávala jsem v robotu. Těsto musí být bezpodmínečně řádně propracované.

hodnocení

0x

To, co popisujete, to mi příjde jako těsto na smažené lívance. Ale na buchtu vůbec. *hej* Do vyhledávače vlastně v čemkoliv, napište kynuté buchty-recept a nabídnou se vám desítky zajímavých receptů na opravdu dobré buchty. A když dotaz budete specifikovat třeba-ovoce, tvaroh, koláče, atd. najdete recept i s videem.

lidus*
hodnocení

0x

Zkuste. 1 majoneza v sáčku, kvasnice za 2,-,1/4l mléka, 2 žloutky, špetka soli, 4 velké lžíce cukru, 2 lžíce oleje, hladká mouka dle potřeby. Ještě se mi nestalo, že by koláče nebyly výborné.

Sice dělám i s tukem (Hera, Dukát, Zlatá Haná) bez majonezy ale to majonezové mi příjde lepší.

vlcice
hodnocení

0x

Rozhodně bych nevyhazovala, ale přisypala mouku a přilila teplé mléko. Já nedávám vůbec bílek, jen žloutky.

hodnocení

0x

Něco bylo špatně, občas se prostě nepodaří...co naděláme.

Můj recept na kynuté buchty, jsou vynikající: 1/2 kg hladké mouky /přesát/, špetka soli, 14 dkg krupicového cukru, 2 celá vejce, kvásek z 200 ml vlažného mléka, 1 kostky droždí, špetky mouky a cukru, aby to lépe vyběhlo. Dále citrónová kůra, 14 dkg Hery - v plecháčku rozpustit, ale do těsta nalít jen polovinu, /ne vřelou/ druhou část si nechat na potírání hotových buchet.

V sadech letos sadaři bůhvíproč netrhali velkoplodé švestky, proto jsme si tam zašli, mám jich velkou zásobu vypeckovaných v mrazáku. Na celou zimu. Budu dělat balené buchty zítra. Z tohoto množství je jich asi kolem 23 - 25 kusů. 1 plný velký plech. Jaga.

Kynute těsto, špatná konzistence

Jago, takové řeči by měly být zakázané nějakou vnitřní směrnicí. Našinec přečte a pokape si klávesnici slinami! Blbě se to pak čistí.*bum*Krásný, spokojený rok 2016. Výměna kolena ať proběhne hladce, nic ať se nekomplikuje a ty můžeš zase pobíhat jako čečetka. A taky zdraví celé tvé rodině a klidnou, věčně pospávající tchýni. Ze srdce *srdce* babka z Ostravy

doplněno 06.01.16 16:08:

Jago a takové obrázky by měli taky zakázat. Jak ten, kdo se pokouší trošku zhubnout, k tomu příjde?! :-D

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]