Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Stydím se nahá i před rodiči

Od: janaaa* odpovědí: 8 změna:

Ahojte... potrebuju se sverit... nekomu... prosim odpovez te mi... je mi 12 a strasne moc se stydim naha pred rodici.. ja se stydim i v kalhotkach... ( to nevim teda jak mamce reknu o menstruaci) nevite cim to je? ja se nestydim jen pred s vyma sestrama.. a nevim jak to udelam az pujdu na gynekologii, ale asi s emnou pujde tata a ja se bojim az me bude doktor prohlizet, taty i doktora :(
co mam delat?

zámek
kapkanadeje uzavřel tuto otázku

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Ahoj. Tak ve 12ti letech se už před rodiči nahá ukazovat přece nemusíš. Stydlivost překonáš, až budeš muset na gynekologii jít. Proč by s Tebou chodil táta? A i kdyby, do ordinace k panu doktorovi půjdeš sama. Neřeš věci dopředu, než tam půjdeš, budeš zase o něco starší. A gynekolog je lékař a je zvyklý..Ničeho se neboj, zvládla to spousta dívek a žen, zvládneš to také.

pohanka*
hodnocení

2x

Asi to je přirozené, máš zrovna takové období, časem se vše zlepší. Pořiď si župánek, který přes sebe vždy přehodíš.

Pokud jsou sestry starší, zkus s nimi občas hovořit o dívčích věcech. Načerpáš zkušenosti a čím víc o všem budeš mluvit, tím víc se otrkáš, naučíš se používat i jiné výrazy, kterými obejdeš ta slova, která ti nejdou přes pusu.

Návštěva na g. ještě asi 2 - 3 roky nehrozí, pokud nejsou nějaké problémy. Za tu dobu se ještě můžes před mámou přestat ostýchat.

missdance
hodnocení

2x

Na gynekologii...s tebou sice půjde, ale ne na prohlídku - zůstane v čekárně, a to si s ním/ní domluv už předem :)

doplněno 25.12.15 20:32:

Nemusíš na g. k lékaři, můžeš jít k lékařce:)

honza12
25.12.15 20:36
hodnocení

dekuji

joudic*
hodnocení

0x

a proc bys mela byt pred nimi naha? Na menstruaci nic neni, staci ji pak rict, ze uz to mas, a ze potrebujes penize na vlozky apod :) Maximalne bude mit radost, ze jeji holcicka je uz pomalu dospela a pripadne poradi s vyberem nebo koupi sama par znacek a ty si vyzkousis, ktere jsou nejpohodlnejsi. Na gyndu muzes jit klidne s kamoskou az ti bude 15. Jako otce by me asi potesilo, ze ma ve me dcera takovou duveru, ze me chce na gynde, ale prijde mi to ujete tam sedet v cekarne a je to spis situace pro pobaveni sestricky bych rekl :-D

doplněno 25.12.15 20:48:

no dobre, taky jsem byl s partnerkou na gynde, ale otec je trochu jina situace :)

pohanka*

Před 40ti lety seděly na gyn. v čekárně pouze ženy. Mužský prvek se tam vlastně vůbec nevyskytoval. Zažila jsem pouze jednou a byl to velmi rušivý prvek. Dnešní doba je o něčem jiném. Pro muže již není tabu doprovodit ženu na ženské oddělení.

hbo
hodnocení

0x

Jsem muž a když mi bylo 12 nebo 15, tak jsem se před cizími i rodiči také styděl chodit nahý. To je normální v tom věku. Dnes to je úplně stejné. Když si na ten svůj věk vzpomenu, jak jsem byl stydlivý, tak se dnes směju, protože dneska bych se i cizím rád ukázal, jenže jsem starý a nikdo na mne už není zvědavý. Takže se zbytečně nestresuje, není důvod. Vše u tebe je tak, jak má být. A hezké vánoce.

iv®
hodnocení

0x
Jednou Jana jednou Honza... Prvně si utrid jakého jsi pohlaví a pak uvažuj... A nebo dokonce i Karla?

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]