Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Jak na polevy

Od: rujet® odpovědí: 8 změna:

Jak udělat polevu, aby se neroztekla?

Základy znám, ingredience dodržuji, ale polevy jsou řídké. Přidávám cukr, třu velmi dlouho a pořád špatně.

Kde dělám chybu, případně poraďte nějaký fígl, jak poznat, že poleva zpevní, ještě před nanesením na dort, či zákusek.

 

 

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

hodnocení

2x
avatar hrdaalena

Nevím jaké základy znáte, ale já to dělám takhle :

základní bílá ledová poleva

180 g moučkového cukru, 3-4 žíce horké vody,1 lžička rozehřátého másla

Moučkový cukr proseji do misky, přidávám postupně horkou vodu a rozehřáté máslo. Třu dokud není poleva hladká a tuhá. To poznám podle toho,že misku i s polevou otočím dnem vzůru. Pak polevu obměním buď na citronovou nebo likérovou, čokoládovou, ale v tom případě základní složení trochu měnim.

Není to nic složitého, jestli to děláte jinak, tak napište, pak možná k něčemu společně dospějeme;)

hodnocení

Děkuji za dobrou radu. Vyzkouším váš postup. S máslem jsem to ještě nezkoušela.

hodnocení

Děkuji ještě jednou. Krásný rok2016.

 

hodnocení

2x

Dělám od oka, cukr moučka, asi tři lžíce a prosít do misky, vymačkám podle citu citronovou šťávu a dám trochu horké vody, také podle citu, aby se cukr promočil. Ze začátku je to hustá bílá kaše která se dá dobře třít lžící, nikdy už netřu vařečkou, protože jsem přišla na to, že když třu lžící, vypouklou stranou a hmotu při tom obracím, výsledek je perfektní. A tak pilně třu a třu a čumím u toho na telku. Poleva musí být lesklá a vláčná jako tekutý med. Letos jsem si dala záležet a třela jsem určitě s malými přestávkami víc jak hodinu. Ale pak poleva na cukroví krásně ztuhla a nevpila se, udělala tu správnou krustu. Když chci barevnou, rozmíchám trochu barviva v té horké vodě.

hodnocení

Děkuji za krásný návod. Netušila jsem, že se musí třít tak dlouho.

Může se třít i v robotu?:)

To určitě ne. Tohle se holt musí ručně. Ale ono to uteče u té telky. Kdybyste to dala do robota, musela byste toho udělat obrovské množství a za výsledek ani tak neručím. Ono jde právě o to opravdové tření a tou obrácenou lžící to jde jako po másle. Oni když ty polevy dělají ve velkém, tak do toho určitě přidávají i plno sajrajtů.

patronka*

Dovolím si oponovat. V robotu nevím, ale dělám léta polevy šlehačem podle stejného předpisu a drží mi dobře. Je krásně vidět jak mění barvu a samozřejmě i konzistenci :)

Patronko, to nemusíš ani oponovat. Také jsem to samozřejmě vyzkoušela metlami. Vrátila jsem se k ručnímu zpracování. Dalo se to, ale nebylo to ono. Nakonec o nic nejde. Každý si může vyzkoušet metody různé a pak si vybrat tu svou.

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]